REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.5° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
25.5° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Bentley vrea să profite de oprirea producţiei de automobile Maybach pentru a atrage noi clienţi

Bentley vrea să profite de oprirea producţiei de automobile Maybach pentru a atrage noi clienţi

Replica API 14 ianuarie 2012 | 00:00 225

Bentley vrea să profite de oprirea producţiei de automobile Maybach de către grupul german Daimler pentru a atrage noi clienţi şi ar putea trimite în acest scop scrisori unor vedete sau personalităţi precum actorul Samuel L. Jackson, cântăreţul Jay-Z şi regele Juan Carlos al Spaniei.

Daimler a anunţat în noiembrie că intenţionează să oprească producţia de maşini Maybach, al căror preţ porneşte de la 380.000 de dolari, în pofida unui sprijin neobişnuit din partea lui Jay-Z, care deţine un astfel de automobil şi a distrus un altul cu un tăietor cu flacără şi un fierăstrău, într-un videoclip lansat în urmă cu patru luni.

"Retragerea Maybach este o oportunitate de afaceri pentru noi şi nu o vom irosi", a declarat în această săptămână directorul general al Bentley, Wolfgang Duerheimer, la Salonul auto de la Detroit.

Între alţi deţinători de automobile Maybach, considerate simboluri ale avuţiei, se află miliardarul rus Roman Abramovici şi sultanul Bruneiului.

Şeful Bentley a discutat deja cu unii dintre clienţii Maybach şi este pe cale să scrie altora.

"Comentariile pe care le-am primit din partea acestora nu sunt foarte bune. Se simt părăsiţi", a spus Duerheimer.

Grupul Daimler, aflat sub conducerea directorului general Dieter Zetsche, se concentrează pe modelul Clasa S al brandului Mercedes, urmând să adauge de anul viitor versiuni mai scumpe pentru a include în baza de clienţi şi pe cei super-bogaţi ai brandului Maybach.

Bentley şi Rolls-Royce Motor Cars, companie deţinută de BMW, speră că proprietarii Maybach vor opta pentru propriile lor modele, Mulsanne şi Phantom.

Analiştii cred în şansele Bentley şi Rolls-Royse de a câştiga clienţii Matbach.

"Aceşti clienţi au dorit de la bun început modele mai exclusiviste decât Mercedes, astfel încât Rolls sau Bentley par soluţia evidentă", a declarat Michael Tyndall, analist în domeniul auto la Barclays capital în Londra.

Preţul Rolls-Royse Phantom, de 380.000 de dolari, este aproape de cel al celui mai ieftin Maybach.

Automobilul Maybach 62 S ales de Jay-Z costă 500.000 de dolari, excluzând elementele opţionale.

Modelul Mulsanne fabricat de Bentley, al cărui preţ porneşte de la 290.000 de dolari, include un sistem audio de 2.200 de waţi, volan încălzit, ecran pentru vizionarea filmelor şi, opţional, un iPad în măsuţa picnic a canapelei din spate.

Reprezentanţii Daimler au refuzat să comenteze iniţiativa Bentley, dar au precizat că renunţarea la Maybach nu va afecta oferta de componente şi serviciile pentru vehiculele existente.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369