REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Berca: Am cerut verificarea tuturor deţinătorilor de arme letale, inclusiv a poliţiştilor

Berca: Am cerut verificarea tuturor deţinătorilor de arme letale, inclusiv a poliţiştilor

Replica API 13 martie 2012 | 00:00 203

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a declarat, luni, că a cerut verificarea tuturor deţinătorilor de arme letale, inclusiv a poliţiştilor, precum şi a cerut o verificare a angajaţilor pe posturi din sursă externă.

Ministrul de Interne, Gabriel Berca, a anunţat că a cerut verificarea tuturor deţinătorilor de arme letale, inclusiv a poliţiştilor, demersul ministerial venind după atacul armat de săptămâna trecută, când un agent de poliţie, Gheorghe Vlădan, şofer la Policlinica MAI, şi-a împuşcat mortal soţia, într-un coafor, şi o colegă a aceestei, rănind alte şase persoane.

Raportul corpului de control am Ministerului Administraţiei şi Internelro (MAI) va fi înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a fi depus la dosarul lui Gheorghe Vlădean, a precizat ministrul Gabriel Berca.

Totodată, ministrul a cerut o verificare a angajaţilor de pe posturi din sursă externă, pe care o va prezenta în şedinţa CSAT.

Demnitarul a declarat că a decis ca în următoarea perioadă toate structurile din minister să actualizeze datele despre fiecare angajat din subordine şi să comunice rezultatele Direcţiei Generale de Management Resurse Umane.

Agentul de poliţie Gabriel Vlădan a fost angajat în structurile MAI în februarie 2006.

Minsitrul berca, după atacul armat de la coaforul din complexul Perla, a declarat că Vlădan a fost angajat în 2007 din sursă externă.

În replică, cel care a deţinut portofoliul Internelor în 2007, senatorul PNL Cristian David, a declarat că agentul de poliţie era în structurile MAI şi că în 2007 a fost angajat ca şofer la Policlinica "N. Kreţulescu", după ce a dat un concurs organizat pentru cei din sistem, precizând că Vlădan venea din sursa internă nu externă.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218