REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Berca s-a plimbat la mare pe banii PMP, pentru ca la întoarcere să se înscrie în „gaşca golanilor” PNL

Berca s-a plimbat la mare pe banii PMP, pentru ca la întoarcere să se înscrie în „gaşca golanilor” PNL

Replica API 16 mai 2015 | 00:24 347

Fostul ministru îşi negocia plecarea în timp ce se afişa cu Tomac

Fostul ministru îşi negocia plecarea în timp ce se afişa cu Tomac

Fostul ministru şi parlamentar Gabriel Berca s-a înscris în PNL la doar două zile după ce s-a plimbat la mare în calitate de vicepreşedinte PMP, fiind dat ca exemplu de politician de succes şi devotat juniorilor adunaţi la Congresul naţional al tineretului PMP, care a avut loc sâmbăta trecută, 10 mai, în staţiunea Mamaia. Berca a fost prezentat tinerilor ca „domnul ministru” şi a stat alături ceilalţi invitaţi de vază ai evenimentului, printre care deputatul Clement Negruţ, secretarul general Dorel Constantin Onaca şi preşedintele PMP Eugen Tomac. Berca nu a ţinut să le transmită juniorilor nimic din înţelepciunea sa politică, fiind preocupat mai tot timpul de telefonul din dotare. Din câte se pare, fostul senator îşi negocia chiar atunci, în timpul congresului PMP, revenirea în PNL.

Băiat de caracter, Berca n-a putut rata însă o plimbare la mare, pe o vreme atât de frumoasă cum a fost week-end-ul trecut, aşa că a amânat dezertarea din PMP după întoarcerea de pe litoral. Iar miercuri, 13 mai, era deja înscris în PNL, după cum a anunţat fostul său coleg din PMP Radu Cristescu: „Cum simte miros de cărniţă, repede şi Berca la ciolănel!”. Vineri, Gabriel Berca spunea că a revenit în PNL pentru că vrea să „pună umărul” pentru ca partidul să devină unul foarte puternic în Moldova, adăugând că va avea mereu doar vorbe frumoase despre foştii săi colegi din PMP. Berca, ce spune despre el că este „oltean măritat în Moldova”, a fost prefect al Bacăului între 2005 şi 2008, an în care a fost numit şef al Secretariatului General al Guvernului. Tot atunci este ales senator de Bacău pe lista PNL, partid din care demisionează în 2010, devenind ulterior preşedinte PDL Bacău. Este ministru de Interne în guvernul lui Mihai Răzvan Ungureanu, iar din 2013 consilier prezidenţial, după ce demisionează din PDL, acuzându-l pe Vasile Blaga că a câştigat pe blat şefia partidului. În ianuarie 2014 demisionează din funcţia de consilier prezidenţial şi se înscrie în PMP, unde este ales vicepreşedinte. Week-end-ul trecut, în vizita sa la Constanţa, alături de colegul său Berca, preşedintele PMP Eugen Tomac spunea despre PSD şi PNL că sunt „o gaşcă de golani”, în timp ce preşedintele liberal Klaus Iohannis „se îndreaptă pas cu pas pe calea greşită”. Atât de impresionat a fost Gabriel Berca de acest lucru şi atât de legat doctrinar şi principial de colegii săi, încât după doar 2 zile, la întoarcerea de la mare, vicepreşedintele PMP redevenea membru PNL.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614