REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

BERD va acorda asistenţă tehnică pentru consolidarea sectorului de apă şi apă uzată din România

BERD va acorda asistenţă tehnică pentru consolidarea sectorului de apă şi apă uzată din România

Replica API 13 ianuarie 2018 | 00:00 356

Banca Europenă pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va acorda asistenţă tehnică pentru consolidarea sectorului de apă şi apă uzată din România, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), scrie AGERPRES.

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, şi directorul regional pentru România şi Bulgaria din cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Matteo Patrone, au semnat ''Acordul de servicii pentru consolidarea sectorului de apă şi apă uzată din România'', în valoare de 2,225 milioane euro.

''Colaborarea cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare ne oferă posibilitatea să acţionăm în sensul dezvoltării strategice a sectorului de apă şi canalizare şi să asigurăm sustenabilitatea investiţiilor realizate cu fonduri europene în acest domeniu'', a declarat Nica.

Banca va furniza, în următorii doi ani, asistenţă tehnică pentru susţinerea dezvoltării şi îmbunătăţirii serviciilor de furnizare a apei şi serviciilor de apă uzată în România.

''Suntem foarte încântaţi să lucrăm alături de România şi UE în acest sector important. Vom oferi expertiza BERD pentru a asigura utilizarea eficientă a fondurilor structurale, în vederea îmbunătăţirii serviciilor de furnizare a apei. BERD va continua să susţină reforma sectorului de apă pentru îmbunătăţirea guvernanţei şi sustenabilităţii infrastructurii, concentrându-se asupra consolidării sectorului şi a strategiilor de management'', a afirmat directorul regional BERD.

''Acordul de servicii pentru consolidarea sectorului de apă şi apă uzată din România'' va fi propus pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică, urmând să se deruleze în perioada ianuarie 2018 - ianuarie 2020.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367