REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Berlin: UPDATE - suspectul arestat NU ar fi autorul atentatului. Adevăratul autor, în libertate și înarmat

Berlin: UPDATE - suspectul arestat NU ar fi autorul atentatului. Adevăratul autor, în libertate și înarmat

Replica API 20 decembrie 2016 | 17:58 297

Presupusul atacator de la Berlin ar fi un tânăr de 23 de ani din Pakistan identificat drept Naved B., susținei ziarul german Bild, care citează surse implicate în anchetă. Potrivit cotidianului, acesta ar fi ajuns în Germania în urmă cu un an.

Una dintre victimele atacului de la Berlin a murit împușcată și nu zdrobită de camion, spune un oficial din Brandenburg, citat de Die Welt. El a mai arătat că șoferul polonez a fost tot victimă și nu autor, potrivit România Liberă.

Angela Merkel, într-o conferinţă de presă specială: "A fost un atentat terorist". În timpul nopţii, 250 de poliţişti germani au descins la cel mai mare adăpost pentru refugiaţi din Berlin, de la fostul aeroport Tempelhof. Patru bărbaţi au fost interogaţi, fără a fi efectuate arestări, potrivit unui purtător de cuvânt al oficiului regional pentru refugiaţi Sascha Langenbach.

UPDATE 17:17: Probele ADN din cabina camionului nu corespund cu cele ale suspectului reţinut

Probele ADN şi de sânge prelevate din cabina camionului care a a intrat în plin în mulţime luni seară, la Berlin, nu corespund cu cele prelevate de la refugiatul de 23 de ani arestat după atac, relatează Daily Mirror.

UPDATE

Camionul folosit în atacul din Berlin a plecat vineri din Italia. Suspectul pakistanez arestat NU este autorul

Există dubii că suspectul pakistanez arestat de poliție era șoferul camionului care a intrat luni seară în mulțimea adunată la un târg de Crăciun din Berlin, a declarat șeful poliției, Klaus Kandt, transmite DPA.

Poliția germană consideră că bărbatul din Pakistan care a fost arestat ca suspect în atacul cu camionul de la un târg de Crăciun din Berlin, soldat cu 12 morți, nu ar fi adevăratul autor, a relatat anterior cotidianul Die Welt, citând surse din cadrul securității, potrivit Reuters.

"N-am prins omul care trebuie", a spus un oficial din cadrul poliției. "Prin urmare, avem o nouă situație. Adevăratul atacator este în continuare înarmat, este în libertate și poate face noi victime", a spus sursa citată de Die Welt.

Camionul folosit în comiterea atacului de luni seară de la târgul de Crăciun din Berlin a plecat vinerea trecută din Italia, a anunțat marți agenția de presă italiană ANSA, care citează surse neidentificate de rang înalt din serviciile de securitate, transmite DPA.

Camionul a preluat folii din oțel laminat de la o fabrică din apropiere de Milano și a trecut la 16 decembrie pe la punctul de frontieră Brenner dintre Italia și Austria în jurul orei 18:00 (17:00 GMT), au spus sursele citate.

Nicio altă legătură între atac și Italia nu a fost stabilită.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102