REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bianca Andreescu, victoria carierei! La doar 18 ani, nu i-a dat vreo şansă lui Wozniacki

Bianca Andreescu, victoria carierei! La doar 18 ani, nu i-a dat vreo şansă lui Wozniacki

Replica API 3 ianuarie 2019 | 00:00 186

Bianca Andreescu, Caroline Wozniacki

Adolescenta de origine română Bianca Andreescu (18 ani) a reuşit astăzi victoria carierei. Sportiva din Canada (152 WTA) a trecut de numărul trei mondial, Caroline Wozniacki, scor 6-4, 6-4, în optimile de finală de la Auckland (Noua Zeelandă).

Bianca a făcut un meci perfect, confirmând că victoria cu Babos, din turul precedent, nu a fost întâmplător. Venită din calificări, Andreescu a arătat că are toate datele pentru a face din 2019 anul său. Obiectivul e pătrunderea în TOP 50, însă judecând după cum joacă, poate spera la mult mai mult.

Confruntarea cu Wozniacki a avut de toate: puncte pe muchie de cuţit, partidă întreruptă din cauza ploii şi dramatism. Bianca a arătat că are nevi tari şi, deşi meciul a fost întrerupt în setul secund într-un moment prielnic pentru sportiva din Canada, aceasta a avut nervii tari.

A revenit hotărâtă şi a fructificat prima minge de meci, după un schimb fantastic.

În sferturile de finală de la Auckland, Bianca va avea de înfruntat o altă adversară cu mare experienţă, Venus Williams.

Deşi a fost născută în Ontario, Bianca e foarte apropiată de ţara noastră. Ultima oară a venit în România pentru meciul de Fed Cup dintre România şi Canada.

"Să vin aici şi să joc în faţa românilor, o să fie un lucru extraordinar. O să vină şi familia mea la meci şi o să fie special pentru mine. Simona Halep este idolul meu şi dacă o să joc cu ea... este visul meu. Cred că am ceva în comun cu ea, dar eu vreau să fiu Bianca Andreescu, nu Simona Halep", a spus Bianca Andreescu înaintea meciului din FED Cup, de la Cluj.

Prima rachetă în mână i-a fost pusă în România, părinţii ei făcând deseori naveta România - Canada, în copilăria Biancăi.

"Eu m-am născut în Canada pentru că mama mea a avut serviciul acolo, dar am început tenisul în România. A trebuit să ne mișcăm mai mereu, 6 luni în România, 6 luni aici, cam asta a fost. Nu am știut de la început că voi face tenis de performanță. Când eram mică, părinții m-au pus să exersez mai multe sporturi, înot, fotbal... Într-o zi am ajuns și la tenis și mi-a plăcut din prima, așa că iată unde am ajuns. Nu am întrerupt legăturile cu România. În fiecare an mergem cam două săptămâni, pentru că avem toate rudele acolo”, explica Andreescu.

Acum mai bine de un an, la doar 17 ani, tânăra care a început tenisul în România a fost desemnată „Jucătoarea de tenis a anului 2017” și, totodată, „Juniorul anului”.

digisport.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Traiasca Canada. Ca ne primeste si ne creste.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367