REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

„Biblioteca vie” la Centrul de Documentare şi Informare al Colegiului Economic Mangalia

„Biblioteca vie” la Centrul de Documentare şi Informare al Colegiului Economic Mangalia

Replica API 24 noiembrie 2017 | 00:00 318

Miercuri, 22 noiembrie 2017, la inițiativa profesorului documentarist Ibolya Negoiță de la Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia, a avut loc un eveniment special, unicat, intitulat „Biblioteca vie”, dedicat excelenței sale cartea, numai că de această dată elevii au stat față-n față cu o „carte vie”, pe care au „răsfoit-o” pentru a afla cât mai multe informații despre și de la ea.

Cărțile vii au fost: Șeful Cercului Militar Mangalia Liana Naum, scriitoarea Dora Alina Romanesc și ofițerii în Marină Olteanu Ionuț Mădălin și Tătărușanu Răzvan.

Ineditul a constat din faptul că fiecare „carte vie” a răspuns întrebărilor puse de elevii care au dorit să o citească, care au dorit să-i cunoască tainele, comorile spirituale ce se ascund în paginile ei.

Curiozitatea, dorința de a descoperi cât mai multe informații despre tinerii ofițeri de marină, despre drumul pe care l-au parcurs până au ajuns în slujba patriei, despre munca în echipă, despre voluntariat și despre bucuria de a citi o carte, de toate la un loc s-au bucurat elevii prezenți la prima ediție a acestei activități unicat.

A fost o atmosferă de sărbătoare, de bucurie, de iubire pentru activitățile celor implicați în viața socială și culturală, a fost o atmosferă de prețuire, de respect pentru literatură, pentru valorile morale ale neamului românesc.

După activitate elevii prezenți și-au exprimat bucuria prin cuvinte simple, dar cu o vizibilă încărcătură emoțională.

La eveniment a fost prezentă Raluca-Simona Ciobănel, director al Colegiului Economic, Cornelia-Petronela Tănase, director adjunct al Colegiului Economic, echipa pedagogică a Centrului de Documentare și Informare și cadre didactice din cadrul Colegiului Economic.

În această zi de sărbătoare, excelența sa „cartea vie” a ocupat un loc de cinste în sufletele celor prezenți.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218