REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Bicicliștii din Constanța se pregătesc de marș. Vor mai multe piste!

Bicicliștii din Constanța se pregătesc de marș. Vor mai multe piste!

Replica API 1 septembrie 2017 | 20:21 429

Constănțenii vor mai multe piste pentru bicicliști și o implicare mai mare a autorităților locale pentru creșterea calității vieți. În acest sens, pe 23 septembrie, începând cu ora 14,30, va avea loc un Marș al Bicicliștilor, organizat de asociațiile Tomis Bike, Baricada Verde, Masa Critică Constanța, Optar.ro și Eco Dobrogea. „Ne vom întâlni toți aceia care ne simțim stingheri într-un oraș al mașinilor”, au transmis organizatorii.

Motivele organizării acestui protest sunt, potrivit organizatorilor, „neaplicarea măsurilor de siguranță rutieră, încurajarea transportului motorizat, lipsa unei viziuni a administrației orașului pentru calitatea vieții, neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate, menținerea în funcții a unor persoane vinovate de pagube de milioane de euro, provocate de recepția ilegală a pistelor pentru biciclete.

La marșul din 23 septembrie, bicicliștii vom lansa și trei întrebări către Primăria Constanța, și anume: câte întâlniri de informare a cetățenilor despre planificarea mobilității urbane durabile vor fi organizate de Primăria Constanța și perioada următoare, câte străzi vor fi accesibilizate la nevoile persoanelor cu dizabilități de Primăria Constanța în următoarea perioadă și câte trasee pentru biciclete vor fi făcute în următoarea perioadă.

Traseul marșului va fi: Bd Alexandru Lăpușneanu - Bd 1 Decembrie 1918 - Bd 1 Mai – dreapta, str. Theodor Burada - dreapta str. Gării - Bd Ferdinand - dreapta Bd Tomis - dreapta Primărie - str. Traian - str. Cuza Vodă - stânga str. Mircea cel Bătrân - stânga str. Ion Rațiu - dreapta Bd Tomis - dreapta Bd Alexandru Lăpușneanu - întoarcere sens giratoriu parcare City Mall - stânga str. Soveja - întoarcere sens giratoriu Soveja/Primăverii - str. Soveja - întoarcere sens giratoriu Lidl - dreapta Bd Alexandru Lăpușneanu - Zona Dacia - Casa de Cultură.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
va rog sa-mi redati acele '' caractere nepermise'' Totul, dar absolut totul, cuvant cu cuvant sunt adevaruri, va deranjeaza, dar fiti corecti. Sa inteleg ca prin corectitudine acceptati se expresiile vulgare, de la usa cortului, atunci va descalificati
1
0
pista de pe bd. Tomis este complet inutila , nu am vazut biciclisti , in schimb s-a rapit spstiul de parcare ceea ce duce la blocaje . Sa vina iarna ca vor dispare separatoarele acelea care oricum sunt incalecate seara .
1
1
Mai bine ar pune mina sa repare Cazinoul,Mozaicul si altele. Ce simplu e sa ceri si sa-ti expui fundul pe saua bicicletei.lAltceva decit sa faceti marsuri, mai stiti? Hai, mars!
3
2
Intrebati-va cum ies din locuintele lor persoanele cu handicap...ca sa poate ajunge la parcari, plaje si alte locuri amenajate pentru ei. Scrieti un articol despre acest aspect. Din aceasta cauza, sunt ocupate de ex locurile de parcare de tot felul de nesimtiti, pentru ca persoanele cu handicap greu ies din caza fara insotitor. Nu pot duce o viata independenta in Romania.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218