REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Biden alege o echipă economică de femei şi minorităţi şi confirmă nominalizarea lui Janet Yellen la Trezorerie

Biden alege o echipă economică de femei şi minorităţi şi confirmă nominalizarea lui Janet Yellen la Trezorerie

Replica API 2 decembrie 2020 | 00:00 960

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a confirmat luni nominalizarea lui Janet Yellen, fost preşedinte al Rezervei Federale (FED), la conducerea Departamentului Trezoreriei şi a anunţat componenţa viitoarei sale echipe economice, formată din femei şi membri ai unor minorităţi, a cărei prioritate va fi să livreze 'un sprijin economic imediat' celei mai lovite ţări de pandemia de COVID-19, transmite AFP, citată de Agerpres.

Joe Biden

'Iată echipa care va furniza un sprijin economic americanilor în această criză economică şi ne va ajuta să ne reconstruim economia mai puternică decât oricând', a anunţat Biden.

Economia americană traversează o perioadă dificilă, cu un şomaj de 6,9%, dublu faţă de înainte de pandemie. Creşterea înregistrată în trimestrul al 3-lea rămâne în scădere cu 2,9% faţă de perioada similară din 2019.

Dacă nominalizarea lui Janet Yellen va fi confirmată de Senat, în prezent cu majoritate republicană, ea va deveni la 74 de ani prima femeie care va conduce Departamentul Trezoreriei, după ce a fost prima femeie preşedinte al Rezervei Federale (FED) între 2014 şi 2018.

Janet Yellen

Foto: (c) Christopher Aluka Berry/REUTERS

Prima sa misiune va fi să facă să fie votat de urgenţă un nou plan de ajutor pentru americanii cei mai vulnerabili, cel din primăvară expirând.

Joe Biden a mai anunţat luni nominalizarea lui Wally Adeyemo în postul de secretar adjunct al Trezoreriei.

De origine nigeriană şi prezentat ca 'expert în politică macroeconomică', Adeyemo a fost director adjunct al Consiliului economic naţional, consilier de securitate naţională şi şef de cabinet la Biroul de protecţie financiară a consumatorilor.

'Dacă va fi confirmat, dl Ademayo va fi primul secretar adjunct al Trezoreriei afro-american', a subliniat Biden, care a mai ales-o pe Neera Tanden, de origine indiană, ca directoare a Biroului de gestiune şi buget.

Printre alte nominalizări se remarcă cea a Ceciliei Rouse, în fruntea Consiliului consilieri economici ai preşedintelui, tot o nominalizare inedită. 'Ea va deveni prima afro-americană şi doar a patra femeie care va conduce acest Consiliu în 74 de ani de existenţă', a subliniat preşedintele ales.

Alţi membri ai Consiliului vor fi Jared Bernstein, economistul şef al lui Biden în primii ani ai administraţiei Obama, şi Heather Boushey, o 'economistă eminentă' cu lucrări centrate pe inegalităţile economice.

Mai multe posturi esenţiale pentru elaborarea politicii economice a viitoarei administraţii mai urmează să fie completate: cel de secretar al Comerţului şi cel de reprezentant american al Comerţului (USTR), nominalizări foarte aşteptate în străinătate în contextul războiului comercial cu China declanşat de administraţia Trump.

Vicepreşedinta aleasă a SUA, Kamala Harris, a reamintit că obiectivul administraţiei Biden va fi deschiderea economiei 'în mod responsabil'.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102