REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

BIG BUILD. În luna octombrie se construiesc 8 case în 5 zile, la Cumpăna!

BIG BUILD. În luna octombrie se construiesc 8 case în 5 zile, la Cumpăna!

Replica API 26 septembrie 2018 | 00:42 504

BIG BUILD prinde contur! Începând cu 1 octombrie, 240 de voluntari români şi străini vor ridica 8 case în 5 zile pentru 8 familii cu venituri reduse din comunitate. Voluntarii sunt veniţi de departe să ajute la construcţia caselor – din toată ţara sau chiar din SUA, Germania şi Olanda. Totul face parte din BIG BUILD, un eveniment anual de construire accelerată și voluntariat organizat de Habitat for Humanity, în care organizația construiește mai multe locuințe în 5 zile, cu ajutorul voluntarilor români și internaționali.

Între ei, se află şi Constantina Diţă, campioana olimpica la maraton, care a format o echipa de sportivi voluntari la BIG BUILD.

"Luni, 1 octombrie 2018, începem lucrul pe şantier de la nivelul fundaţiilor, iar până vineri casele vor fi finalizate 100% la exterior şi aproximativ 80% la interior.", au precizat reprezentanţii Habitat for Humanity din Cumpăna.

„La Habitat for Humanity credem cu tărie că dreptul la o locuință decentă ar trebui să se numere printre drepturile fundamentale ale oamenilor. De aceea, prin BIG BUILD 2018 continuăm să aducem în prim plan statisticile îngrijorătoare referitoare la locuire și să căutăm soluții alături de partenerii noștri și stakeholderii în domeniu. În plus, anul acesta vom construi, în doar 5 zile, 10 locuințe pentru 10 familii din comuna Cumpăna, care au nevoie urgentă de o casă decentă, alături de peste 300 de voluntari români și internaționali”, a declarat în luna mai a.c., Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Noile locuințe vor fi amplasate lângă alte 16 case în sistem cvadruplex pe care Habitat for Humanity România le construiește în Cumpăna. Ridicarea primelor locuințe în comunitate a început în 2015, iar anul acesta patru familii se vor muta în primele lor case decente.

Pentru cele 10 case care vor fi construite în cadrul BIG BUILD 2018, sunt eligibile:

1. Familii care au nevoie urgentă de o locuință decentă (care nu dețin o locuință proprie, care locuiesc în condiții de supraaglomerare sau în condiții improprii).

2. Familii cu venituri reduse și stabile. Familiile selectate vor plăti locuința la o valoare subvenționată cu 50%, în rate lunare fixe, fără dobândă și fără profit, pe o perioadă de 20 de ani.

3. Familii dispuse să voluntarieze la construirea locuințelor

Cele 10 case vor fi construite în sistem duplex și vor avea 3 camere (sufragerie, două dormitoare, bucătărie și baie). Ele sunt amplasate lângă alte 16 case pe care Habitat for Humanity România le construiește în Cumpăna.

Ridicarea primelor locuințe în comunitate a început în 2015, iar anul acesta patru familii se vor muta în primele lor case decente. Anul trecut, Habitat for Humanity a construit, în cadrul evenimentului BIG BUILD, 36 de case la Bacău, cu ajutorul a 800 voluntari internaționali și români.

Citeşte şi: Familiile din Cumpăna pot aplica pentru o locuinţă 'Habitat for Humanity'!

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Verificati cine va beneficia de aceste locuinte! In nici un caz nu sunt respectate conditiile cerute pentru a fi eligibil!
0
0
Casa construita in cinci zile tot atat va tine.Au si constructiile din beton un anumit regim, doar daca se fac din paie. Poate unii mai stiu povestea celor trei purcelusi.
0
0
Foarte frumos, se vede ca au primar, nu ca la Constanta, au un impotent
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102