REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Bilanţ sângeros pe drumurile Constanţei: 5 oameni au murit şi 2 au ajuns în stare gravă la spital

Bilanţ sângeros pe drumurile Constanţei: 5 oameni au murit şi 2 au ajuns în stare gravă la spital

Replica API 7 mai 2013 | 00:00 85

Luna mai a venit cu o serie de tragedii înregistrate pe şoselele din judeţ, cinci persoane pierzându-şi viaţa, două fiind rănite grav şi 36 uşor. Potrivit poliţiştilor rutieri, tragediile s-au întâmplat fie pe fondul vitezei excesive, neatenţiei sau nerespectarea regulilor rutiere. Startul a fost dat în dimineaţa de 1 mai, când un şofer şi-a pierdut viaţa pe loc, după care trei maşini s-au şifonat bine, tot pe 1 mai, la orele prânzului, şapte persoane ajungând la spital. La data de 2 mai, o copilă şi-a pierdut viaţa întrucât a traversat prin loc nepermis şi fără să se asigure. Apogeul a fost atins în a doua zi de Paşte, când trei persoane au decedat, maşina în care se aflau intrând într-un copac.

Startul a fost dat chiar în dimineaţa de 1 mai, când un bărbat din Medgidia şi-a pierdut viaţa, răsturnându-se cu maşina. Mai exact, Cristian Şerban, de 36 de ani, a condus un autoturism pe DJ 222, dinspre Peştera către Medgidia şi, ajungând la kilometrul 160, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, respectiv ceaţă densă, a pierdut controlul maşinii şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, murind pe loc. În aceeaşi zi, la orele 11.00, un alt accident rutier avea să se producă, fiind vorba de trei maşini implicate şi şapte persoane rănite. Mai exact, la data de 01.05.2013, în jurul orei 11.10, poliţiştii Serviciului Rutier Constanţa au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 2A. Din primele verificări efectuate de poliţişti, s-a stabilit că Silviu Dorobanţu, de 23 ani, din localitatea Piatra, judeţul Constanţa, a condus un autoturism marca Audi pe DN 2A, dinspre oraşul Ovidiu către municipiul Constanţa şi, ajungând în dreptul unei reprezentanţe auto la kilometrul 202 + 400, a pierdut controlul direcţiei de deplasare către stânga, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, marca Range Rover, înmatriculat în Bucureşti, care circula pe banda 2 dinspre Constanţa către Ovidiu. În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat într-un alt autovehicul înmatriculat în Bulgaria, marca Opel Frontera, condus de Gheorghe Tingan, care circula pe banda 1, dinspre municipiul Constanţa către Ovidiu. Urmare a accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto Silviu Dobrescu şi C. Ionuţ Teodor, de 22 de ani, pasager în primul autoturism, şi vătămarea corporală uşoară a lui S. C., de 16 ani, pasager tot în primul autoturism. Vătămări corporale uşoare au suferit şi Dumitru Nancu, de 33 de ani, din Constanţa, conducătorul celui de-al doilea autovehicul, N. Elena, de 33 de ani, din Constanţa pasager în acelaşi turism, dar şi Z. M. Ionuţ, de 20 de ani, şi D.I. de 17 ani, ambii din Tulcea, pasageri în cel de-al treilea autoturism.

Accident cu scandal: rudele unei fetiţe accidentate mortal au sărit pe şofer

În ziua de 2 mai, pe bulevardul Soveja, o fetiţă de 11 ani, care alerga nesupravegheată, a fost spulberată de un autoturism. Impactul a fost atât de violent încât copila a fost proiectată într-un alt autoturism, care era parcat. Medicii au încercat toate metodele pentru a-i salva viaţa, însă s-a dovedit a fi în zadar, micuţa decedând la spital. La faţa locului au sosit zeci de rude ale fetei, de etnie romă, care au început un scandal monstru. Pentru a scăpa teafăr şi nevătămat, şoferul a avut nevoie de protecţia echipajelor DIAS. O altă trgedie s-a petrecut în a doua zi de Paşte, când trei persoane şi-au pierdut viaţa. Ca atare, pe data de 5 mai, Memet Memet, de 60 de ani, din Băneasa, a condus un autoturism marca Dacia 1310 pe DN 3, în afara localităţii Băneasa, către Ostrov şi, ajungând la kilometrul 139, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat într-un copac. În urma impactului, atât şoferul, cât şi pasagerul din dreapta faţă, Bilent Osman, de 42 de ani, din Băneasa, au murit pe loc. Pasagerul din spate, Marian Chirea, de 44 de ani, a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu elicopterul SMURD, însă, la scurt timp, a decedat. Potrivit poliţiştilor, şoferul nu avea permis de conducere pentru categoria de autovehicule pe care o conducea. În total, de la data de 30 aprilie şi până pe 6 mai, au avut loc 34 de accidente rutiere.

Liliana CHIRU

foto: Rutiera Constanţa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218