REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Bilanţul OPC Constanţa: amenzi de peste 8 milioane de lei! Bucătării cu gândaci, închise

Bilanţul OPC Constanţa: amenzi de peste 8 milioane de lei! Bucătării cu gândaci, închise

Replica API 19 decembrie 2017 | 00:00 280

Număr record de sesizări rezolvate

Număr record de sesizări rezolvate

Bilanţul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, pe anul în curs, indică una dintre cele mai eficiente comisariate din întreaga ţară, cu un număr record de sesizări rezolvate, dar şi de sancţiuni aplicate agenţilor economici prinşi pe picior greşit.

Lunile de vară au fost cele mai “productive” din acest punct de vedere, însă, per total, amenzile aplicate de OCP Constanţa se ridică la suma totală de 8.584.700 lei, din care a fost deja încasată suma de 1.702.550 lei. Produse oprite temporar de la comercializare se ridică în 2017 la valoarea de 564.870 lei, în timp ce produsele oprite definitiv de la comercializare, sunt în sumă de 23.069 lei. De asemenea, în cazul a 14 agenţi economici au fost aplicată măsura opririi temporare de prestări servicii, până la remedierea deficienţelor.

Dacă pe parcursul verii a “plouat” cu verificări din partea comisarilor OPC, în condiţiile în care litoralul a fost plin, iar siguranţa turiştilor şi constănţenilor a fost o prioritate, nici următoarea perioadă nu a dus lipsă de activitate. Spre exemplu, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului s-au deplasat în control, în cursul zilei 4 septembrie a.c., la Restaurant Rustic. Potrivit comisarilor, s-a decis oprirea temporară de prestări servicii la unitatea menţionată, având în vedere că la momentul controlului s-au constatat condiţii improprii de depozitare şi o procedură de gătire cu potenţial periculos.

Au fost găsite câteva sute de kilograme de carne şi peşte, diverse sortimente, fără elemente de identificare şi cu starea termică schimbată. Ulterior, restaurantul care funcţionează pe societatea Davi Ex-Com Company SRL, unde Dumitru Marin este asociat unic, şi-a remediat deficienţele. La fel a procedat societatea care asigură mâncarea către două clinici medicale (Euromaterna şi Ovidius Clinical Hospital), dar şi către grădiniţa Iq, din municipiul Constanţa. Bucătăria firmei de catering, spun inspectorii, a prezentat mai multe nereguli, fiind vorba de lipsa zonei de pregătire, depozitare deficitară (detergenţi lângă alimente), mizerie, alimente ţinute în căldură. După control SC Blanc Leader SRL a remediat problemele.

Gândaci în bucătării!

Mai gravă a fost însă situaţia descoperită de comisarii OPC la Casa Vegetariană, unde, pe lângă mizerie, oale cu smalţul sărit şi lighean unde se spălau vase, maşina de spălat vase colcăia de gândaci! Şi nu era singurul loc cu gândaci, după cum au sesizat reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, în timpul controlului din luna octombrie.

Gândaci în bucătărie au găsit comisarii OPC, de data aceasta la un control efectuat la începutul lunii decembrie, şi la o patiserie situată în Piaţa Griviţei din municipiul Constanţa! Ambele locaţii au fost temporar închise. Iar lista controlelor şi măsurilor dispuse de OPC poate continua!

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369