rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 7 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Bilanțul Poliției Locală privind activitatea desfășurată în sezonul estival 2019

În perioada sezonului estival 2019, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au desfășurat activități de control în zona de plajă (Modern până la limita cu orașul Năvodari), pe zona de promenadă a Stațiunii Mamaia, în Satul de Vacanță, pe Faleza Cazinoului din Constanța și în Portul Turistic Tomis, ocazie cu care au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei, legalitatatea lucrărilor de construire din domeniul disciplinei în construcții, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, respectarea normelor ordine publică, liniște și conviețuire socială, aplicându-se în total 3411 sancțiuni contravenționale după cum urmează:

În Stațiunea Mamaia și pe sectoarele de plajă aferente au fost întocmite 209 note de constatare persoanelor juridice care își desfasurau activitatea comercială in locații care au fost verificate și din punctul de vedere al respectării prevederilor legale din domeniul disciplinei in construcții.

Operatorilor economici le-au fost întocmite 183 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției, în valoare de 180.000 lei, în conformitate cu prevederile HCL nr. 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață, din care 63 au fost avertismente, cu dispunerea de măsuri complementare de remediere a aspectelor constatate.

Au fost constatate 30 de fapte antisociale privind nemenținerea curățeniei pe domeniul public respectiv depozitarea unor deșeuri în alte locuri decât cele special amenajate, neîmprejumuirea cu panouri și plasă, neîntreținerea fațadelor, spălatul autovehicului pe domeniul public, fapte ce contravin H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

Pentru încălcarea prevederilor Legii nr.50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei, dispunându-se sancțiuni complementare de oprire a executării lucrărilor de construcții, obținerea autorizației de construire pentru lucrările nelegal realizate, în caz contrar, desființarea lucărilor de contrucții efectuate în mod nelegal și aducerea imobilului la starea inițială.

De asemenea, s-au efectuat măsurători de sonometrie, fiind intocmite 19 rapoarte de verificare, și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile art.2, pct 26 din Legea 61/1991 Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice și o amendă contravențională în valoare de 30.000 lei pentru depășirea pragului fonic admis, în conformitate cu prevederile art.96, alin.2, pct 14 din O.U.G 195/2005 privind protecția mediulului.

Polițiștii locali au acționat pe sectoarele de plajă din Stațiunea Mamaia, în vederea combaterii comerțului ilicit, fiind aplicate 712 amenzi contravenționale în valoare de 334.200 lei pentru acte de comerț ambulant/neautorizat, dispunându-se măsuri complementare de confiscare a mărfurilor deținute în scopul vânzării în mod nelegal, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 2 sancțiuni contravenționale pentru folosirea unui ponei în scop de agrement, fiind dispusă măsura complementară de confiscare a animalului de talie mică și culoare roșu- bun, care a fost predat în custodia Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Pe raza statiunii Mamaia și Satul de Vacanță în perimetrul aferent zonelor de promenadă de pe domeniul public al municipiului Constanța și în mijloacele de transport public persoane au fost aplicate 1047 sancțiuni contravenționale în valoare de 334.200 lei, din care 919 amenzi au fost constatate în conformitate cu prevedrile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța pentru staționarea autoturismelor pe spațiul verde, camparea pe spațiul verde sau în alte locuri decât cele special amenajate, depozitarea unor obiecte și spălarea auvehiculului pe domeniul public, 39 abateri contravenționale au fost constatate pentru apelare la mila publică și consum de alcool într-un loc interzis, refuz de legitimare, nesupravegherea minorilor, tulburarea ordinii publice, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice, 83 sancțiuni contravenționale pentru lipsa titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun care deservesc liinilor RATC din stațiune și 6 amenzi contravenționale pentru nesolicitarea eliberării unui nou document identitate, în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

Concomitent cu aceste acțiuni de prevenire și combatere a unor fapte de natură antisocială, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au acționat în scopul asigurării și menținerii siguranței traficului rutier în Stațiunea Mamaia, ocazie cu care au fost aplicate un număr de 1134 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 596.456 lei, după cum urmează:

- 156 pentru opriri neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

- 259 pentru staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

- 35 pentru ocuparea unui loc de parcare marcat corespunzător pentru persoanele cu dizabilități, în conformitate cu prevederile Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

- 465 pentru ocuparea unui loc de parcare in parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.235/28.06.2018 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanta.

-212 pentru staționarea autoturismului pe spațiul verde sau cu această destinație, în conformitate cu prevederile art.9, pct 38 din H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

- 3 pentru nedeținerea autorizației de folosire a tramei stradale, în conformitate cu prevederile H.C.L Nr.136 /2018 modificata prin H.C.L nr.507/2018 privind stabilirea impozitelor locale pentru anul 2019.

-3 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 38 /2003 privind transportul in regim de taxi și în regim de închiriere.

S-a dispus măsura ridicării a unui număr de 174 autovehicule, în scopul fluidizării traficului rutier și vizibilitatea acestora în zona trecerilor de pietoni sau a marcajelor rutiere.

Același tip de activități specifice s-au derulat în sezonul estival pe sectoarele de plajă din Constanța, Faleza Cazinoului din zona penisulară și Portul Turistic Tomis, mijloacele de transport în comun aferente zonelor menționate anterior, ocazie cu care au fost aplicate 113 amenzi contravenționale în valoare de 56.500 lei pentru acte de comerț ambulant/neautorizat, dispunându-se măsuri complementare de confiscare a mărfurilor deținute în scopul vânzării în mod nelegal, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 34 de sancțiuni contravenționale pentru aruncarea/depozitarea de diverse ambalaje pe domeniul public, depășirea spațiului alocat parcării, arderea unor deșeuri/substanțe,răscolirea gunoiului din containere, staționarea autovehiculelor pe zone amenajate cu pavele ,în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 38 amenzi pentru săvârșirea de acte/fapte obscene, tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de alcool pe domeniul public, provocarea sau participarea la scandal în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice și 83 sancțiuni contravenționale pentru lipsa titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun care deservesc liinilor RATC din zona peninsulară, în conformitate cu prevederilor Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local.

marţi, 8 octombrie 201970
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

01Si spaga(8 oct 22:04)
Cat a iesit?
03Cernavoda, Manu&Vero la balans(8 oct 18:41)
Ai nostri de la locala la tura de noapte fac patrula acasa la domiciliu intre orele 24-05 noaptea si in weekend dupa amiaza,sa tot fi bugetar!
01in principal(8 oct 13:20)
militienii si-au facut plinul la spagi. Iar isi face fiecare militian cate o vila. Muie cu cacat hotilor !!!
22turist(8 oct 12:07)
Duceti-va si acum in Mamaia sa vedeti in ce hal a ramas statiunea emblematica a litoralului dupa inchiderea saezonului estival. Aceste lucruri nu le vede politia locala. Si-au facut planul la amenzi ca sa aiba bani pentru salarii si acum intra la hibernat. Rusine Politia locala! Rusine dle Primar!
02Cetatean(8 oct 08:42)
Nu am vazut in articol cate amenzi ati dat celor care depoziteaza moloz si resturi pe terenurile de la marginea orasului. Pe varianta, zona Metro 2 si spre Cumpana, Tomis Plus ... sunt mormane de deseuri. Unde este politia locala? A, o intrebare, cum il chema pe pe animalul de talie mica si culoare rosu- brun pe care l-ati confiscat, Neagu?
11DODE(8 oct 08:37)
Praf in ochi !
11Culmea(8 oct 07:14)
Hai lasati ne dracu cu PRISTI VOSTRI
01Spagadai(7 oct 23:26)
Ceva fapte privind infractorii, violatorii, hotii?
mai mult...Local
7 mai 00:05LocalEXPLOZIE la MĂNĂSTIREA Sf. Gheorghe!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, joi, 6 mai a.c., la mănăstirea Sf. Gheorghe, de...1538

7 mai 23:23LocalBărbat lovit MORTAL de TREN, în gara Saligny468
7 mai 23:31LocalIPS Teodosie explică de ce femeia nu are roluri importante în Biserică: „Ea are condiţia slăbiciunilor sale“436
7 mai 23:31LocalBărbatul DISPĂRUT pe DUNĂRE, în Hârșova, nu a fost găsit

Bărbatul dispărut pe Dunăre, în Hârșova, nu a fost găsit nici după a doua zi de căutări, operațiunea...270

7 mai 23:31LocalANCHETĂ la CONSTANȚA: FEMEIE găsită MOARTĂ!1410
7 mai 23:32LocalNici un DECES, la Constanța, din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore287
7 mai 23:32LocalForțele Navale Române preiau președinția Forumului Comandanților Marinelor Militare Europene

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a participat, în perioada 5-6 mai, la forumul...195

7 mai 23:37LocalUn tronson al bulevardului Mamaia va fi reabilitat281
7 mai 23:33LocalAccident cu VICTIMĂ, la ieşire din Cernavodă către Cochirleni3723
7 mai 23:34LocalConstănțenii se pot debranșa de la RADET, începând cu 17 mai

RADET Constanța aduce la cunoștința celor interesați că perioada în care pot să solicite...554

7 mai 23:35LocalACCIDENT RUTIER pe DN2A: Un AUTOTURISM s-a RĂSTURNAT786
7 mai 23:35LocalPersoană ÎNECATĂ în canalul Dunăre Marea Neagră764
Vremea
12.4°12.4° - 14.5° joi, 6 mai 2021
ConstanțaUmiditate: 100%
Vânt: 1.62 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/4935722203732
5/4010343637381
joker134051673
Horoscop
mai mult...SPSportRT
7 mai 00:00SportVictorie la limită pentru liderul CFR Cluj (1-0 vs Academica Clinceni)

Liderul CFR Cluj a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Academica Clinceni, într-un meci din...73

7 mai 00:13SportTenis: Rafael Nadal, în sferturi la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal (2 ATP, principal favorit) s-a calificat joi în sferturile de finală ale...171

7 mai 23:39SportFotbal: Chelsea, calificată în finala Ligii Campionilor, după 2-0 cu Real Madrid

Chelsea Londra a învins, miercuri seara, pe Real Madrid, pe teren propriu, cu 2-0, în manșa a doua a semifinalei...522

7 mai 23:39SportCiclism: Turul României 2021 va avea loc în perioada 31 august - 5 septembrie

Ediţia 2021 a Turului României se va desfăşura în perioada 31 august - 5 septembrie pe un traseu nou, care...327

Local
7 mai 23:32LocalForțele Navale Române preiau președinția Forumului Comandanților Marinelor Militare Europene

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a participat, în perioada 5-6 mai, la forumul...195

7 mai 23:37LocalUn tronson al bulevardului Mamaia va fi reabilitat

Orașele evoluează în mod constant și necesită o infrastructură care să asigure condiții optime pentru traficul...281

7 mai 23:33LocalAccident cu VICTIMĂ, la ieşire din Cernavodă către Cochirleni

3723

7 mai 23:31LocalBărbatul DISPĂRUT pe DUNĂRE, în Hârșova, nu a fost găsit

Bărbatul dispărut pe Dunăre, în Hârșova, nu a fost găsit nici după a doua zi de căutări, operațiunea...270

7 mai 23:31LocalANCHETĂ la CONSTANȚA: FEMEIE găsită MOARTĂ!

Polițiști din cadrul Secției 3 au fost sesizați, în cursul zilei de joi, 6 mai a.c., în jurul orei 15.00, cu...1410

7 mai 23:32LocalNici un DECES, la Constanța, din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore

Până joi, 6 mai a.c., 28.710 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel național....287

Politică
7 mai 00:00PoliticăCustodele Coroanei s-a întâlnit cu preşedintele Senatului, Anca Dragu

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a fost, joi, oaspetele Palatului Elisabeta, unde s-a întâlnit cu Custodele...93

7 mai 23:30PoliticăAurescu, referitor la prezenţa militară a Rusiei în regiune: „Nu ne simţim ameninţaţi“

România nu se simte ameninţată, ci îngrijorată de prezenţa militară sporită a Rusiei în regiune, iar datorită...182

7 mai 23:30PoliticăCostel ALEXE rămâne sub control JUDICIAR. Curtea SUPREMĂ i-a RESPINS contestația

333

7 mai 00:00PoliticăPaul Stănescu: Premierul Cîţu s-a specializat să vândă iluzii despre campania de vaccinare şi revenirea la normalitate

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, afirmă că premierul Florin Cîţu "s-a specializat să vândă iluzii la...99

7 mai 00:00PoliticăRăzvan Cuc, PSD: Unde sunt activiştii de mediu azi, când Arthur e un trofeu pe peretele unui austriac?

Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că ONG-urile care protestau împotriva construirii de...92

7 mai 00:00PoliticăPe ce au cheltuit partidele politice subvențiile în martie 2021?

77

Interviuri
16 mar 00:20InterviuriSă-i cunoaștem pe SUBPREFECȚII județului Constanța!

Secyl Suliman și Mihai Vîlcu sunt noii subprefecți ai județului Constanța. Aceștia au activat în mediul privat,...6322

3 mai 22:29InterviuriMarius Elisei, fostul sot al Oanei Roman, după ce s-a scris că ar avea o nouă iubită și că ar fi gravidă

După ce au apărut mai multe speculații în presa din România conform cărora Marius Elisei ar avea o nouă iubită,...1835

9 apr 00:06InterviuriCristina DUMITRACHE: Nu știm la ce să ne AȘTEPTĂM de la Guvernul PNL! Video

2208

2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...3819

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...3710

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

4848

Monden
7 mai 00:00MondenLucy Ewing din serialul Dallas, doborâtă de dramele din viața personală

Actriţa care a jucat-o pe Lucy Ewing în Dallas îşi aminteşte că era atât de ignorantă în privinţa drogurilor,...102

7 mai 08:25MondenPrimul loc în Billboard Hot 100, ocupat de The Weeknd şi Ariana Grande

The Weeknd şi Ariana Grande ocupă pe primul loc în clasamentul Billboard Hot 100 cu remix-ul piesei „Save Your...80

7 mai 00:00MondenDupă ce a ratat Oscarul, Colectiv e nominalizat la premiile Peabody

82

7 mai 00:00MondenRaluca Pascu, declarații despre perioada de după divorțul de Pepe: „Erau zile când nu mâncam deloc”

Raluca Pascu a vorbit în cadrul unui interviu oferit pentru Antena Stars despre perioada de după divorțul de Pepe,...93

7 mai 00:00MondenBen Affleck, refuzat de o femeie pe o aplicație de dating. Cum a reacționat actorul

Ben Affleck a fost refuzat de o fată pe o aplicație exclusivistă de dating. Fata, care se prezintă sub numele Nivine...89

7 mai 00:00MondenAdevărul despre coafura controversată pe care Halle Berry a afișat-o la Premiile Oscar

Coafura de la gala Oscar a lui Halle Berry a fost ”falsă”, a dezvăluit însăși diva. Noul său look a dat...87

7 mai 00:00MondenMelinda consideră căsătoria ei cu Bill Gates „ruptă iremediabil“

Căsătoria dintre soţii Melinda şi Bill Gates, care au anunţat luni că divorţează după 27 de ani de...79

7 mai 00:00MondenFilmul „Benedetta“, de Paul Verhoeven, în competiţie la Cannes

Regizorul olandez Paul Verhoeven se alătură competiţiei de la Cannes cu "Benedetta", având-o în rolul principal pe...87

7 mai 00:00MondenActorul, regizorul şi producătorul George Clooney a împlinit 60 de ani

86

Mapamond
7 mai 01:52MapamondCoronavirus: Canada a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech pentru adolescenţii începând cu vârsta de 12 ani

Ministerul canadian al Sănătăţii a anunţat miercuri că a autorizat utilizarea vaccinului anti-COVID19 produs de...273

7 mai 01:53MapamondCoronavirus - OMS: Nou record al cazurilor globale de COVID-19 pentru a doua săptămână consecutivă

Numărul cazurilor de COVID-19 în lume a ajuns miercuri la 5,7 milioane, un nou record săptămânal consecutiv, fiind...371

6 mai 00:00MapamondGermania interzice organizaţia islamistă Ansaar International, acuzată că finanţează terorismul

305

Sănătate
7 mai 00:00SănătateSoluții pentru aerul uscat din casă

Sezonul rece ne aduce magia Crăciunului, a cadourilor sub pom, a sporturilor de iarnă și multe alte bucurii pe care...75

7 mai 00:00SănătateBeneficiile antistres ale unui acvariu cu pești

Dacă te gândești să îți iei un acvariu cu pești în casă, atunci te poți aștepta la mai mult decât la un...88

7 mai 00:00SănătateDormitul fără pernă are beneficii?

77

7 mai 00:00SănătateRemediile cu scoarță de stejar, utile în combaterea inflamației

Scoarța de stejar a fost folosită în scopuri medicinale de-a lungul timpului, deoarece pare să combată inflamația...82

7 mai 00:00SănătateUleiul de mușețel: beneficii și contraindicații

Mușețelul este una dintre primele plante pe care oamenii le-au folosit în scopuri terapeutice. Această plantă...78

7 mai 00:00SănătateDe ce te simți tot timpul obosit: soluții și remedii

Ai zile în care te simți obosit tot timpul ori ai stări de somnolență și de oboseală mintală? Află are sunt...80

7 mai 01:24SănătateCe anume îți întrerupe somnul și cum să rezolvi problema

Ți se întâmplă să te trezești de multe ori în timpul nopții? Iată care ar putea fi problemele care îți...72

7 mai 00:00SănătateCum scapi mai ușor de un obicei nesănătos?

Schimbarea, sub orice formă, este greu de acceptat. Ca oameni, suntem construiți în așa fel încât să opunem...72

7 mai 00:00SănătateStudiu: Cititul cărților de ficțiune sporește abilitățile verbale

76

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT