rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Bilanțul Poliției Locală privind activitatea desfășurată în sezonul estival 2019

În perioada sezonului estival 2019, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au desfășurat activități de control în zona de plajă (Modern până la limita cu orașul Năvodari), pe zona de promenadă a Stațiunii Mamaia, în Satul de Vacanță, pe Faleza Cazinoului din Constanța și în Portul Turistic Tomis, ocazie cu care au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei, legalitatatea lucrărilor de construire din domeniul disciplinei în construcții, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, respectarea normelor ordine publică, liniște și conviețuire socială, aplicându-se în total 3411 sancțiuni contravenționale după cum urmează:

În Stațiunea Mamaia și pe sectoarele de plajă aferente au fost întocmite 209 note de constatare persoanelor juridice care își desfasurau activitatea comercială in locații care au fost verificate și din punctul de vedere al respectării prevederilor legale din domeniul disciplinei in construcții.

Operatorilor economici le-au fost întocmite 183 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției, în valoare de 180.000 lei, în conformitate cu prevederile HCL nr. 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață, din care 63 au fost avertismente, cu dispunerea de măsuri complementare de remediere a aspectelor constatate.

Au fost constatate 30 de fapte antisociale privind nemenținerea curățeniei pe domeniul public respectiv depozitarea unor deșeuri în alte locuri decât cele special amenajate, neîmprejumuirea cu panouri și plasă, neîntreținerea fațadelor, spălatul autovehicului pe domeniul public, fapte ce contravin H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

Pentru încălcarea prevederilor Legii nr.50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei, dispunându-se sancțiuni complementare de oprire a executării lucrărilor de construcții, obținerea autorizației de construire pentru lucrările nelegal realizate, în caz contrar, desființarea lucărilor de contrucții efectuate în mod nelegal și aducerea imobilului la starea inițială.

De asemenea, s-au efectuat măsurători de sonometrie, fiind intocmite 19 rapoarte de verificare, și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile art.2, pct 26 din Legea 61/1991 Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice și o amendă contravențională în valoare de 30.000 lei pentru depășirea pragului fonic admis, în conformitate cu prevederile art.96, alin.2, pct 14 din O.U.G 195/2005 privind protecția mediulului.

Polițiștii locali au acționat pe sectoarele de plajă din Stațiunea Mamaia, în vederea combaterii comerțului ilicit, fiind aplicate 712 amenzi contravenționale în valoare de 334.200 lei pentru acte de comerț ambulant/neautorizat, dispunându-se măsuri complementare de confiscare a mărfurilor deținute în scopul vânzării în mod nelegal, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 2 sancțiuni contravenționale pentru folosirea unui ponei în scop de agrement, fiind dispusă măsura complementară de confiscare a animalului de talie mică și culoare roșu- bun, care a fost predat în custodia Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Pe raza statiunii Mamaia și Satul de Vacanță în perimetrul aferent zonelor de promenadă de pe domeniul public al municipiului Constanța și în mijloacele de transport public persoane au fost aplicate 1047 sancțiuni contravenționale în valoare de 334.200 lei, din care 919 amenzi au fost constatate în conformitate cu prevedrile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța pentru staționarea autoturismelor pe spațiul verde, camparea pe spațiul verde sau în alte locuri decât cele special amenajate, depozitarea unor obiecte și spălarea auvehiculului pe domeniul public, 39 abateri contravenționale au fost constatate pentru apelare la mila publică și consum de alcool într-un loc interzis, refuz de legitimare, nesupravegherea minorilor, tulburarea ordinii publice, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice, 83 sancțiuni contravenționale pentru lipsa titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun care deservesc liinilor RATC din stațiune și 6 amenzi contravenționale pentru nesolicitarea eliberării unui nou document identitate, în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

Concomitent cu aceste acțiuni de prevenire și combatere a unor fapte de natură antisocială, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au acționat în scopul asigurării și menținerii siguranței traficului rutier în Stațiunea Mamaia, ocazie cu care au fost aplicate un număr de 1134 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 596.456 lei, după cum urmează:

- 156 pentru opriri neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

- 259 pentru staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

- 35 pentru ocuparea unui loc de parcare marcat corespunzător pentru persoanele cu dizabilități, în conformitate cu prevederile Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

- 465 pentru ocuparea unui loc de parcare in parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.235/28.06.2018 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanta.

-212 pentru staționarea autoturismului pe spațiul verde sau cu această destinație, în conformitate cu prevederile art.9, pct 38 din H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

- 3 pentru nedeținerea autorizației de folosire a tramei stradale, în conformitate cu prevederile H.C.L Nr.136 /2018 modificata prin H.C.L nr.507/2018 privind stabilirea impozitelor locale pentru anul 2019.

-3 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 38 /2003 privind transportul in regim de taxi și în regim de închiriere.

S-a dispus măsura ridicării a unui număr de 174 autovehicule, în scopul fluidizării traficului rutier și vizibilitatea acestora în zona trecerilor de pietoni sau a marcajelor rutiere.

Același tip de activități specifice s-au derulat în sezonul estival pe sectoarele de plajă din Constanța, Faleza Cazinoului din zona penisulară și Portul Turistic Tomis, mijloacele de transport în comun aferente zonelor menționate anterior, ocazie cu care au fost aplicate 113 amenzi contravenționale în valoare de 56.500 lei pentru acte de comerț ambulant/neautorizat, dispunându-se măsuri complementare de confiscare a mărfurilor deținute în scopul vânzării în mod nelegal, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 34 de sancțiuni contravenționale pentru aruncarea/depozitarea de diverse ambalaje pe domeniul public, depășirea spațiului alocat parcării, arderea unor deșeuri/substanțe,răscolirea gunoiului din containere, staționarea autovehiculelor pe zone amenajate cu pavele ,în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 38 amenzi pentru săvârșirea de acte/fapte obscene, tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de alcool pe domeniul public, provocarea sau participarea la scandal în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice și 83 sancțiuni contravenționale pentru lipsa titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun care deservesc liinilor RATC din zona peninsulară, în conformitate cu prevederilor Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local.

marţi, 8 octombrie 201913
Comentarii

01Si spaga(8 oct 22:04)
Cat a iesit?
03Cernavoda, Manu&Vero la balans(8 oct 18:41)
Ai nostri de la locala la tura de noapte fac patrula acasa la domiciliu intre orele 24-05 noaptea si in weekend dupa amiaza,sa tot fi bugetar!
01in principal(8 oct 13:20)
militienii si-au facut plinul la spagi. Iar isi face fiecare militian cate o vila. Muie cu cacat hotilor !!!
22turist(8 oct 12:07)
Duceti-va si acum in Mamaia sa vedeti in ce hal a ramas statiunea emblematica a litoralului dupa inchiderea saezonului estival. Aceste lucruri nu le vede politia locala. Si-au facut planul la amenzi ca sa aiba bani pentru salarii si acum intra la hibernat. Rusine Politia locala! Rusine dle Primar!
02Cetatean(8 oct 08:42)
Nu am vazut in articol cate amenzi ati dat celor care depoziteaza moloz si resturi pe terenurile de la marginea orasului. Pe varianta, zona Metro 2 si spre Cumpana, Tomis Plus ... sunt mormane de deseuri. Unde este politia locala? A, o intrebare, cum il chema pe pe animalul de talie mica si culoare rosu- brun pe care l-ati confiscat, Neagu?
11DODE(8 oct 08:37)
Praf in ochi !
11Culmea(8 oct 07:14)
Hai lasati ne dracu cu PRISTI VOSTRI
01Spagadai(7 oct 23:26)
Ceva fapte privind infractorii, violatorii, hotii?
mai mult...Local
26 noi 14:35LocalFostul PRIMAR din CIOBANU speră ca PRESCRIPŢIA faptelor să-l SCAPE de CONDAMNARE

Ioan Suciu, fostul primar din Ciobanu, este obișnuit să facă drumuri la instanță, el fiind anchetat și condamnat...1246

26 noi 12:05LocalVIDEO! Trotuarele Constanței, SPĂLATE cu DETERGENT1447
26 noi 16:12LocalStadionul FARUL, REABILITAT în BĂTAIE de JOC1661
26 noi 21:18LocalChiţac VERIFICĂ dacă s-au RESPECTAT măsurile impuse de Curtea de Conturi, după controalele din ultimii 4 ani

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a dat dispoziție angajaților primăriei ca până săptămâna viitoare să-i...1345

26 noi 00:00LocalCoronavirus la Constanța: Aproape 15.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-21228
26 noi 00:00LocalÎncă 12 DECESE la Constanţa din cauza COVID-191235
26 noi 10:20LocalAdăpostul public de animale de pe strada Vârful cu Dor va fi modernizat

De joi, în municipiul Constanța nu se va mai captura niciun câine! Adăpostul public este plin, iar echipele...800

26 noi 00:01LocalPERCHEZIȚII la primarul din Băneasa4758
26 noi 00:01LocalInfracțiuni la regimul rutier, depistate de polițiști846
26 noi 00:03LocalAutobuzele CT BUS vor CIRCULA NORMAL de 1 Decembrie

CT BUS anunță publicul călător că, în perioada 30 noiembrie 2020 - 01 decembrie 2020 autobuzele vor circula...592

26 noi 00:03LocalTRANSPORTUL de persoane, verificat de POLIȚIA ROMÂNĂ și I.S.C.T.R.944
26 noi 00:01LocalSLUJBĂ la biserica din TOMIS PLUS, SPARTĂ de polițiști și jandarmi: enoriașii, fără MĂȘTI2855
Vremea
4.2°4.2° - 7.1° joi, 26 noiembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 60%
Vânt: 3.28 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 noi 00:00SportChampions League: Atalanta, victorie pe terenul lui Liverpool 2-0

Atalanta a reușit surpriza serii de Champions League și a câștigat, scor 2-0, partida disputată pe terenul celor de...496

26 noi 00:00SportManchester City s-a calificat în optimile Ligii Campionilor, după ce a învins-o pe Olympiakos Pireu cu scorul de 1-0

Manchester City s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe...371

26 noi 00:00SportComisia de Disciplină a FRF i-a suspendat câte două jocuri pe Frăsinescu şi Pleşca

Fundaşul Cosmin Frăsinescu (Poli Iaşi) şi portarul Răzvan Pleşca (Gaz Metan Mediaş) au primit fiecare câte două...392

26 noi 00:00SportUEFA a anunţat victoria la 'masa verde' a naţionalei de fotbal a Elveţiei împotriva Ucrainei (3-0)

UEFA a anunţat miercuri victoria la ''masa verde'' a naţionalei de fotbal a Elveţiei împotriva Ucrainei (3-0), după...536

Local
26 noi 10:20LocalAdăpostul public de animale de pe strada Vârful cu Dor va fi modernizat

De joi, în municipiul Constanța nu se va mai captura niciun câine! Adăpostul public este plin, iar echipele...800

26 noi 00:01LocalPERCHEZIȚII la primarul din Băneasa

Percheziții în județul Constanța. Mai exact, oamenii legii au descins la domiciliile primarului (Paul Coliș) din...4758

26 noi 00:01LocalInfracțiuni la regimul rutier, depistate de polițiști

846

26 noi 21:18LocalChiţac VERIFICĂ dacă s-au RESPECTAT măsurile impuse de Curtea de Conturi, după controalele din ultimii 4 ani

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a dat dispoziție angajaților primăriei ca până săptămâna viitoare să-i...1345

26 noi 00:00LocalCoronavirus la Constanța: Aproape 15.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 14.947 de persoane...1228

26 noi 00:00LocalÎncă 12 DECESE la Constanţa din cauza COVID-19

Până miercuri, 25 noiembrie a.c., 10.541 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. La...1235

26 noi 00:03LocalAutobuzele CT BUS vor CIRCULA NORMAL de 1 Decembrie

CT BUS anunță publicul călător că, în perioada 30 noiembrie 2020 - 01 decembrie 2020 autobuzele vor circula...592

26 noi 00:03LocalTRANSPORTUL de persoane, verificat de POLIȚIA ROMÂNĂ și I.S.C.T.R.

Polițiștii rutieri desfășoară, la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere, împreună cu inspectori din...944

26 noi 00:01LocalSLUJBĂ la biserica din TOMIS PLUS, SPARTĂ de polițiști și jandarmi: enoriașii, fără MĂȘTI

2855

Politică
26 noi 23:49PoliticăKlaus Iohannis: Nu voi impune lockdown după alegerile parlamentare

Președintele Klaus Iohannis a ținut să precizeze faptul că nu se va pune problema instaurării stării de urgență,...789

26 noi 23:30PoliticăIohannis: „Parada de 1 Decembrie a fost anulată. Va fi o ceremonie restrânsă la Arcul de Triumf“

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, într-o conferință de presă, la Palatul Cotroceni, despre ce se va...554

26 noi 23:29PoliticăVERGIL CHIȚAC discuție online cu AMBASADORUL Republicii Finlanda în România

644

26 noi 23:24PoliticăLIVE! Interviu cu STELIAN ION

Stelian Ion, candidat din partea Alianţei USR Plus pentru Camera Deputaţilor, vorbeşte, într-un interviu acordat...542

26 noi 21:38PoliticăPremierul Orban și ministrul Economiei, decizie după ședința cu reprezentanții HORECA

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Economiei, Virgil Popescu, s-au întâlnit, miercuri, cu reprezentanţii HoReCa,...1217

26 noi 21:36PoliticăMircea Dobre, Pro România: „Maximă ipocrizie: au lăsat afacerile deschise, dar au închis oamenii, ca să nu mai dea niciun ban“

1089

Interviuri
10 noi 00:38InterviuriSTELIAN ION: Procurorii trebuie SCOȘI de sub AUTORITATEA ministrului JUSTIȚIEI! Video

Stelian Ion este candidatul USR-PLUS pentru un loc în Camera Deputaților. Nu este nou în domeniu, iar proiectele...2483

10 noi 00:39InterviuriLucian Lungoci: Îi reproșez lui FĂGĂDĂU lipsa de COMUNICARE cu membrii PSD! Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...2724

7 noi 00:09InterviuriMircea DOBRE: DEZASTRUL COVID este CREAT, în mod ARTIFICIAL, de cei care conduc această ţară

4452

6 noi 00:11InterviuriSorin Andrei, candidat USR-PLUS la SENAT: Constanța a ajuns un ORAȘ fără VIZIUNE strategică! Video

Sorin Andrei candidează, din partea USR-PLUS, pentru un loc în Senat. Economist de meserie, a avut o traiectorie...2673

5 noi 17:06InterviuriMarian Crușoveanu: La PNL, listele pentru PARLAMENTARE nu s-au făcut cu POLIŢIŞTII şi JANDARMII la uşă

Marian Crușoveanu, consilier județean PNL și candidat pentru Camera Deputaților, este unul dintre cei mai activi...2730

31 oct 00:38InterviuriDorin Opreanu, PNL: PSD va PIERDE detașat ALEGERILE și face ORICE să le AMÂNE! Video

3097

Monden
26 noi 00:00MondenMiley Cyrus a căzut din nou pradă drogurilor. Afirmațiile controversate ale artistei

Ea recunoaște că s-a drogat la greu în această perioadă. Dar se jură că, de două săptămâni, a reușit să nu...576

26 noi 00:00MondenPrinţul Harry, desemnat cel mai sexy membru al unei familii regale, potrivit revistei People

Prinţul Harry a fost desemnat "cel mai sexy membru al unei familii regale" de cititorii revistei People. Ducele de...366

26 noi 20:49MondenThe Weeknd acuză Recording Academy de „corupţie“ după ce nu a primit nicio nominalizare la Grammy Awards 2021

370

26 noi 00:00MondenMeryl Streep şi Eurovision se „strecoară“ pe lista nominalizărilor la Grammy Awards 2021

Beyonce, Taylor Swift şi Dua Lipa domină lista artiştilor care au primit marţi seară cele mai multe nominalizări...414

26 noi 00:00MondenO biografie a trupei Beatles, recompensată cu premiul Baillie Gifford pentru nonficţiune

Craig Brown a fost recompensat marţi cu premiul Baillie Gifford, prestigioasă distincţie britanică pentru volume de...396

26 noi 00:00MondenGrammy Awards 2021: Beyonce a primit cele mai multe nominalizări

372

Mapamond
26 noi 00:00MapamondBrazilia: Cel puţin 37 de morţi şi 15 răniţi în urma unei coliziuni între un autocar şi un camion

O coliziune între un camion şi un autocar a provocat moartea a cel puţin 37 de persoane şi rănirea altor 15,...374

26 noi 00:00MapamondExplozie pe un petrolier grec sub pavilion maltez, ancorat într-un port saudit

Un petrolier grecesc sub pavilion maltez care era acostat în portul Al Shuqaiq din Arabia Saudită a fost avariat în...655

26 noi 01:11MapamondCoronavirus: Italia a raportat 25.853 de noi cazuri şi 722 decese în ultimele 24 de ore

471

Sănătate
26 noi 00:00SănătateCe boli influențează mirosul corporal?

Schimbările în ceea ce privește mirosul corporal nu sunt de obicei motive de îngrijorare, fiind adesea rezultatul...450

26 noi 00:00Sănătate10 greșeli care îți îngrașă părul și ce presupune un tratament pentru păr gras

Părul tău se îngrașă foarte repede și simți nevoia să îl speli zilnic? Ei, bine, specialiștii susțin că de...421

26 noi 00:00SănătateAfecțiuni cutanate declanșate sau agravate de frig

376

26 noi 00:00SănătateHiperglicemia în sarcina afectează sănătatea copilului când ajung la vârste între 10 și 14 ani

Un studiu recent a ajuns la concluzia că glicemia prea mare a unei femei gravide afectează copiii acesteia, când...348

26 noi 00:00SănătateLipsa de magneziu: care sunt simptomele?

Cauzele deficitului de magneziu variază, de la aportul alimentar inadecvat la pierderea de magneziu din organism. Care...507

26 noi 00:00SănătateCât de periculoasă poate fi hepatita A?

Dintre formele de infecție virală cu virusurile hepatitice, hepatita A este considerată cea mai ușoară, în termeni...368

26 noi 00:00SănătateTopul alimentelor utile în răceală. Recomandări și contraindicații

Când ești răcit, unele alimente, cum ar fi cele bogate în vitamina C, te ajută să scurtezi durata răcelii, în...413

26 noi 00:00SănătateSuc de roșii: cum îl poți prepara acasă și de ce să-l consumi?

Sucul de roșii poate fi preparat în casă și, pe lângă faptul că are un gust bun, este deosebit de bogat în...410

26 noi 00:00SănătateSmochine - 5 beneficii pentru organism

426

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT