rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Bilanțul Poliției Locală privind activitatea desfășurată în sezonul estival 2019

În perioada sezonului estival 2019, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au desfășurat activități de control în zona de plajă (Modern până la limita cu orașul Năvodari), pe zona de promenadă a Stațiunii Mamaia, în Satul de Vacanță, pe Faleza Cazinoului din Constanța și în Portul Turistic Tomis, ocazie cu care au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei, legalitatatea lucrărilor de construire din domeniul disciplinei în construcții, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, respectarea normelor ordine publică, liniște și conviețuire socială, aplicându-se în total 3411 sancțiuni contravenționale după cum urmează:

În Stațiunea Mamaia și pe sectoarele de plajă aferente au fost întocmite 209 note de constatare persoanelor juridice care își desfasurau activitatea comercială in locații care au fost verificate și din punctul de vedere al respectării prevederilor legale din domeniul disciplinei in construcții.

Operatorilor economici le-au fost întocmite 183 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției, în valoare de 180.000 lei, în conformitate cu prevederile HCL nr. 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață, din care 63 au fost avertismente, cu dispunerea de măsuri complementare de remediere a aspectelor constatate.

Au fost constatate 30 de fapte antisociale privind nemenținerea curățeniei pe domeniul public respectiv depozitarea unor deșeuri în alte locuri decât cele special amenajate, neîmprejumuirea cu panouri și plasă, neîntreținerea fațadelor, spălatul autovehicului pe domeniul public, fapte ce contravin H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

Pentru încălcarea prevederilor Legii nr.50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei, dispunându-se sancțiuni complementare de oprire a executării lucrărilor de construcții, obținerea autorizației de construire pentru lucrările nelegal realizate, în caz contrar, desființarea lucărilor de contrucții efectuate în mod nelegal și aducerea imobilului la starea inițială.

De asemenea, s-au efectuat măsurători de sonometrie, fiind intocmite 19 rapoarte de verificare, și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile art.2, pct 26 din Legea 61/1991 Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice și o amendă contravențională în valoare de 30.000 lei pentru depășirea pragului fonic admis, în conformitate cu prevederile art.96, alin.2, pct 14 din O.U.G 195/2005 privind protecția mediulului.

Polițiștii locali au acționat pe sectoarele de plajă din Stațiunea Mamaia, în vederea combaterii comerțului ilicit, fiind aplicate 712 amenzi contravenționale în valoare de 334.200 lei pentru acte de comerț ambulant/neautorizat, dispunându-se măsuri complementare de confiscare a mărfurilor deținute în scopul vânzării în mod nelegal, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 2 sancțiuni contravenționale pentru folosirea unui ponei în scop de agrement, fiind dispusă măsura complementară de confiscare a animalului de talie mică și culoare roșu- bun, care a fost predat în custodia Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Pe raza statiunii Mamaia și Satul de Vacanță în perimetrul aferent zonelor de promenadă de pe domeniul public al municipiului Constanța și în mijloacele de transport public persoane au fost aplicate 1047 sancțiuni contravenționale în valoare de 334.200 lei, din care 919 amenzi au fost constatate în conformitate cu prevedrile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța pentru staționarea autoturismelor pe spațiul verde, camparea pe spațiul verde sau în alte locuri decât cele special amenajate, depozitarea unor obiecte și spălarea auvehiculului pe domeniul public, 39 abateri contravenționale au fost constatate pentru apelare la mila publică și consum de alcool într-un loc interzis, refuz de legitimare, nesupravegherea minorilor, tulburarea ordinii publice, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice, 83 sancțiuni contravenționale pentru lipsa titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun care deservesc liinilor RATC din stațiune și 6 amenzi contravenționale pentru nesolicitarea eliberării unui nou document identitate, în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

Concomitent cu aceste acțiuni de prevenire și combatere a unor fapte de natură antisocială, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au acționat în scopul asigurării și menținerii siguranței traficului rutier în Stațiunea Mamaia, ocazie cu care au fost aplicate un număr de 1134 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 596.456 lei, după cum urmează:

- 156 pentru opriri neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

- 259 pentru staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

- 35 pentru ocuparea unui loc de parcare marcat corespunzător pentru persoanele cu dizabilități, în conformitate cu prevederile Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

- 465 pentru ocuparea unui loc de parcare in parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.235/28.06.2018 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanta.

-212 pentru staționarea autoturismului pe spațiul verde sau cu această destinație, în conformitate cu prevederile art.9, pct 38 din H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

- 3 pentru nedeținerea autorizației de folosire a tramei stradale, în conformitate cu prevederile H.C.L Nr.136 /2018 modificata prin H.C.L nr.507/2018 privind stabilirea impozitelor locale pentru anul 2019.

-3 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 38 /2003 privind transportul in regim de taxi și în regim de închiriere.

S-a dispus măsura ridicării a unui număr de 174 autovehicule, în scopul fluidizării traficului rutier și vizibilitatea acestora în zona trecerilor de pietoni sau a marcajelor rutiere.

Același tip de activități specifice s-au derulat în sezonul estival pe sectoarele de plajă din Constanța, Faleza Cazinoului din zona penisulară și Portul Turistic Tomis, mijloacele de transport în comun aferente zonelor menționate anterior, ocazie cu care au fost aplicate 113 amenzi contravenționale în valoare de 56.500 lei pentru acte de comerț ambulant/neautorizat, dispunându-se măsuri complementare de confiscare a mărfurilor deținute în scopul vânzării în mod nelegal, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 34 de sancțiuni contravenționale pentru aruncarea/depozitarea de diverse ambalaje pe domeniul public, depășirea spațiului alocat parcării, arderea unor deșeuri/substanțe,răscolirea gunoiului din containere, staționarea autovehiculelor pe zone amenajate cu pavele ,în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 38 amenzi pentru săvârșirea de acte/fapte obscene, tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de alcool pe domeniul public, provocarea sau participarea la scandal în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice și 83 sancțiuni contravenționale pentru lipsa titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun care deservesc liinilor RATC din zona peninsulară, în conformitate cu prevederilor Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local.

marţi, 8 octombrie 2019595
Comentarii

01Si spaga(8 oct 22:04)
Cat a iesit?
03Cernavoda, Manu&Vero la balans(8 oct 18:41)
Ai nostri de la locala la tura de noapte fac patrula acasa la domiciliu intre orele 24-05 noaptea si in weekend dupa amiaza,sa tot fi bugetar!
01in principal(8 oct 13:20)
militienii si-au facut plinul la spagi. Iar isi face fiecare militian cate o vila. Muie cu cacat hotilor !!!
22turist(8 oct 12:07)
Duceti-va si acum in Mamaia sa vedeti in ce hal a ramas statiunea emblematica a litoralului dupa inchiderea saezonului estival. Aceste lucruri nu le vede politia locala. Si-au facut planul la amenzi ca sa aiba bani pentru salarii si acum intra la hibernat. Rusine Politia locala! Rusine dle Primar!
02Cetatean(8 oct 08:42)
Nu am vazut in articol cate amenzi ati dat celor care depoziteaza moloz si resturi pe terenurile de la marginea orasului. Pe varianta, zona Metro 2 si spre Cumpana, Tomis Plus ... sunt mormane de deseuri. Unde este politia locala? A, o intrebare, cum il chema pe pe animalul de talie mica si culoare rosu- brun pe care l-ati confiscat, Neagu?
11DODE(8 oct 08:37)
Praf in ochi !
11Culmea(8 oct 07:14)
Hai lasati ne dracu cu PRISTI VOSTRI
01Spagadai(7 oct 23:26)
Ceva fapte privind infractorii, violatorii, hotii?
mai mult...Local
21 oct 00:00LocalSe apropie alegerile! Verificaţi dacă aveţi carte de identitate valabilă!

În luna noiembrie 2019 se va desfășura procesul electoral privind alegerea Președintelui României. Cetăţenii care...284

21 oct 02:15LocalCum s-a petrecut accidentul de la Independenţa, soldat cu 7 victime1437
21 oct 00:04LocalProtest pentru amplasarea unui sens giratoriu în Lumina: Ne e frică să trimitem copiii la școală!1299
21 oct 01:38LocalIncendiu la subsolul unui bloc din Constanța

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină pe strada Dobrilă Eugeniu, la blocul ST 4, după...660

21 oct 01:39LocalTentativă de suicid pe strada Tunelului din Constanța941
21 oct 01:36LocalActivități preventive desfășurate de polițiștii constănțeni465
21 oct 01:36LocalCondamnat pentru viol, depistat de polițiștii constănțeni!

Poliţiştii de investigații criminale au depistat, la data de 18 octombrie a.c., un bărbat, de 52 de ani, pe numele...692

21 oct 00:50LocalAccident rutier din cauza ceții: o autocisternă a intrat în coliziune cu un microbuz2343
21 oct 02:14LocalIncendiu de proporţii la o clădire dezafectată din Kogălniceanu1429
21 oct 02:15LocalTeatrul independent reia asaltul asupra Constanţei! Începe FITIC 2019!

Vino la Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC), ediția IV! Orașul de la malul mării...698

19 oct 02:35LocalCetățean rus, căutat de autoritățile din Rusia, arestat preventiv la Constanța!1115
19 oct 02:19LocalMai multe zone din Constanța, controlate de polițiștii locali: au aplicat sancțiuni!813
Vremea
16°16° - 17° luni, 21 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 74%
Vânt: 2.54 m/s
Presiune: 1023 milibari

Loto
6/4971832364749
5/40689183033
joker10142224268
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 oct 00:00SportGheorghe Hagi, dezlănțuit din nou: „L-ați jignit pe Contra! Nu vreți să ne calificăm?! E presiune prea mare pe națională!”

Gheorghe Hagi (54 de ani) s-a enervat la conferința de presă de la finalul meciului cu Academica Clinceni (0-0) și a...594

21 oct 00:00SportChindia- FCSB 1-2. Bogdan Vintilă, iarăși zeflemitor cu jurnaliștii: „Și Maradona a dat gol cu capul, la 1.50m”

Bogdan Vintilă (47 de ani) s-a declarat mulțumit de prestația echipei sale în victoria la limită contra Chindiei,...319

21 oct 00:00SportClinceni- Viitorul 0-0. Aseară la nuntă, azi remiză cu Gică Hagi. Ilie Poenaru: „O să le dau o masă băieților”

Ilie Poenaru (42 de ani), antrenorul Academicii Clinceni, a avut nunta și botezul copilului său înainte cu o zi de...317

21 oct 00:00SportGică Hagi, detalii despre accidentarea lui Ianis, înaintea duelului de gală cu Liverpool din Ligă

Gheorghe Hagi, tatăl lui Ianis Hagi, a oferit detalii despre starea fiului său, ieșit accidentat în partida de...481

Politică
21 oct 02:23PoliticăDan Barna CONTRAZICE toată fosta opoziție: românii NU au plecat din țară din cauza salariilor mici

Candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, a declarat duminică, la Iaşi, că mulţi dintre...698

21 oct 01:40PoliticăBăsescu nu a mai rezistat la atacurile lui Tăriceanu: Îl invită pe fostul partener să se servească din 'tava cu ciolane pentru potăi de pripas'

Enervat de insistenţa lui Tăriceanu de a condiţiona votul pentru Guvernul Orban de excluderea din Executiv a PMP,...671

21 oct 01:40PoliticăRaluca Turcan pune presiune pe cei care au votat moțiunea: Nu cred că un vot și o semnătură pot fi negate

Mesaj de ultim moment transmis de liderul deputaților PNL, Raluca Turcan. Aceasta susține că nu crede că partidele...460

21 oct 02:17PoliticăMAE intervine în scandalul secretizării MCV: „Se clasifică pentru a respecta cerințele Comisiei Europene“

Proiectul de raport MCV se clasifică pentru a respecta cerințele Comisiei Europene, care îl transmite părții...341

21 oct 02:16PoliticăLudovic Orban recunoaște: Nu își poate impune noul Guvern în Parlament fără voturile tuturor partidelor de la moțiune

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că a stabilit mai multe strategii pentru a combate un boicot din partea...455

21 oct 01:31PoliticăMihaela Andrei: Fac un apel la autorități să creeze condiții pentru colectarea gunoiului selectiv!

Consilierul local liberal Mihaela Andrei a postat pe pagina sa de socializare un mesaj alături de câteva fotografii...767

21 oct 02:19PoliticăIeșire BOMBĂ din ALDE: Ludovic Orban s-a legat la cap cu Traian Băsescu, un turnător ordinar la Securitate

Se precipită lucrurile pe scena politică. Președintele ALDE Teleorman, Florică Ică Calotă, acuză PNL că face...1000

21 oct 01:37PoliticăPremierul desemnat propune confiscarea averilor nejustificate ale politicienilor

"Eu nu înțeleg de ce nu se aplică. Fiscul, și în Germania, și în Franța și în SUA te verifică ce...980

21 oct 01:37PoliticăSenatul a adoptat tacit CĂSĂTORIILE între persoane de același sex: Proiectul de lege ajunge în Camera Deputaților

După ce la începtului lunii nu mai puțin de 22 de proiecte de lege au fost lăsate pentru adoptare tacită de către...1019

21 oct 02:27PoliticăSTS a prezentat la BEC aplicaţiile informatice pentru alegerile prezidenţiale

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat vineri că a prezentat Biroului Electoral Central (BEC)...581

Monden
21 oct 00:00MondenLoredana Groza, cu sânii sugrumați în cea mai decoltată rochie. Poza care a aruncat internetul în aer

Loredana Groza și-a obișnuit deja admiratorii cu apariții cât mai sexy și îndrăznețe, în ultima perioadă,...475

21 oct 00:00MondenFeli lansează „Frunze cad“, o piesă prin care îi cere iertare mamei

Feli lansează „Frunze cad”, a treia filă din jurnalul muzical #Felidinpoveste, o piesă despre iertare, inspirată...203

21 oct 00:00MondenDorina Lazăr și Tamara Buciuceanu au ciocnit șampanie acum două luni: „Am râs atât de mult, era absolut lucidă“

A avut peste 1.500 de roluri, a făcut comedie de calitate, a trăit 90 de ani şi spunea că nu o doare nimic....228

21 oct 00:00MondenAlessandra Stoicescu, emoții în ziua în care și-a botezat fetița. Gabriela Firea a fost nașa micuței

Emoțiile au fost la ele acasă în acest weekend pentru Alessandra Stoicescu şi partenerul ei, Sergiu Constantinescu,...395

21 oct 00:00MondenActriţa Helen Hunt, implicată într-un accident grav de maşină

Actriţa americană Helen Hunt a fost implicată într-un accident grav de circulaţie, după ce maşina în care...255

21 oct 00:00MondenMai multe ţinute şi suveniruri ale actriţei Elizabeth Taylor vor fi scoase la licitaţie în luna decembrie

Mai multe ţinute şi obiecte care au aparţinut actriţei Elizabeth Taylor au fost prezentate la New York săptămâna...225

21 oct 00:00MondenJennifer Lawrence s-a căsătorit în Rhode Island în cadrul unei ceremonii private

Actriţa americană Jennifer Lawrence, în vârstă de 29 de ani, s-a căsătorit cu partenerul ei de viaţă, Cooke...235

21 oct 00:00MondenDaniel Craig, actorul cu cel mai lung „mandat“ în rolul principal al francizei „James Bond“

Daniel Craig l-a depăşit pe Roger Moore în acest weekend şi a devenit actorul cu cel mai lung ''mandat'' în rolul...197

21 oct 16:44MondenAngelina Jolie şi „Maleficent: Mistress of Evil“ încearcă să detroneze „Joker“ în box-office-ul american

După două săptămâni de supremaţie în cinematografele nord-americane, 'Joker' se înfruntă în acest weekend cu o...198

21 oct 00:00MondenJane Fonda, arestată din nou la un protest în Washington

Actriţa americană Jane Fonda a fost din nou arestată în timpul unui protest organizat la Washington pentru a atrage...256

Mapamond
21 oct 00:00MapamondGuvernul britanic asigură că Brexit-ul va avea loc pe 31 octombrie

Guvernul britanic a dat duminică asigurări că Brexit-ul va avea loc pe 31 octombrie, în ciuda faptului că premierul...184

21 oct 00:00MapamondCetăţenii cu drept de vot din Republica Moldova, aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarii şi consilierii

Cetăţenii cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi la urne duminică pentru a-şi alege primarii şi...221

21 oct 00:00MapamondTrump renunţă la organizarea summitului G7 la unul din cluburile sale golf

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat sâmbătă că renunţă la proiectul său, extrem de criticat, de a...184

21 oct 00:00MapamondItalia: Salvini şi Berlusconi, împreună la o manifestaţie împotriva actualului guvern de stânga

Zeci de mii de susţinători ai Ligii de extremă dreapta, conduse de fostul vicepremier italian Matteo Salvini, au...170

21 oct 00:00MapamondRusia: Arestări după ruperea unui baraj, soldată cu 15 morţi

Autorităţile ruse au anunţat duminică arestarea a trei responsabili ai unei exploatări aurifere din Siberia unde...194

21 oct 00:00MapamondManifestaţii feministe în Croaţia în urma unui caz de viol

Mii de persoane au participat sâmbătă la manifestaţii în Croaţia pentru a protesta împotriva justiţiei acestei...189

21 oct 00:00MapamondProteste în Catalonia: Platforma de mobilizare Tsunami Democratic, închisă de autorităţi, ar avea un server la Bucureşti

Judecătorul spaniol Manuel Garcia Castellon a ordonat vineri închiderea paginilor de web ale platformei de internet...178

21 oct 00:00MapamondManifestaţie masivă anti-Brexit la Londra

Zeci de mii de britanici - organizatorii susţin că ar fi fost peste o jumătate de milion - au manifestat sâmbătă...189

21 oct 00:00MapamondManifestaţie masivă anti-Brexit la Londra

Zeci de mii de britanici - organizatorii susţin că ar fi fost peste o jumătate de milion - au manifestat sâmbătă...176

21 oct 00:00MapamondRusia: Cel puţin 11 morţi după ce barajul de la bazinul unei exploatări aurifere din Siberia a cedat

Cel puţin 11 oameni şi-au pierdut viaţa sâmbătă dimineaţa după ruperea unui baraj în regiunea Krasnoiarsk din...193

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2889

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3668

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...641

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...836

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1751

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...5199

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...1046

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2305

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2789

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1186