REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bilanţul Poliţiei Rutiere: Constanţa colcăie de şoferi beţi şi fără permis

Bilanţul Poliţiei Rutiere: Constanţa colcăie de şoferi beţi şi fără permis

Replica API 29 aprilie 2013 | 00:00 171

La Valu, un individ cu o alcoolemie de 0.77 a refuzat să i se recolteze probele biologice!

La Valu, un individ cu o alcoolemie de 0.77 a refuzat să i se recolteze probele biologice!

Conform expresiei "prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul", şoferii constănţeni încalcă legea fără nici o urmă de regret, motivaţi fiind şi de faptul că legislaţia este mult mai permisivă decât în alte state europene. Ba chiar mai mult, cei care încalcă legea şi sunt prinşi, refuză să coopereze cu organele abilitate, doar că "aşa vor muşchii lor".

Weekendul trecut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Poliţia Rutieră Constanţa a desfăşurat în mai multe zone ale municipiului, cât şi în judeţ, activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate,constatate 3 infracţiuni, şi au fost aplicate 489 de sancţiuni, cu o valoare ce însumează 103.000 lei. Totodată, au fost reţinute 42 de premise şi 4 certificate de înmatriculare au fost retrase. Astfel, în jurul orelor 22.15, S. Florin, de 32 ani, din Valu lui Traian, a fost depistat în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducând o autoutilitară. El a fost tras pe dreapta pe strada Haltei în comuna Valu lui Traian, şoferul băut refuzând să coopereze cu oamenii legii. Respectivul a refuzat să i se recolteze probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Un alt bărbat băut la volan a fost depistat 5 minute mai târziu, în jurul orelor 22.20, pe DJ 223, în localitatea Horia. În staţiunea Mamaia, prioritatea lipseşte cu desăvârşire. Drept dovadă stă un tânăr de 19 ani din Constanţa, V.C.I., care duminică dimineaţa, în jurul orei 01.00, a condus un autoturism pe aleea de acces a hotelului Meridian din staţiune şi ajungând la intersecţie cu bd. Mamaia, nu a respectat semnificaţia indicatorului cedează trecerea, a pătruns în intersecţie, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de A. C., un alt tânăr de 20 ani, din Constanţa, care circula pe bulevardul Mamaia, dinspre Constanţa către Năvodari. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto, precum şi a pasagerilor, alţi doi barbaţi de 19 şi 29 de ani din Constanţa, toţi din primul autoturism. Din fericire, acesta este un caz fericit în care victimele scapă doar cu vătămarea corporală uşoară. În cadrul activităţii desfăşurate de Poliţia Rutieră Constanţa au fost descoperite şi persoane care s-au urcat la volan după miezul nopţii deşi au consumat o cantitate deloc neglijentă de alcool. Este cazul lui D.I., un bărbat de 60 de ani din Călăraşi, care în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01.00, a condus un autoturism pe DC 42, Esechioi - Galiţa, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, 063 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Nici temerarii care s-au gândit că pot conduce maşina fără permis oriunde îi taie capul nu au scăpat de rutieriştii constănţeni. Un exemplu în acest sens este B.C., un tânăr de 23 de ani din Constanţa, care în noaptea de sâmbătă, în jurul orei 22.45, a condus un autoturism, pe strada Pelicanului din municipiul Constanţa, fără a poseda permis de conducere.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367