REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Biletul RATC se poate achiziţiona şi prin SMS

Biletul RATC se poate achiziţiona şi prin SMS

Replica API 14 mai 2014 | 00:00 363

E mai scump, dar sunt clienţi

E mai scump, dar sunt clienţi

Începând de luni, 12 mai, călătorii Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa (RATC) pot achiziţiona biletul de călătorie prin SMS. Care sunt paşii de urmat în cazul acestei opţiuni? Călătorul trebuie să trimită la numărul 7424 un SMS cu numărul traseului pentru care doreşte un bilet de călătorie electronic. Tichetul va avea valabilitatea pe traseul parcurs şi indicat de călător, care va primi un SMS conţinând un cod unic, în acest mod confirmându-se achiziţia biletului. În cazul unui control, SMS-ul primit de la numărul 7424 trebuie să fie prezentat controlorului, iar acesta, la rândul lui, îl va verifica trimiţând mesaj la acelaşi număr de acces. Mesajul trebuie să conţină: L număr linie. De exemplu, pentru cei care folosesc linia de transport 40 C, textul trebuie să conţină: L40C. Tariful mesajului este de 0,4 euro + TVA , adică 2.23 lei, iar mesajul se poate transmite din reţelele de telefonie Cosmote, Orange şi Vodafone. De precizat faptul că, dacă este depăşită limita de 50 de euro la factură, călătorul nu va putea achiziţiona biletul.

La doar o zi de la implementarea proiectului, 80 de călători şi-au achiziţionat biletul prin SMS, anunţă reprezentanţii Regiei. "Am avut o surpriză. 80 de inşi au luat biletul prin SMS până la ora actuală, iar 4 au fost deja controlaţi. Biletul este mai scump decât cel de la punctele RATC. Diferenţa de preţ o reprezintă cost SMS şi valoarea serviciului. Este strict opţiunea călătorului, dacă îi este greu să meargă peste drum să-şi cumpere biletul", a declarat Ovidiu Tănase, directorul RATC Constanţa, în cadrul unei conferinţe de presă. De asemenea, poate fi comandat şi un abonament valabil o zi, preţul acestuia fiind de 1,10 euro + TVA. Abonamentul este valabil pentru ziua în curs, până la ora 24.00. Preţul unui bilet comandat prin SMS, necesar unei călătorii pe linia Estival, ce va fi disponibilă după 25 iunie, este de 0,90 euro + TVA. În cadrul conferinţei, reprezentanţii Regiei au ţinut să precizeze faptul că şi proiectul privind comasarea liniilor 5 cu 40, respectiv 2 cu 43, a fost un real succes. Numărul pasagerilor a crescut, astfel, cu 5%. "Am avut o creşere a numărului de pasageri care au compostat bilet, ceea ce ne-a determinat să suplimentăm numărul liniei 5 - 40 cu două autobuze - dimineaţa şi un autobuz după amiaza", a spus Florin Chelu, şef autobază RATC. Mai mult, acesta a precizat faptul că se ia în calcul comasarea şi altor linii, dacă cetăţenii vor dori acest lucru. "Avem în plan să legăm şi alte linii. Poate 48, cu alte cartiere, sau 51 ori 44. Nu ştim exact. Vom face un sondaj şi vom afla care este fluxul de călători", a mai spus Chelu, precizând, totodată, că legarea liniilor a generat un consum mai mic de combustibil de la 10 tone zilnic, la 9 tone. O altă noutate adusă de conducerea RATC este aceea că se lucrează la un proiect privind implementarea unei aplicaţii ce indică toate staţiile autobuzelor, precum şi instrumente de selectare a punctelor de plecare, respectiv de sosire, astfel încât calcularea de către călător a rutei să se realizeze cu uşurinţă. Această acţiune va fi aplicabilă în cel mult două săptămâni.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614