REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Bill Cosby, eliberat din închisoare după ce condamnarea sa pentru agresiune sexuală a fost anulată

Bill Cosby, eliberat din închisoare după ce condamnarea sa pentru agresiune sexuală a fost anulată

Replica API 2 iulie 2021 | 00:00 565

Bill Cosby (83 de ani) a fost eliberat din închisoare, miercuri, 30 iunie, după mai bine de doi ani pentrecuți după gratii. Decizia vine după ce Curtea Supremă din Pennsylvania a anulat condamnarea sa pentru agresiune sexuală

Bill Cosby

Foto: Getty

Bill Cosby a fost eliberat după ce instanța a hotărât că un acord încheiat anterior cu un fost procuror ar fi trebuit să îl protejeze de a fi acuzat. Decizia Curții Supreme din Pennsylvania a venit după ce Cosby a executat mai mult de doi ani dintr-o posibilă pedeapsă de trei până la zece ani într-o închisoare de stat în urma condamnării sale din 2018.

În 2018 a fost găsit vinovat de drogarea și molestarea mai multor femei. Zeci de victime l-au acuzat public pe Bill Cosby de agresiune sexuală, dar a fost judecat penal doar pentru cazul Andrea Constand. Condamnarea sa din 2018 a fost văzută pe scară largă ca un moment de referință în mișcarea #MeToo, relatează BBC, citat de click.ro.

Într-un verdict emis miercuri, 30 iunie, cea mai înaltă instanță din Pennsylvania a constatat că a existat o „încălcare a procesului”, deoarece avocații lui Cosby au încheiat un acord cu un procuror de stat anterior, care prevedea că nu va fi acuzat în acest caz. Fostul actor a apărut firav în timp ce se îndrepta încet spre reporterii care îl așteptau în fața casei sale, la scurt timp după ce a fost eliberat din închisoare. El nu a spus nimic, sprijinindu-se în schimb pe echipa sa de avocați și purtătorul de cuvânt Andrew Wyatt pentru a răspunde la întrebări. "În această zi importantă - acesta este un verdict mult așteptat pentru noi", a spus Wyatt. "Domnul Cosby și-a folosit întotdeauna celebritatea și numele pentru a le ajuta pe colegele lui femei ... Cum ar putea un bărbat care este urmărit zilnic de FBI să violeze și să drogheze femei ... mai ales un bărbat negru?".

Bill Cosby a fost găsit vinovat pentru trei acuzații de agresiune indecentă împotriva tinerei Andrea Constand. Cu zeci de ani mai tânără decât el, l-a cunoscut în 2002 când lucra la Universitatea Temple din Philadelphia și l-a descris pe comediant ca pe un mentor. Ulterior, ea a depus mărturie la proces despre cum Cosby a drogat-o și a molestat-o ​​acasă, în 2004. Constand a vorbit pentru prima dată cu poliția despre asaltul suferit în anul 2005, dar fostul procuror de stat Bruce Castor nu a depus acuzații penale. Apoi, l-a dat-o în judecată pe comediant agresiuni sexuale și defăimare, ajungând la un acord onfidențial în 2006. În 2014 și 2015, zeci de femei au prezentat acuzații similare împotriva lui Cosby. Autoritățile locale știau că normele de prescripție înseamnă că nu pot urmări majoritatea acestor acuzații - dar au redeschis cazul care o implică pe Constand și, în cele din urmă, l-au acuzat cu câteva zile înainte ca limita de 12 ani a acuzațiilor sale să expire.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614