REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Billie Eilish şi Elton John, printre artiştii participanţi la un spectacol caritabil în lupta împotria COVID-19

Billie Eilish şi Elton John, printre artiştii participanţi la un spectacol caritabil în lupta împotria COVID-19

Replica API 31 martie 2020 | 00:00 988

Billie Eilish, Elton John şi Backstreet Boys s-au numărat printre artiştii care au susţinut duminică recitaluri din propriile locuinţe în cadrul unui spectacol caritabil organizat în beneficiul celor care se află în linia întâi în lupta împotriva noului coronavirus, informează Reuters, citată de Agerpres.

Spectacolul ''IHeart Living Room Concert for America'', care a durat o oră, a fost difuzat de postul de televiziune Fox fără să fie întrerupt de publicitate, în cadrul celei mai ample iniţiative destinate colectării de fonduri pentru cei aflaţi în linia întâi în lupta contra răspândirii virusului şi pentru a le reaminti americanilor să se spele pe mâini şi să respecte distanţarea socială.

Printre artiştii care au cântat din propriile locuinţe s-au numărat, de asemenea, Mariah Carey, Camila Cabello, Alicia Keys, Shawn Mendes şi Sam Smith.

"În primele rânduri se află medici, asistente şi cercetători. Sunt dovada vie că cei mai mulţi supereroi nu poartă mantii", a spus Elton John, care a susţinut un recital din propria sufragerie.

"Sperăm că acest moment artistic să vă hrănească şi să vă energizeze sufletele", a adăugat starul britanic.

Toate recitalurile şi intervenţiile unor celebrităţi precum realizatoarea de televiziune Ellen DeGeneres, artista R&B Lizzo şi cântăreţul de muzică country Tim McGraw au fost filmate cu telefonul mobil, camere de luat vederi neprofesionale şi platforme online.

Între melodii au fost intercalate scurte mărturisiri ale unor asistente medicale, medici, şoferi de camion, angajaţi ai supermarketurilor şi alţi lucrători din domenii considerate esenţiale în contextul celei de-a treia săptămâni de izolare la domiciliu pentru milioane de americani.

Elvis Francois, un chirurg din Rochester, Minnesota, a cucerit inimile publicului cu o versiune emoţionantă a melodiei ''Imagine'', pe care a interpretat-o îmbrăcat în uniforma medicală.

"Nu-i aşa că medicul acesta a eclipsat fiecare artist care a cântat în seara aceasta?", a întrebat Ender Wiggins, o telespectatoare, pe Twitter.

Organizatorii concertului, difuzat de asemenea la nivel naţional de staţiile locale ale postului de radio iHeart, i-au îndemnat pe ascultători să facă donaţii către organizaţiile caritabile Feeding America, First Responders Children's Foundation.

Suma colectată nu a fost dată imediat publicităţii, dar în primele zece minute au fost donaţi peste un milion de dolari - 500.000 din partea gigantului din domeniul bunurilor de larg consum Procter & Gamble şi o sumă similară din partea Fox Television.

"Sunt alături de cei care şi-au pierdut apropiaţi, precum şi alături de cei care şi-au pierdut slujbele", a declarat cântăreaţa Lady Gaga.

Alicia Keys, interpretând ''Rise Up'', Dave Grohl, cântând ''My Hero'', şi versiunea acustică a ''Boulevard of Broken Dreams'', interpretată de Billie Joe Armstrong, au fost în asentimentul milioanelor de lucrători afectaţi de închiderea magazinelor, restaurantelor, sălilor de fitness şi cinematografelor din Statele Unite.

"După ce depăşim această perioadă teribilă, sper că vom fi mai amabili şi mai corecţi unii cu ceilalţi", a mai spus Elton John.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218