REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Birourile liderului opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, au fost percheziţionate

Birourile liderului opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, au fost percheziţionate

Replica API 23 ianuarie 2020 | 00:00 445

Juan Guaido

Agenţi ai serviciilor de informaţii venezuelene (SEBIN) au percheziţionat marţi, la Caracas, birourile opozantului Juan Guaido, care se află în prezent în Europa, a denunţat o deputată a opoziţiei, Delsa Solorzano, informează AFP, citată de Agerpres.

"Tocmai ni s-a confirmat că funcţionari ai SEBIN se află în interiorul biroului preşedintelui Guaido", a declarat deputata unor jurnalişti.

Ea a spus că a vorbit cu agenţi care asigură paza clădirii unde se află birourile şefului opoziţiei, recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei de circa 50 de ţări.

Agenţi ai SEBIN, îmbrăcaţi în negru şi înarmaţi, cu faţa camuflată de cagule, au patrulat timp de câteva ore în jurul clădirii, turnul Zurich, a constatat AFP.

"Indiferent care este procedura în curs, ei o desfăşoară fără autorizaţie (...), fără martori şi nu au prezentat mandat de percheziţie", a adăugat Delsa Solorzano la intrarea în clădire.

Doi agenţi cu cagule erau postaţi la intrare în birourile lui Juan Guaido, goale la momentul sosirii forţelor de securitate, potrivit unei înregistrări video difuzate de un alt deputat al opoziţiei, Angel Torres. Alţi câţiva deputaţi s-au deplasat la faţa locului.

Torres şi-a exprimat temerea că agenţii SIBIN ar putea "amplasa" dovezi false în birouri.

Opoziţia venezueleană a denunţat deja arestarea, în timpul dimineţii, a unui deputat din rândurile sale în timp ce acesta se ducea la Parlament.

"Dictatură laşă! În timp ce sunt în turneu, consolidându-mi sprijinul pentru a depăşi tragedia pe care o trăiesc venezuelenii, ei se etalează fără ruşine: îl răpesc pe deputatul" Ismael Leon "şi ne deschid biroul", a notat Juan Guaido pe Twitter.

Autorităţile nu au făcut niciun comentariu.

Ignorând interdicţia care i-a fost impusă de a părăsi teritoriul venezuelean, liderul opoziţiei venezuelene se află în prezent în turneu internaţional. El a avut marţi o întrevedere cu premierul britanic Boris Johnson.

Cu o zi înainte, Guaido s-a aflat la Bogota, unde a discutat cu şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, care i-a promis mai multe "acţiuni de sprijin" în campania sa în vederea înlăturării de la putere a preşedintelui Nicolas Maduro, dusă în zadar de un an.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
America de Sud a devenit o zona intens producatoare de droguri.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367