REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Biserica ce va fi construită în locul unei parcări a scos lumea în STRADĂ!

Biserica ce va fi construită în locul unei parcări a scos lumea în STRADĂ!

Replica API 3 aprilie 2017 | 00:00 318

Tensiuni

Tensiuni

Zeci de constănţeni au protestat duminică, 2 aprilie a.c., în parcarea care urmează a fi distrusă pentru ridicarea unei biserici, în zona Tomis III! Decizia a fost luată întrucât celebra biserică construită pe trotuar urmează a fi relocată. Este vorba despre biserica Izvorul Tămăduirii aflată pe bulevardul Tomis.

Deşi oamenii care locuiesc la blocurile O2 şi O3 s-au arătat nemulţumiţi încă de la început vizavi de această decizie a municipalităţii, zona vizată a fost deja îngrădită şi utilajele intervin. Amintim că întreaga vâlvă a izbucnit încă de vineri , 31 martie a.c. În cadrul şedinţei de Consiliu Local, primarul urbei de la malul mării, Decebal Făgădău a explicat că nu este vorba despre construirea unei biserici, ci de relocarea celei din zona cunoscută sub numele de „Macul Roşu”, fiind vorba de Izvorul Tămăduirii.

Întrebat dacă i se pare normal ca o biserică să fie construită între blocuri, Decebal Făgădău a răspuns că nu i se pare normal ca o biserică să fie construită pe trotuar. De asemenea, edilul a precizat că și biserica Sfântul Haralambie urmează a fi relocată. Ce spun reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului? "Este vorba despre Biserica Izvorul Tămăduirii. Prima dată i s-a terenul tot între niște blocuri și nu i s-a acordat autorizație de construcție pentru că s-au descoperit în zonă niște țevi. Terenul s-a relocat acum în partea aceasta (n.r. Tomis III) și nu este vorba de nici o parcare pentru că din ce știm noi acolo nu au fost niciodată locuri de parcare plătite.

Era un teren liber unde parcau oamenii. Că sunt niște oameni nemulțumiți, noi putem înțelege că democrația are și niște neplăcre. Dar, în același timp, trebuie să ne uităm și la sutele de mulțumiți care au solicitat biserica în acea zonă. La momentul în care s-a început acea parohie nu era nici o biserică pe distanță de kilometri. În 2002 s-a înființat, în 2007 s-a obținut s-a relocat terenul și acum doi ani s-a eliberat certificatul de construcție. Abia acum se demarează lucrările", a precizat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste gunoaie de oameni. Au incercat si o contra-manifestatie. Au adus o sleahta de hodorogi betivi sa faca furori in parcare,doar doar de-i carpim sa ne scoata pe noi aia pacatosi. Nu degeaba se pisa cainele meu pe biserica lor in fiecare zi. Ii zic : "bravo, baiatul".
0
0
izvorul in pwla
0
1
Biserica langa ghena de gunoi, wtf?!? In alta ordine de idei, aleea respectiva este atat de ingusta.... Trebuia mutata in Piata Tomis III, sa o mai spele de pacate.
3
0
Ptr quo vadis: Despre ce vorbim?!Hai sa nu aruncam cu noroi doar pentru ca da bine sau ca e la moda sa fii impotriva bisericii sau a preotilor. Nici un preot ortodox nu a facut vreodata asa ceva, sa nu confundam barcile..
0
2
langa biserica si un cimitir pentru popi.
4
2
Boss, fa ce zice popa nu ce face popa!
2
0
Ma intreb, oare cati satanisti si poponari au comentat mai jos?
2
13
parcati-va fratilor masinile in curtea bisericii
8
5
Nu relocati, ci mai bine demolati!
14
5
Sa iti bata clopotul tie in geam,fagadau si copiii tai sa se joace printre cortegii funerare,ti-ar placea?sa vii din tura de nopate si sa bata clopotul si la 9 si la 12,la terminarea slujbei si sa auzi atata rumoare pe langa casa ta,de la nunti,de la inmormantari.Rusine!
19
3
Mincinosi !!! Este o biserica chiar pe bulevard !!!!!
8
3
"Religia a fost creata ca cei saraci sa nu i omoare pe cei bogati"Nu lasati javrele puturoase si imbuibate de bani sa va jefuiasca si sa va ignore sub paravanul unei institutii perimate moral !Huoooo!
21
5
O parte dintre ei au iesit ca oile,habar n-aveau de ce sunt pe acolo.Cu Biserica se prosteste populatia si se tine sub control!
11
7
cum e sa-ti bata clopotele in fata geamului?
18
4
Problema este tupeul de care dau dovada popii si golanul de tomitan, turnator dovedit si viitor puscarias. Nesimtitii astia nu platesc impozite, nimeni nu stie cati bani fura din cutia milei dar cu totii stim ca porcii in sutane cer cu nesimtire bani si pt aerul din biserica. Majoritatea s-au facut popi, nu din credinta ci pt a fura cu voia psdului. Pana construiesc biserica, fura de rup, cu totii isi case si afaceri, dar nu auzi de popi care sa dea din buzunarul lor bani pt amarati. Niste jivine spurcate la bani!
25
3
ne indreptam spre evul mediu in care barbatii in rochii au omorat si schingiuit si ars pe rug. foarte periculos
31
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218