REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Biserica ortodoxă îl cinstește pe 13 noiembrie pe Sfântul Ioan Gură de Aur

Biserica ortodoxă îl cinstește pe 13 noiembrie pe Sfântul Ioan Gură de Aur

Replica API 12 noiembrie 2019 | 14:13 281

Biserica Ortodoxă alături de toti credincioșii din lume îl cinstesc pe Sfântul Ioan Gură de Aur, Arhiepiscol al Constantinopolului în fiecare an pe 13 noiembrie.

Este cunoscut ca un ilustru și vestit dascăl al lumii, care a provenit de pe meleagurile Antiohiei din parinți credincioși ortodocși. De-a lungul vieții sale a creat foarte multe învățături pentru pocăință dar și pentru o buna podoabă a obiceiurilor creștinești. Pe când Nectarie, patriarh al Constantinipolului este chemat la Domnul, Ioan Gură de Aur este chemat de la Antiohia, iar în urmă votului episcopilor dar și din porunca împăratului Arcadie, Ioan este hironit că patriarh al Constantinopolului. Sporește din ce în ce mai mult în nevoința tălcuirii Sfintelor Scripturi dar și la dascalia întrebărilor, atrăgând și determinând foarte mulți oameni să urmeze calea cea dreapta, a pocăinței. A preferat să dea mâncarea lui nevoiașilor, mâncând de multe ori doar zeamă de orz. Obișnuia să doarmă foarte puțin, însă nu pe pat, ci susținându-se pe niște funii.

Deoarece s-a certat cu împărăteasa Eudoxia, care răpise via unei văduve sărace, sfântul o mustra, cerându-i să nu țînă un lucru străin cu silă. Această deveni înverșunată și îl alungă pe Ioan de pe scaun într-o prima faza iar mai apoi încă o dată cu ajutorul episcopilor. Se mai întoarce o dată însă iarăși este alungat la Cucuzo al Armeniei, unde va fi batjocorit și își va găși sfârșitul, dându-și sufletul Cinstitului Dumnezeu.

Așa cum se pomenește și în istoria lui, după ce este înlăturat de pe scaunul episcopal, cei care au complotat pentru acest lucru au căzut bolnavi, murind de moarte rea. Cinstitele moaște ale Sfântului Ioan Gură de Aur au fost aduse la Constantinopol, unde vor rămâne până la marele cutremur.

Sursa: realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108