REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Bisericile catolice din Constanţa au fost pline în prima zi de Paşte

Bisericile catolice din Constanţa au fost pline în prima zi de Paşte

Replica API 28 martie 2016 | 00:12 416

Înviere

Înviere

Anul acesta, Paştele romano-catolic se sărbătoreşte cu mai bine de o lună înaintea Paştelui ortodox, care va fi pe 1 mai. Astfel, duminică, 27 martie, aproximativ un milion de catolici din România şi peste două miliarde de credincioşi catolici din întreaga lume au sărbătorit Învierea. La Constanţa, bisericile catolice au fost pline de credincioşi, încă de la primele ore ale dimineţii. Aceştia s-au adunat, cu mic cu mare, pentru a participa la slujbele de liturighie. Biserica Catolică „Sf. Pius din Pietrelcina” - Padre Pio - Constanţa, situată pe bulevardul Lăpuşneanu a fost arhiplină în prima zi de Paşte, la fel ca şi Biserica Romano Catolică „Sfântul Anton de Padova” din Constanţa.

Potrivit reprezentanţilor bisericii catolice, obiceiurile de Paşte sunt la fel şi la ortodocşi şi la catolici.’’Esenţa sărbătorii este aceeaşi întru totul. A fost o sărbătoare frumoasă cu o participare numeroasă, atât astă-noapte la liturghia Învierii, cât şi astăzi la liturghia din duminica Sfintelor Paşti. Vremea a fost bună, iar basilica a fost plină. Am celebrat cu bucurie această sărbătoare, deşi în Europa este puţină tensiune, iar lumea este neliniştită. Eu cred că în aceste momente mai mult ca altă dată avem nevoie de lumina lui Hristos cel înviat.’’ a declarat pentru ‘’Replica’’ monseniorul Ieronim Iacob. Acesta a mai specificat că doreşte tuturor un Paşte plin de bucurie. ‘’Doresc tuturor credincioşilor romano-catolici din Dobrogea un Paşte binecuvântat cu bucurii în familii şi pace în suflet.’’ a mai adăugat monseniorul. Paştele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creştine, care comemorează evenimentul fundamental al creştinismului, Învierea lui Iisus Hristos, considerat Fiul lui Dumnezeu în religiile creştine, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare. Data de început a Paştelui marchează începutul anului ecleziastic creştin.Cel mai răspândit obicei creştin de Paşte este vopsirea de ouă roşii, a căror prezenţă este obligatorie pe masa de Paşti, deşi în prezent se vopsesc ouă şi de alte culori.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102