REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Bisericile din Constanţa, verificate de pompieri! Au fost descoperite sute de deficienţe!

Bisericile din Constanţa, verificate de pompieri! Au fost descoperite sute de deficienţe!

Replica API 15 aprilie 2017 | 21:22 445

Pompierii constănțeni “au luat cu asalt” bisericile aflate pe raza județului Constanța! Având în vedere afluxul mare de persoane generat de perioada sărbătorilor pascale, pentru ca Sfânta Sărbătoare a Paştelui să fie petrecută în linişte şi fără incidente, dar și pentru că siguranța oamenilor este pe primul loc, inspectori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale în lăcașurile sfinte, înainte de sărbătorile pascale. Sute de avertisment au fost acordate din cauza a sute de deficiențe.

Premergător Sărbătorilor Pascale, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al Judeţului Constanţa au efectuat 36 de activităţi de control şi indrumare a activităţilor de prevenire şi stingere a incendiilor în lăcaşurile de cult de pe raza judeţului, ocazie cu care au constatat 147 deficienţe şi au aplicat 138 de avertismente. Pe timpul controalelor, specialiștii în prevenirea incendiilor au avut în atenție dotarea cu stingătoare a lăcașurilor de cult, menținerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalațiilor electrice și menţinerea accesibilă a căilor de acces a autospecialelor de pompieri.

De asemenea, pompierii au executat instruiri cu personalul bisericesc, pe linia protecției la foc, ocazie cu care au fost prezentate măsurile care trebuie respectate înainte, pe timpul și după terminarea slujbelor. În această perioadă, echipajele de salvatori din subunitățile operative vor continua acțiunile de recunoaștere la astfel de obiective pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și instruirea personalului bisericesc asupra asigurării intervenției operative în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.

Reguli de bază pentru sărbători în siguranță!

Având în vedere afluxul mare de persoane generat de perioada sărbătorilor pascale şi pentru ca Sfânta Sărbătoare a Paştelui să fie petrecută în linişte şi fără incidente, reamintim preoţilor, cât şi credincioşilor, câteva reguli de bază: accesul persoanelor în incinta lăcaşului de cult se va face în limita capacităţii construcţiei; pe timpul slujbelor religioase uşile de acces/evacuare se menţin în poziţie deschisă; utilizarea lumânărilor aprinse în lăcaşul de cult se va face în locurile stabilite, cu luarea măsurilor de siguranţă; parcarea autoturismelor se face astfel încât să nu se blocheze hidranţii de incendiu sau căile de acces; transportul la domiciliu al lumânărilor aprinse, ,,lumina sfântă”, se va realiza numai cu ajutorul unor protecţii speciale din materiale incombustibile. Se va evita transportul lumânărilor aprinse în mijloacele de transport public sau personale; amplasarea lumânărilor şi a candelelor în încăperi se va face cu ajutorul suporturilor ce nu se pot aprinde şi la distanţă de perdele, draperii, ornamente sau alte materiale combustibile.

În cazul izbucnirii unui incendiu trebuie: să vă păstrați calmul; să anunțați începutul de incendiu la numărul unic de urgenţă „112”; să acordați prioritate la evacuare copiilor şi femeilor; să identificați şi să utilizați mijloacele iniţiale de stingere a incendiilor; să permiteți accesul forţelor de intervenţie pentru stingerea incendiului.

La sosirea acasă, după slujba de Înviere, ţineţi cont că: amplasarea lumânărilor aprinse să se facă în suporturi stabile, la distanţe de siguranţă faţă de materialele combustibile; copiii să nu fie lăsaţi nesupravegheaţi în încăperile în care se află lumânări sau candele aprinse; neapărat se vor stinge lumânările şi candelele în momentul în care se merge la culcare.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Satanistii nu dorm. Posteaza. Vai de ei.
0
0
in afara nu se mai folosesc lumanari sunt cu leduri ..oricum suntem in urma rau de tot
1
1
Sa va fie rusine nenorocitilor! Avertismente pentru niste ESCROCI care de ani de zile va sfideaza ?? Ati capiat voi astia de la ISU si pompieri??Amendati escrocii cu sandramale cu tot!
2
1
Va doresc sarbatori fericite la toti popii si mult ANAF
2
3
si ia spuneti ati amendat popii?
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614