REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

"Bisericuţe" în învăţământul constănţean. Purcărea nu comentează: "Las experienţa să vorbească"

"Bisericuţe" în învăţământul constănţean. Purcărea nu comentează: "Las experienţa să vorbească"

Replica API 22 martie 2013 | 00:00 364

Se vrea un nou suflu în Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa

Se vrea un nou suflu în Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa

Învăţământul preuniversitar din Constanţa se pregăteşte să fie cuprins de forfotă întrucât va trebui să-şi aleagă liderul de sindicat. Data este programată pe 26 martie a.c., când reprezentanţii Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa vor avea ocazia să o aleagă tot pe Ioana Purcărea, cea care a fost la conducere de 20 de ani, sau poate că vor înclina spre o schimbare. Părerile sunt împărţite, unele cadre didactice preferând să se abţină, altele să susţină poziţia actualului lider de sindicat, dar sunt şi cei care doresc un nou suflu.

Chiar dacă i se clatină scaunul, Purcărea a ales să nu comenteze situaţia în care se află şi nici să argumenteze de ce ar trebui să rămână la conducere, menţionând că experienţa este cea care ar trebui să vorbească. "În această perioadă prefer să nu comentez, las lumea să voteze, nu vreau să influenţez pe nimeni cu nimic. Experienţa ar trebui să vorbească", a declarat, pentru "Replica", Ioana Purcărea, liderul Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa. Contracandidaţii Ioanei Purcărea pentru funcţia amintită sunt: Mihaela Caterinici, de la Şcoala Specială nr.2, Mihai Contanu, de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Mitică Iosif -Şcoala Gimnazială Ferdinand, Nicolae Scuratovschi - Liceul Decebal Constanţa şi Ion Popescu - Palatul Copiilor. Trecând la părerile cadrelor didactice, se va observa cum mulţimea se împarte în bisericuţe, fiecare dintre ele susţinându-şi alegerile. Angelina Târna, directorul şcolii din Poarta Albă şi Mirela Florea, directorul şcolii numărul12 din Constanţa preferă să nu-şi exprime părerea, spunând că sunt neutre. Există susţinători ai Ioanei Purcărea, care consideră că ar trebui să-şi păstreze scaunul de lider sindical. "Eu îi cunosc de foarte mult timp ca familie. Pe dumneaei, într-adevăr mai puţin. La nivel de sindicat, rezolvările problemelor în privinţa drepturilor cadrelor au fost în general rezolvate. Unele au rămas nerezolvate, dar aşa este peste tot. Din punct de vedere al metodologiei, Ioana Purcărea este bine pusă la punct. Rămânerea în conducere are două tăişuri. Ori se plafonează, ceea ce nu este cazul dumneaei, ori îmbătat de succes te ocupi mai mult de problemele personale şi mai puţin de a altora, ceea ce iarăşi nu este cazul în privinţa dumneaei. Probabil că la nivel sindical au apărut nişte probleme, dar părerea mea este că trebuie şi merită să rămână în continuare lider sindical", a declarat Gheorghe State, directorul şcolii din Dobromir. Alte cadre didactice consideră că este nevoie de un suflu nou în cadrul sindicatului. "Din punctul meu de vedere, cred că ar trebui să plece doamna. A făcut multe pentru noi. Nu contest experienţa pe care o are, dar cred că este nevoie de un suflu nou, de cineva mai tânăr", mai spune Nicoleta Cornescu, director la Şcoala Generală "Nicolae Tonitza". Ianula Galan, profesor de excelenţă, a fost forţată să iasă la pensie fără prelungire. Cu toate acestea încă mai predă. Consideră că Ioana Purcărea ar trebui să iasă la pensie şi că acest lucru ar trebui să se fi întâmplat de mult. "Am fost forţată să ies la pensie fără prelungire, cu toate că am primit diplome de excelenţă şi am fost considerată profesor de excelenţă. Elevii mei au rezultate excepţionale. Consider că Ioana Purcărea ar trebui să iasă la pensie aşa cum am ieşit şi noi, forţat. Oricum acest lucru trebuia să se întâmple de mult", a declarat şi Ianula Galan, profesor de limba română la Şcoala numărul 7 din Constanţa.

Liliana CHIRU, Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218