REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bişniţarii de ţigări au trecut la următorul nivel: cumpără etnobotanice din China şi le distribuie pe piaţa din Constanţa

Bişniţarii de ţigări au trecut la următorul nivel: cumpără etnobotanice din China şi le distribuie pe piaţa din Constanţa

Replica API 15 octombrie 2014 | 00:21 282

Percheziţii la traficanţi: mascaţii au găsit peste 600 de pliculeţe de „marfă”, săbii şi arme cu aer comprimat

Percheziţii la traficanţi: mascaţii au găsit peste 600 de pliculeţe de „marfă”, săbii şi arme cu aer comprimat

Mai multe percheziţii au avut loc în Constanţa, vizaţi fiind indivizi care sunt suspectaţi că ar comercializa droguri de risc şi etnobotanice. Aceştia erau filaţi de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi de procurorii DIICOT, existând suspiciunea rezonabilă că achiziţionau substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive de pe internet, pe care le comercializau în Constanţa.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) - Serviciul Teritorial Constanţa, împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, au anihilat activitatea infracţională a mai multor persoane implicate în traficul de droguri de risc şi substanţe psihoactive. Astfel, în data de 14.10.2014 au fost efectuate 19 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, respectiv a comunei Valu lui Traian, judeţul Constanţa, la locuinţele mai multor persoane bănuite de implicare în operaţiuni ilegale cu droguri de risc şi substanţe psihoactive. Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul S.C.C.O. Tulcea, S.C.C.O. Porturi Maritime, Gruparea Mobilă de Jandarmi, I.J.J. Constanţa, I.P.J. Constanţa - S.I.A.S. şi Serviciul Criminalistic. Indivizii erau de mai mult timp filaţi şi, din câte se pare, aceştia achiziţionau etnobotanicele de pe internet, de pe site-uri din străinătate, substanţele chimice fiind produse, în general, în China. După ce intrau în posesia lor, le vindeau pe raza municipiului şi judeţului Constanţa. Astfel oamenii legii au descins la 19 adrese, între care şi în buricul Constanţei, cum ar fi strada Sarmisegetuza şi Olteniei. Aici, persoanele de etnie romă au fost reclacitrante, după care s-au potolit şi s-au lăsat conduse la audieri.

În urma percheziţiilor efectuate au fost conduse la sediul poliţiei pentru cercetări 12 persoane, la domiciliile cărora au fost găsite 628 pliculeţe cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 61 comprimate medicamente cu regim special, 5 ţigarete confecţionate artizanal cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 5 cartoane de ţigări fără timbru, o sabie şi o armă cu aer comprimat. Persoanele depistate sunt cercetate de către procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu droguri de risc, prev. de art. 2 din Legea nr. 143/2000 şi cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, prev. de art. 16 din Legea 194/2011. „Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, potrivit reprezentanţilor DIICOT.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367