REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Bitcoin este"o iluzie periculoasă", avertizează Autoritatea de reglementare a piețelor financiare din Franța

Bitcoin este"o iluzie periculoasă", avertizează Autoritatea de reglementare a piețelor financiare din Franța

Replica API 5 decembrie 2017 | 00:00 286

Președintele Autorității de reglementare a piețelor financiare din Franța (AMF) a denunțat luni bitcoin ca fiind "o iluzie periculoasă" și un instrument pentru infractori, pronunțându-se ferm împotriva criptomonedei, care a depășit pragul de 11.000 de dolari, pentru prima dată de la lansare, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

"Este un mod de a achiziționa bunuri ilicite, de a face evaziune fiscală, de a dezvolta și plăti pentru infracțiuni cibernetice. Dacă este o monedă, este una foarte proastă", a afirmat Robert Ophele, președintele AMF, într-un interviu acordat Bloomberg la Tokyo.

Oficialul a explicat că nu este sigur că ar vrea să reglementeze bitcoin deoarece nu are nici o legătură cu economia reală.

Săptămâna trecută, șeful Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a afirmat că este prea devreme pentru banca sa să aibă nevoie de o strategie privind bitcoin și nu o consideră o rezervă de valoare.

Între timp, operatorii bursieri din SUA, inclusiv CME, au obținut permisiunea de a începe tranzacțiile de contracte futures pentru bitcoin.

"Este o provocare pentru guvernatorii băncilor centrale și pentru autoritățile de supervizare. este o piață nereglementată și trebuie să o spun: o iluzie periculoasă", a afirmat Robert Ophele.

Și Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA) i-a avertizat pe investitori cu privire la riscurile asociate cu achiziționarea de criptomonede, insistând pe instabilitatea acestui nou tip de monede.

ESMA subliniază că noile operațiuni de strângere de fonduri pe Internet, denumite 'Initial Coin Offerings' (ICO), un termen modelat după expresia IPO — care în limba engleză desemnează oferta publică inițială — sunt nereglementate, volatile și opace.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102