REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

''Black Panther'' a obţinut premiul la cea mai importantă categorie în cadrul galei SAG 2019

''Black Panther'' a obţinut premiul la cea mai importantă categorie în cadrul galei SAG 2019

Replica API 29 ianuarie 2019 | 00:00 426

Filmul cu supereroi ''Black Panther'', o celebrare vibrantă a culturii africane cu o distribuţie alcătuită în cea mai mare parte din actori de culoare, a câştigat duminică cel mai important premiu acordat de Sindicatul Actorilor Americani (Screen Actors Guild - SAG), un succes important înaintea prestigioaselor Oscaruri, care vor fi decernate luna viitoare, informează Reuters.

''Black Panther'', produs de Marvel Studios deţinut de Walt Disney Co, a obţinut premiul la categoria principală, ''cea mai bună distribuţie'', într-un triumf surpriză în faţa favoritei ''A Star is Born'', un remake musicalul cu Bradley Cooper şi Lady Gaga, care nu a primit niciun trofeu SAG.

Glenn Close a fost desemnată ''cea mai bună actriţă'' pentru rolul soţiei devotate din producţia Sony Pictures ''The Wife'', iar Rami Malek a câştigat premiul pentru ''cel mai bun actor'' în rolul solistului trupei Queen, Freddie Mercury, din pelicula ''Bohemian Rhapsody'', produsă de 21st Century Fox.

Premiile acordate de SAG-AFTRA, cel mai mare sindicat al actorilor de la Hollywood, sunt urmărite cu atenţie deoarece actorii reprezintă cel mai mare grup de votanţi în cadrul Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice, care decernează premiile Oscar.

''Black Panther'' a fost primit bine de public, ocupând locul al doilea în clasamentul filmelor cu cele mai mari încasări în 2018 şi apreciat ca un punct de reper pentru dezideratul diversităţii la Hollywood.

''Nu credeam că va trebui să spun ceva'', a declarat protagonistul peliculei, Chadwick Boseman, care a urcat pe scenă alături de colegii din distribuţie.

Boseman a menţionat că actorii care joacă în acest film ''ştiu cu toţii cum este să ţi se spună cu nu ai unde să apari, deşi eşti tânăr, talentat şi de culoare'' , referindu-se la o melodie din 1969 interpretată de Nina Simone. Actorul a adăugat că şi-au dat seama pe parcurs că ''Avem ceva special pe care dorim să îl oferim oamenilor''.

Malek, care şi-a devansat colegii nominalizaţi la aceeaşi categorie, Cooper şi Christian Bale, protagonistul din ''Vice'', a vorbit despre eroul pe care îl interpretează: ''Îmi dă putere, esenţialul este să te implici, să-ţi trăieşti viaţa din plin şi să fii exact cine doreşti să fii'', a spus Malek făcând referire la Mercury.

Close a spus că a venit la ceremonia SAG purtând inelul de cununie al bunicii sale, despre care a aflat recent că şi-a dorit să devină actriţă. Nu şi-a putut, din păcate, îndeplini dorinţa, a mai spus Close.

Victoria obţinută de ''Black Panther'' la gala SAG este un indiciu că pelicula se va bucura de o largă susţinere la cursa pentru cel mai bun film din cadrul ceremoniei Oscar, la care anul acesta sunt nominalizate producţii puternice, fără a se impune însă un favorit.

Un singur film în ultimii 23 de ani a câştigat Oscarul pentru cea mai bună peliculă fără să fi fost nominalizat la cea mai importantă categorie în cadrul premiilor SAG: este vorba despre povestea fantastică de dragoste ''The Shape of Water'', care a primit anul trecut Oscarul pentru cel mai bun film.

Povestea s-ar putea repeta anul acesta întrucât SAG nu a inclus pe lista nominalizărilor la cea mai importantă categorie pelicule nominalizate la Oscar precum ''Roma'', ''The Favourite'' sau ''Green Book''.

Şi ''Green Book'' a obţinut recunoaştere şi în cadrul premiilor SAG. Mahershala Ali a primit trofeul pentru cel mai bun actor în rol secundar cu rolul pianistului de jazz Don Shirley. Emily Blunt a câştigat la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar pentru ''A Quiet Place''.

La categoria televiziune, serialul produs de Amazon, ''The Marvelous Mrs. Maisel'', a primit premiile la capitolul comedie, pentru ''cea mai bună distribuţie'', ''cel mai bun actor'' şi ''cea mai bună actriţă'', acordate lui Tony Shalhoub şi Rachel Brosnahan.

''This is Us'', produs de Comcast Corp al NBC, a câştigat la categoria ''cea mai bună distribuţie'' pentru serial dramatic.

În cadrul ceremoniei premiilor SAG, Alan Alda, protagonistul serialului de televiziune ''M*A*S*H'', a primit un premiu pentru întreaga carieră.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614