REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Blaga: Decizia politică de fuziune între PDL şi PNL trebuie luată până cel mai târziu la 1 septembrie

Blaga: Decizia politică de fuziune între PDL şi PNL trebuie luată până cel mai târziu la 1 septembrie

Replica API 19 iunie 2014 | 00:00 171

Liderul democrat-liberal Vasile Blaga a declarat, miercuri, că se aşteaptă ca decizia politică de fuziune între PDL şi PNL să fie luată până la 1 septembrie, el menţionând totodată că statutul viitoarei formaţiuni este "în proporţie de 90% gata", conform Mediafax.

Întrebat, într-o emisiune la Realitatea TV, despre calendarul fuziunii PNL-PDL, Blaga a spus că acesta încă nu este stabilit, fiind aşteptată încheierea Congresului PNL pentru alegerea conducerii liberale.

"Dar eu cred că în această vară, iulie-august, decizia politică de fuziune, a congreselor celor două partide, trebuie luată. (...) Cel mai târziu 1 septembrie, dacă s-ar putea şi mai devreme şi eu cred că se poate mai devreme. Dar, repet, - trebuie să discutăm şi cu colegii noştri - decizia politică a congreselor trebuie luată, cu un statut nou, al noului partid", a spus preşedintele PDL.

El a menţionat că, după decizia politică, vor urma demersurile juridice de înregistrare a noului partid. "Să nu uităm, chiar şi ultimului partid care s-a înregistrat i-au trebuit vreo cinci luni. Când se termină Congresul PNL se intră în vacanţă judecătorească, parcursul durează. Indiscutabil, ne-am înţeles de prima dată că pe parcursul precampaniei, 1 septembrie, până după campanie nu ne vom ocupa de amenajări interioare între structurile noastre şi ale lor, ci de campania electorală", a spus liderul PDL. "Fuziunea este gata când eşti înregistrat în registrul partidelor politice şi acest lucru durează, dar decizia politică este cea importantă", a mai spus el, subliniind că se aşteaptă ca această decizie politică de fuziune să aibă loc până în 1 septembrie.

sursa: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108