REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Blaga, despre deblocarea posturilor MAI: România trebuie să fie pregătită pentru valul de refugiați

Blaga, despre deblocarea posturilor MAI: România trebuie să fie pregătită pentru valul de refugiați

Replica API 19 septembrie 2015 | 00:08 225

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat vineri, la Poiana Brașov, în legătură cu decizia Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de a debloca peste 6.000 de posturi, că România trebuie să fie pregătită să facă față valului de refugiati.

'România poate avea atâta Poliție și Jandarmerie cât poate suporta bugetul de stat. Nu cred că de mâine dimineață vor începe aceste angajări, să vedem cum evoluează lucrurile (...) Posturile au fost deblocate (...) România trebuie să se pregătească pentru orice, cum trebuie să se pregătească pentru a avea, la o adică, soluții pentru un număr mare de refugiați', a declarat Vasile Blaga.

Liderul PNL a adăugat că felicită Președinția și pe ceilalți factori de decizie care nu au avut reacții extreme în cazul crizei refugiaților. 'Felicit Președinția și pe toți factorii decidenți care nu au procedat ca și alții și să ridice garduri de sârmă ghimpată la frontieră, pentru că suntem în secolul 21, suntem state ale Uniunii Europene și nu acestea sunt soluțiile (...)

Poziția noastră e clară, noi, PNL o susținem, dar până la urmă nu e pe consens, ci pe vot și s-ar putea să fim nevoiți să facem față la solicitări mult mai mari decât cele de până acum și asta înseamnă foarte multă pregătire, sigur cu suportul european UE (...) Nu se pune problema doar să mânânce și să-i cazezi pe cei care vin în țară, într-un centru de refugiați stau o lună, două, după care trebuie să fie integrați, (...) deci sunt multe lucruri de rezolvat pentru care, trebuie să recunoaștem, nu suntem pregătiți și nici nu a existat o politică unitară a Uniunii Europene', a spus Vasile Blaga, după ședința Colegiului Director Național al PNL, desfășurată la Poiana Brașov.

Guvernul a aprobat suplimentarea schemei de personal la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cu maximum 6.400 de posturi "în perspectiva unor eventuale evoluții care vor solicita efective sporite ale MAI", a anunțat, zilele trecute purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă.

"Asta nu înseamnă că se angajează. În perspectiva unor eventuale evoluții care vor solicita efective sporite ale Ministerului de Interne s-a creat condiția pentru a putea fi angajați când va fi nevoie, întrucât altfel ar fi urmat o procedură legislativă greoaie. Or, dacă ne vom afla într-o situație de criză să fim capabili să acționăm rapid", a precizat purtătorul de cuvânt.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614