REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Blaga, la şcoala de vară a pensionarilor PDL: "Oricine e mai bun decât Mazăre"

Blaga, la şcoala de vară a pensionarilor PDL: "Oricine e mai bun decât Mazăre"

Replica API 4 septembrie 2014 | 00:00 210

Chiru îşi face încălzirea pentru Primăria Constanţa

Chiru îşi face încălzirea pentru Primăria Constanţa

Liderul formaţiunii locale a PDL, Christian Gigi Chiru, a profitat de deschiderea "Şcolii de vară a pensionarilor şi a vârstei a treia din PDL" şi a defilat cu preşedintele partidului, Vasile Blaga, pentru a-l "executa" din nou pe primarul Constanţei, Radu Mazăre. În cadrul sesiunii organizată, miercuri, într-un hotel din staţiunea Mamaia, Chiru şi Blaga au lansat noi tiruri de artilerie la adresa administraţiei locale.

"Radu Mazăre! Un golănaş pripăşit la Constanţa, cu roluri de nazist, sultan, care probabil că îl inspiră în activitatea administrativă. Va trebui să lucrăm şi pe segmentul celor de vârsta a treia. Dragii mei colegi, vreau să vă spun doar faptul că Mazăre a reuşit să perfecţioneze un sistem de inducere a sărăciei, care, din păcate, PSD ar fi trebuit să îl lase endemic, undeva izolat la Constanţa, dar îl implementează şi îl dezvoltă în fiecare judeţ din ţara noastră. Au vândut sărăcia oamenilor, este motivul pentru care Mazăre câştigă de fiecare dată. Există un sistem, acela de a mitui permanent electoratul, iar, din nefericire pentru noi, cei care sunt responsabili până la urmă de victoriile nenumărate ale lui Radu Mazăre la Constanţa sunt cetăţenii care aparţin vârstei a treia şi cred că aici va trebui noi să lucrăm un pic mai mult. Şi la Constanţa şi, probabil, la nivel naţional. Este modul în care Radu Mazăre reuşeşte să îşi ţină cu cizma pe gât, gâfâind, organizaţiile PDL şi PNL Constanţa, inducând această sărăcie. Sărăcia locurilor de muncă. Este imposibil să găseşti un loc de muncă în Constanţa, un judeţ cu un potenţial economic uriaş. Este imposibil să găseşti un loc de muncă decent plătit!", a fost alocuţiunea lui Chiru, susţinut ulterior furibund şi de Blaga, care susţine că "oricine e mai bun decât Mazăre" şi, spre deosebire de impactul PSD la nivel naţional, la Constanţa "e cel mai rău". "Administraţie locală mai proastă şi mai anticetăţean ca cea PSD-istă, în România, nu s-a inventat. Iar, aici, la Constanţa, în mod special nu s-a inventat. Ce poate să ofere ce-a oferit această administraţie locală a Constanţei, condusă de PSD de atâta timp: locul 9, între oraşele ţării ca forţă economică, când ar trebui să fie al doilea, după Bucureşti. Ce o recomandă? Leii? Urşii? Şerpii cu care defila duminică Mazăre? Care, nici nu mai ştiu ce e, când e extremă stângă - Che Guevara, când e cu extremă dreaptă - nazist. Oricine e mai bun decât Mazăre, cu atât mai mult o echipă extrem de puternică, ca cea a ACL", a declarat Blaga, pentru "Replica".

Gigi Chiru, Vasile Blaga, deputatul Claudia Boghicevici şi prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, au participat la reuniunea naţională a seniorilor partidului, sesiune de lucru care a avut ca temă centrală mobilizarea pentru următoarele alegeri prezidenţiale. "Cele două partide vor acorda mult mai multă atenţie acestor oameni, care au muncit mult, care îşi doresc o viaţă mai decentă, un sistem de Sănătate mai performant. Eu cred că a fost o întâlnire foarte bună, aşa cum au fost toate. (...) Ca de obicei, întotdeauna m-am bazat pe aceşti colegi ai noştri, în toate acţiunile, începând cu cele tradiţionale de precampanie, care înseamnă strângeri de semnături, prezentarea candidatului la preşedinţie şi ştiu şi sunt convins că mă pot baza foarte mult pe ei", a precizat Blaga, ca o concluzie pe marginea întâlnirii. La invitaţia PDL, a participat şi o delegaţie "liberală", condusă de liderul formaţiunii locale, Gheorghe Dragomir, care şi-a exprimat dezamăgirea de a fi constănţean, în contextul economic în care se află, în prezent, municipiul. "Un oraş aflat pe locul opt sau nouă, probabil, comparându-l celelalte mari oraşe ale României, vă spun sincer: mie îmi este ruşine că sunt constănţean! De aceea, avem datoria, împreună, să readucem şi în Constanţa normalitatea. Nimic mai mult. Încă o dată, mulţumesc pentru invitaţie şi, aşa cum v-am cunoscut dintotdeauna, cu entuziasmul dumneavoastră, cu energia pe care o aveţi, iată un exemplu pentru fiecare dintre noi, care suntem ceva mai tineri, împreună să putem aduce victoria în toamnă", a precizat Dragomir.

Proteste, la Constanţa

Pe finalul sesiunii de lucru a seniorilor PDL, Vasile Blaga a anunţat că, pe parcursul lunii octombrie, partidul va organiza mai multe proteste regionale. Constanţa figurează printre zonele avute în vedere, pe lângă Cluj, "să-i arătăm noi lui Boc (primarul Clujului, Emil Boc - n.r.)", după a specificat Blaga. Protestul de la Constanţa va avea loc pe 18 octombrie.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614