REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Blaga: Mişcarea Populară nu face bine PDL

Blaga: Mişcarea Populară nu face bine PDL

Replica API 5 martie 2012 | 00:00 206

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, într-un interviu acordat Europa FM, că discuţiile privind Mişcarea Populară nu au făcut bine PDL şi că schimbarea siglei sub care candidează în alegeri ar putea fi interpretată ca o ruşine a partidului cu propria siglă. "Discuţiile astea nu ne-au făcut bine pentru că, pe de o parte, eu pot să înţeleg grija şi îngrijorarea unora dintre colegii mei, grija de a scoate un scor cât mai bun plecând şi de la faptul că în ultimele doua cicluri electorale nu am participat ca si PD sau in alianta DA sau PDL format inainte de alegerile din 2009 (...) În ultimul an, s-au pus concluziile înaintea discuţiilor, a analizelor şi asta nu ne-a facut bine. Spunem pe de o parte că am luat cele mai bune măsuri, iar pe de altă parte, schimbând sigla, o parte din electorat te-ar putea întreba dar ţi-e ruşine de sigla ta?", a spus Blaga. Potrivit democrat-liberalului, formula la care va ajunge PDL va fi comunicată într-o săptămână, maxim două. "S-ar putea sa avem o astfel de formulă, Mişcarea populară, daca asta ne vor spune analizele. Eu sunt convins că avem dreptul să ne asumam această guvernare şi, când spun dreptul o spun pentru că am luat măsurile care se impuneau şi multa lume va intelege", a conchis Blaga.

Eventuala apariţie pe scena politică a Mişcării Populare a fost comentată şi de liderul PNL Crin Antonescu. Liberalul a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că priveşte "cu umor" constituirea acesteia. "Niciodată în România sau în altă parte nu am văzut discuţii mai îndelungate şi mai complicate despre ceva ce nu a apărut încă şi nici nu apare. Cred că politica este un teren pe care este binevenită imaginaţia, dar în care primează faptele, realităţile. Noi discutăm despre Albă-ca-Zăpada, Mişcarea Populară, Fetiţa cu chibrituri de un an de zile şi realitatea este destul de cruntă pentru făuritorii acestui proiect. Nu are cu cine să se formeze Mişcarea Populară. Sigur că mâine PDL îl poate lua pe domnul Pavelescu, să zicem, pe care să-l intituleze PNŢCD şi cu care împreună să formeze ceva care să se numească Mişcarea Populară. Toată lumea ştie că aşa ceva nu este mai mult sau nu este altceva decât PDL. PDL poate să-şi consacre cârdăşia cu UNPR şi să-şi intituleze această alianţă Mişcarea Populară, aici este inconvenientul pentru că mişcările populare se revendică la dreapta spectrului politic, iar cei din UNPR susţin cât se poate de vocal că sunt un partid de stânga. În rest, nu prea văd cu cine s-ar putea face Mişcarea Populară şi de fapt nu este important dacă se face sau nu, important este că ea nu poate reprezenta ceva nou pe scena politică românească. Şi de aceea, eu personal cred că nu merită atâta discuţie", a Antonescu.

Sursa:Realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614