REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Blaga: PDL nu a atacat la CCR Statutul parlamentarilor din cauza unei "necorelări" a grupurilor

Blaga: PDL nu a atacat la CCR Statutul parlamentarilor din cauza unei "necorelări" a grupurilor

Replica API 5 februarie 2013 | 00:00 192

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că PDL nu a atacat la Curtea Constituţională Statutul parlamentarilor, pentru că a fost "o necorelare "între gupurile parlamentare care nu au sesizat că a fost vorba despre o procedură de urgenţă. Blaga a spus că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu făcute duminică potrivit cărora opoziţia pierde orice oportunitate reprezintă părerea acestuia şi nu le comentează: "Este părerea domniei sale, nu o comentez".

Blaga a explicat că PDL nu a atacat la CC Statutul deputaţilor şi senatorilor din cauza unei "necorelări" între grupurile parlamentare. "A fost o necorelare între grupurile parlamentare pentru că, din păcate, nu au sesizat că a fost vorba de o procedură de urgenţă, deci două zile. Practic, a doua zi trebuia depus şi a treia zi, când s-au prezentat, termenul era depăşit", a susţinut Blaga. El a adăugat că a avut o discuţie "destul de aspră" pe această temă în BPN.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că luni va decide dacă promulgă modificările la Statutul parlamentarilor, retrimite actul normativ Legislativului sau trimite la Curtea Constituţională.

Preşedintele a subliniat că, dacă va decide să retrimită legea la Parlament pentru clarificări, nu va face acest lucru pentru "a şicana pe cineva", ci datorită experienţei pe care o are de a lucra cu Uniunea Europeană. Întrebat dacă are de gând să conteste Statutul parlamentarilor la CC, având în vedere că opoziţia nu o mai poate face, deoarece a fost depăşit termenul, Traian Băsescu a răspuns: "Opoziţia pierde în toate oportunităţile de a face opoziţie, dar deocamdată îl am în analiză şi luni voi lua o decizie dacă promulg această lege, dacă o trimit înapoi la Parlament sau dacă o trimit la Curtea Constituţională". "Se lucrează la analiză, e o analiză foarte atentă, pentru că nu putem contesta înscrisurile din Constituţie. Ce e scris în Constituţie trebuie respectat. Pe de altă parte, trebuie văzut dacă mecanismul propus de Parlament nu creează confuzii în modul de abordare şi nu obstrucţionează justiţia", a adăugat preşedintele.

Sursa:RTV.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614