REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Blaga: PDL se situează în acest moment la 18% din preferinţele electoratului

Blaga: PDL se situează în acest moment la 18% din preferinţele electoratului

Replica API 30 aprilie 2013 | 00:00 171

PDL se situează în acest moment în sondaje la 18% din preferinţele electoratului, o eventuală alianţă cu alte partide de centru-dreapta putând fi luată în calcul după ce acestea se vor valida electoral într-un scrutin cum este cel de la europarlamentarele din 2014, a declarat luni preşedintele PDL, Vasile Blaga.

"PDL a spus, nu o dată, că va face alianţe cu formaţiuni politice care împărtăşesc valorile de dreapta, la momentul oportun. Noi avem avem analiză foarte serioasă care a ieşit din teren azi-noapte (duminică noapte -n.r.), sper să o finalizăm până marţi. PDL este la 18%, e un punct de pornire important. Nu vrem să fim aroganţi, dar va trebui să vedem în continuare fiecare formaţiune politică ce se prezintă la viitoarele alegeri europarlamentare, de exemplu. Va trebui să se valideze fiecare, pentru că nu putem merge doar pe declaraţii, de altfel corecte, ale colegilor Răzvan Ungureanu şi alţii în privinţa paşilor următori. Va trebuie fiecare să se valideze ca formaţiuni de dreapta în viitoarele alegeri", a afirmat preşedintele PDL, înainte de şedinţa BPN al partidului.

El a comentat astfel afirmaţiile preşedintelui Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, care a reluat apelul către forţele de centru-dreapta în privinţa unui candidat unic din partea dreptei la alegerile prezidenţiale din 2014.

Vasile Blaga a adăugat că "discuţia este deschisă, în condiţiile pe care vi le-am spus". "Vom discuta despre o alianţă la momentul oportun", a repetat el.

Despre posibilitatea unei liste comune la europarlamentare, Blaga a spus: "Destul de complicat, ca să nu spun foarte complicat în acest moment".

"Va trebui să vedem şi paşii pe care-i fac celelalte formaţiuni, astfel încât activele de partid ale tuturor acestor partide să fie implicate foarte serios pentru viitoarea campanie electorală de la europarlamentare. Eu cred că vom merge singuri la europarlamentare pentru că, repet, preocuparea noastră este reconstrucţia PDL, recăpătarea încrederii electoratului în PDL ", a declarat Blaga.

Întrebat despre posibilitatea stabilirii unui candidat comun al forţelor de centru-dreapta la alegerile prezidenţiale din 2014, prim-vicepreşedintele PDL Liviu Negoiţă a declarat: "Noi am spus că PDL va avea propriul candidat la Preşedinţie, PDL, deci, subliniez".

"Am spus că în dezbaterea internă se pot înscrie şi personalităţi care nu fac actualmente parte din PDL, în campania internă, în dezbaterea internă pe care o vom demara în toamnă. Personalităţi care nu sunt angajate politic, reţineţi. Domnul Ungureanu este angajat politic, are un partid", a declarat Negoiţă.

Despre liste comune la europarlamentare, liderul democrat-liberal a precizat că PDL are lista proprie şi "în momentul în care, să spunem, discutăm despre alianţe, vorbim despre alianţe postelectorale"."Până atunci putem discuta cu oameni care împărtăşesc valorile noastre, valori de dreapta", a mai declarat Liviu Negoiţă.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367