REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Blaga: Premierul ARD nu va fi unul impostor ca Ponta; Isărescu ar putea fi oricând prim-ministru

Blaga: Premierul ARD nu va fi unul impostor ca Ponta; Isărescu ar putea fi oricând prim-ministru

Replica API 8 noiembrie 2012 | 00:00 193

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri seara că premierul ARD nu va fi ,,unul mincinos, impostor" şi care nu a făcut ,,nimic" pentru ţară precum Victor Ponta, precizând totodată că Mugur Isărescu ar putea fi oricând prim ministru cu orice susţinere parlamentară.

Fiind întrebat dacă Adrian Videanu ar putea fi premierul ARD, Blaga a evitat un răspuns clar, spunând doar că primul ministru al alianţei nu va fi unul ,,mincinos" ca Victor Ponta. ,,Noi suntem o echipă. Sigur nu vom propune (...) în niciun caz un premier mincinos, nu o să propunem un premier de tipul Ponta", a spus el fiind prezent la Realitatea Tv.

,,Problema cu domnul Videanu este ruptă din context. Domnul Videanu şi-a prezentat foarte bine programul de guvernare, are toată pregătirea necesară. Nu am luat nicio decizie, pentru că suntem destul de păţiţi. Vă aduc aminte că în 2008 am defilat în campanie cu un premier, cu domnul Stolojan şi până la urmă domnia sa nu a mai acceptat să formeze guvernul", a completat preşedintele PDL.

La insistenţele moderatorului să dea un nume pentru viitorul premier al ARD, democrat-liberalul a spus că nu îşi permite să facă asta, deoarece vrea să facă cum o să se poarte fiecare candidat în campania electorală. ,,Nu îmi permit să o fac dintr-un motiv foarte simplu: vreau să văd cum se comportă fiecare şi cât suflet pun în această campanie electorală", a fost răspunsul lui.

Răspunzând la o altă întrebare, şi anume dacă Mugur Isărescu ar fi susţinut de ARD pentru postul de prim ministru, Blaga a spus că ,,nu se pune problema, dar în alţi termeni Mugur Isărescu ar putea fi oricând premier cu orice susţinere parlamentară". Referitor la varianta ca Tăriceanu să fie viitorul premier susţinut de alianţă, preşedintele PDL a spus că nu, deoarece ei o să susţină ,,un guvern care o să aibă în frunte un membru al alianţei".

Întrebat dacă ARD vede un guvern cu George Maior în frunte, sau cu Mihai Răzavn Ungureanu, Vasile Blaga a spus referitor la prima variantă că ,,este şeful SRI", iar co preşedintele ARD ,,va fi unul dintre colegii din alianţă", evitând astfel un răspuns clar.

,,Avem o decizie în partid, nu vom susţine niciodată un guvern din care nu vom face parte. Dacă nu faci parte din guvern eşti în opoziţie (...). V-am spus că nu vom aveam un mincinos, un impostor care nu a făcut nimic pentru ţară ca şi domnul Ponta premier. Nu o să avem un premier de tipul ăsta. O să avem un premier serios, cu viziune care să aplice programul de guvernare", a punctat democrat-liberalul.

La final, fiind întrebat dacă el şi-ar asuma postul de premier, Blaga a spus că face parte din echipa ARD, dar până la urmă există o competiţie inclusiv în interiorul alianţei pentru a se vedea cine munceşte mai mult în această campanie electorală. ,,Fac parte din echipa ARD care la un moment dat va ajunge la concluzie. Şi eu şi domnul Ungureanu şi alţii suntem într-o competiţie inclusiv în interiorul structurilor noastre. Cât de mult muncim în această campanie electorală ca să ne impunem programul de guvernare care este axul central al campaniei noastre electorale", a conchis Vasile Blaga.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614