REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Blaga vine la Constanţa. Chiru vrea capul lui Voinescu: A sprijinit-o pe Stavrositu în campanie

Blaga vine la Constanţa. Chiru vrea capul lui Voinescu: A sprijinit-o pe Stavrositu în campanie

Replica API 14 ianuarie 2013 | 00:00 166

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că "nu mai departe de joi" se va face o analiză în cadrul filialei din Constanţa având în vedere cerere organizaţiei de a-l exclude pe Sever Voinescu din partid, iar în cadrul BPN de săptămâna viitoare se va lua o decizie în acest sens. Fiind întrebat ce va face cu cei care fac declaraţii în afara partidului, preşedintele PDL a spus că el nu îngrădeşte nimănui dreptul la opinie, dar corect ar fi să îţi spui punctul de vedere în interiorul partidului, iar în cazul celor care au făcut campanie contracandidaţilor PDL, cum este şi Sever Voinescu o să existe o analiză şi se va propune BPN măsurile care se impun "perfect statutar". "Aici nu aş vrea să îngrădesc nimănui dreptul la opinie, dimpotrivă. Sigur că din punctul de vedere al partidului corect ar fi să îţi spui punctul de vedere în interiorul partidului şi noi i-am invitat de fiecare dată şi în BPN şi în alte întâlniri informale colegii care doresc şi au păreri să şi le şi spună fără nici o problemă. Nu există din acest punct de vedere nici o frână, dar alţi colegi care au făcut din păcate lucruri inadmisibile, adică campanii împotriva partidului conducând campanii ale contracandidaţilor noştri din partea altor partide aici o să analizăm situaţiile de la caz la caz şi o să propunem BPN măsurile care se impun perfect statutar", a precizat el. Întrebat dacă subiectul Sever Voinescu va fi abordat în cadrul şedinţei BPN de astăzi şi dacă este nevoie de excluderea lui, Blaga a susţinut că o astfel de decizie se va lua în cadrul şedinţei de săptămâna viitoare după ce conducerea PDL va face o analiză "la faţa locului", în organizaţia din Constanţa. "Există o solicitare în acest sens a organizaţiei din Constanţa dar nu mai departe decât joi cred vom analiza situaţia în organizaţia din Constanţa pe baza unui program pe care îl va aproba BPN şi o să discutăm la faţa locului", a spus Vasile Blaga.

Ce spune Chiru

Liderul PDL Constanţa, senatorul Christian Gigi Chiru, a precizat, pentru Replica, faptul că există o solicitare privind excluderea din partid a lui Sever Voinescu, pentru că acesta a sprijinit, la alegerile parlamentare un candidat al PP-DD. Este vorba despre candidatura Mariei Stavrositu. De altfel, Sever Voinescu a şi recunoscut la o şedinţă a conducerii de partid că a sprijinit-o pe Maria Stavrositu, din prietenie. Revenind la PDL Constanţa, Vasile Blaga este aşteptat în teritoriu joi, a spus Gigi Chiru, când, în afară de analiza din interiorul organizaţiei, cel mai probabil va fi organizată şi o conferinţă de presă. În ceea ce-l priveşte pe Sever Voinescu, Gigi Chiru a declarat: "Nu am ce să-i reproşez în afară de faptul că s-a implicat activ în campania unui candidat de la PP-DD. Da, consider că trebuie exclus din partid. Am solicitat acest lucru conducerii centrale, cu girul colegilor din PDL Constanţa".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369