REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Blinken: Occidentul trebuie să fie „foarte atent“ în legătură cu investiţiile chineze

Blinken: Occidentul trebuie să fie „foarte atent“ în legătură cu investiţiile chineze

Replica API 8 mai 2021 | 00:00 1026

Secretarul de stat american Antony Blinken a avertizat că Occidentul trebuie să fie "foarte atent" în legătură cu natura exactă a investiţiilor chineze în economiile occidentale şi să se gândească foarte bine la investiţiile în active strategice, notează joi Reuters, citată de Agerpres.

Antony Blinken

Spectaculoasa creştere economică şi militară a Chinei în ultimii 40 de ani se numără printre cele mai semnificative evenimente geopolitice din istoria recentă, alături de căderea Uniunii Sovietice în 1991 ce a pus capăt Războiului Rece.

Occidentul s-a străduit să vină cu o politică agreată faţă de China, schimbându-şi direcţia de-a lungul anilor de la a vedea China ca pe o sursă profitabilă de investiţii până la o ameninţare la adresa stabilităţii globale, evitându-i tehnologia 5G.

"Cred că trebuie să fim foarte atenţi la natura exactă din acea investiţie", a declarat Blinken într-un interviu pentru BBC, la întrebarea despre investiţiile uriaşe chineze în Occident.

"Dacă investeşte în industrii strategice, activele strategice sunt ceva în legătură cu care ţările trebuie să fie foarte atente", a mai spus el, întrebat printre altele dacă Occidentul ar trebui să se retragă din investiţiile chineze.

Cu toate că ascensiunea Beijingului preocupă Occidentul, China a fost timp de secole una dintre cele mai influente economii de pe planetă, scrie Reuters.

Venitul pe cap de locuitor în China a fost mai mare decât cel din Europa din secolul al X-lea până la începutul secolului al XV-lea, iar China a fost cea mai mare economie a lumii pentru câteva secole după aceea, potrivit OCDE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa ce ia-ti lasat sa fure tehnologie de la voi acu faceti talente in fata chinezilor. Tarziu. Au devenit sefii "la bani". UE sa isi vada de migrantii care vor domina regresul cultural din economic si apoi mai vedem daca se mai poate reveni din decadere.
0
0
Those people do not understand what Chinese money mean sir.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367