REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Blinken s-a întâlnit cu şeful OMS şi „sprijină“ dorinţa lui de a ancheta asupa COVID-19

Blinken s-a întâlnit cu şeful OMS şi „sprijină“ dorinţa lui de a ancheta asupa COVID-19

Replica API 30 iulie 2021 | 00:00 590

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, s-a întâlnit miercuri în Kuweit cu directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, căruia i-a făcut cunoscut "sprijinul" în eforturile sale pentru aprofundarea anchetei în China asupra originii pandemiei, notează AFP, citată de Agerpres.

Sursa foto: Secretary Antony Blinken/Twitter

"Statele Unite sprijină proiectul OMS de a efectua studii suplimentare cu privire la originile COVID-19, inclusiv în Republica Populară Chineză, pentru a înţelege mai bine pandemia şi a le preveni pe următoarele", a scris pe Twitter secretarul de stat american la finalul acestei întâlniri care a avut loc miercuri seară la sosirea sa în ţara de la Golful Persic şi care nu era anunţată în agenda sa.

El a mai "subliniat necesitatea ca următoarea fază" a acestei anchete să fie desfăşurată "de experţi", în mod "transparent" şi "în timp util", dar şi "bazată pe dovezi" şi "fără ingerinţe", a raportat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, într-un comunicat.

Antony Blinken "a insistat asupra importanţei ca întreaga comunitate internaţională să ajungă la un acord asupra acestei chestiuni cruciale".

Cei doi au discutat şi despre "colaborarea lor pentru a continua să reformeze şi să consolideze OMS", din care fostul preşedinte american Donald Trump s-a retras, denunţând o agenţie ONU supusă Beijingului, şi la care succesorul său Joe Biden a revenit.

La peste un an şi jumătate de la începutul pandemiei, oamenii de ştiinţă întâmpină dificultăţi în a retrasa originea acesteia, iar subiectul a devenit un nou punct conflictual în relaţiile deja tensionate dintre Washington şi Beijing.

Teoria potrivit căreia COVID-19 ar fi putut scăpa dintr-un laborator din Wuhan, oraşul chinez în care coronavirusul a fost detectat pentru prima dată la sfârşitul lui 2019, a revenit în forţă în ultimele luni după ce mult timp a fost respinsă de majoritatea experţilor.

Dar prima fază a anchetei OMS, criticată de numeroase ţări, printre care Statele Unite, nu a reuşit să facă lumina asupra acestei probleme controversate.

China a criticat vehement solicitarea OMS de a efectua un audit al laboratoarelor din regiunile în care au fost identificate primele cazuri de coronavirus.

Casa Albă a denunţat săptămâna trecută această opoziţie a Beijingului, considerând-o "iresponsabilă" şi "periculoasă".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S-au intalnit tradatorii cu un comunist vandut si el tot ca si tradatorii tot Chinei.Auditurile din Arizona ,Georgia,Texas urmeaza Florida arata pana acum altceva.Unii zic ca au castigat aratand un nr de mere ,dar cand vrei sa le verifici ca ele par mere dar poate sunt de plastic sau alte fructe vopsite in mere,fac scandal hotii.Mare surpriza cum a iesit senilu' presedinte,vot liber?nici gand
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102