rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Vecinii speră ca magistraţii să le facă dreptate!

Bloc cu 8 etaje în locul spațiului verde de la Abator, vizavi de piață. Locuitorii speră la o minune!

Cândva, oază de verdeață, astăzi șantier în lucru ce va face loc unui mastodont cu 8 etaje! Șoseaua Mangaliei nr. 59 s-a transformat, de aproape un an de zile, într-un șantier. O parte din spaţiul verde dintre blocurile SM 3 și SM 2 din zona Abator, vizavi de Piață, a dispărut complet. Era o minunăție, spun vecinii, respirau aer curat, vara aveau răcoare, ieșeau în fața blocului și admirau oaza de verdeață, copăceii, florile. Nu mai pot face lucrul acesta, grație unor investitori, dar, mai ales a municipalității care a permis acest lucru. Constănțenii ce locuiesc la blocurile învecinate speră că judecătorii vor găsi nereguli în documentele ce au stat la baza demarării lucrărilor și le vor stopa.

Povestea este veche și datează din 2014, atunci când societatea Poliplast Conf SRL, administrată de Gheorghe Mușu, a inițiat un PUZ pentru acest proiect realizat pe terenul achizionat în 2010, pe vremea fostului primar Radu Mazăre. Printre persoanele de contact în proiect figura și Bela Tănase, cel care deține Cambela Prod. În martie 2014, consilierii locali au aprobat hotărârea 261 ce a stat la baza construcției, hotărâre prin intermediul căreia a fost a probat PUZ-ul delimitat de străzile Dr. Marcovici, Frigului, Șoseaua Mangaliei, B-dul 1 Mai, inițiator, așa cum arătam mai sus, SC. Poliplast SRL. În 2015, a fost obținut certificatul de urbanism cu numărul 338 pentru un imobil D+P+10 etaje locuinţe colective solicitat de Poliplast Conf SRL. Trei ani mai târziu, mai exact în 2018, lucrările nu aveau să înceapă, însă proiectul rămânea în picioare. S-a schimbat doar investitorul: Cambela Prod, deținută de același Bela Tănase care figura ca și persoană de contact în proiectul societății Poliplast. Societatea a obținut un nou certificat de urbanism, însă nu pentru un imobil cu 10 etaje, ci cu 8, pentru că nu i-a permis primăria mai mult. Încet, încet, spațiul verde a început să dispară, în locul lor au fost aduse utilaje care au început să pună bazele construcției, iar confortul locatarilor celor două blocuri vecine a dispărut.

Încă de când au auzit că terenul din fața blocurilor au un proprietar, oamenii au sperat că spațiul verde nu va fi distrus. Au crezut că sunt doar zvonuri însă anii au trecut, iar lucrările au fost demarate. "Mult zgomot o zi întreagă și praf și disconfort. Ne-a făcut cu capul. Nu mai putem. Nu mai rezistăm, nu avem liniște. Nu mai spun de praf, nu pot să aerisesc în casă. Nu mai avem copacii noștri, copiii nu mai pot ieși să se joace, au distrus tot", s-a plâns un vecin. "Pe unde mai intră salvarea, mașina de pompieri în caz de urgență! Terenul a fost cu dedicație iar acum suportăm", a spus un bătrân.

S-a deviat traseul de conducte prin mijlocul străzii Mangaliei, iar în cazul unei avarii se blochează tot traficul.

Se cere în instanță anularea HCLM ce a stat la baza construcției

Locuitorii din zonă sunt pregătiți să lupte cu toate forțele pentru a stopa acest proiect. Aceștia sunt susținuți de Asociația Constanța Altfel care a deschis acțiune în instanță încă din noiembrie 2018, solicitând anularea HCLM care a stat la baza construcției. Pârâi în dosar sunt: Primarul Constanței, Consiliul Local și Cambela Prod. Pârâții au încercat să scape de proces, invocând excepția tardivității formulării acțiunii. Însă, la ultimul termen de judecată, respectiv 4 iunie, magistrații au respins, ca neîntemeiată, excepţia tardivităţii formulării acţiunii și au stabilit termen pentru continuarea judecăţii la data de 26 septembrie.

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase. Revista Capital l-a inclus în top 300 milionari pentru anul 2017 şi pe Bela Tănase - locul 241, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanţa. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Caşin, în Faleză Nord, pe strada Biruinţei, în cartierul Coiciu.

Mirela PASCAL

miercuri, 18 septembrie 20195217
Comentarii

03MOARTE MACHIDONILOR !(4 oct 15:27)
MOARTE MACHIDONILOR !
11Suflaru(18 sep 23:58)
Asta de mai sus a ridicat un bloc pe fdt 1 mai intr-o luna,un lego super,super complicat iti ia mai mult timp.Exagerez,dar nu as sta acolo nici daca mi-ar da un apt degeaba.
121AdyD(18 sep 21:35)
Mi se pare corect. Vrem constructii noi. Evident ca mosnegii care stau in zona in apartamente comuniate nu vor, dar sunt si multi care vor! Drept urmare, hai cu buldozerul si hai sa innoim stocul de locuinte din CT prin constructii noi si moderne... Lasati gargara cu spatiul verde, spatiul verde trebuie sa faca primaria, nu privatii
09moarte:(18 sep 20:54)
tiganilor si machidonilor de pe tot cuprinsul Terrei !!!
210muiePSD(18 sep 18:43)
Rachitasi 95 bloc ilegal 5 etaje autorizatie marca mazare , holcaie de PSDisti in el si interlopi cu mertane
316Constantean(18 sep 15:59)
Si zona Abator este una in care PSD ul merge la sigur la alegeri. Poate ca asa isi dau seama ce au votat!!! Cascati ochii ca altfel...patiti ca acum!!!
07Cetatean(18 sep 15:27)
Le fel in tot orasul, revin mereu cu terenurile retrocedate din spatele fostului magazin GULIVER, zona DACIA. Au mutat gardul Sc B P Hasdeu, au intrat pe aleeile de acces, au desfiintat parti din trotuarele de acces spre Scoala, au deviat conductele aferente punctului termic aflat in imediata apropiere, aproape ca s-au lipit de blocurile existente ... iar totul este pe foste spatii verzi, gradini pe care le ingrijeau locatarii. Evident, totul este legal !
211pix(18 sep 15:20)
Am trecut azi pe acolo. Se munceste in draci. Ii doare-n spate pe maidoni. Justitia e la mana lor. totul e la mana lor.
113abator(18 sep 14:53)
da-le dracu de spatii verzi, ce ne trebuie noua blocuri, ti-ai dracu cu afacerile si primaria voastra. Niste nenorociti
193aseu(18 sep 14:28)
ce oaza de verdeata visati bai mancatorilor de plante ca aproape ca era groape de gunoi acolo , parcari aveti in spatele blocurilor in mortii vostrii voi plangeti ca va ia 20% din soare si nu mai aveti lumina , da si acum daca trec pe acolo toti aveti aluminiu pe geam saracilor
221care minune(18 sep 13:38)
sa-i vedem pe cambru si bela in streang cu tot neamul lor cel spurcat
212titi(18 sep 12:30)
Pai Mazarel si-a luat si el obolul, era normal sa refuze contestatia...
116magistratii fak dreptate(18 sep 11:27)
era pacat de asa spatiu liber asa ca construim
44nesi(18 sep 11:04)
imi iau sapca cu NY si cu maeul meu jegos plin de transpiratie ma duc la sapa, dau cu sapa in Newyork la profil ps mai davan plm
233prea tarziu(18 sep 11:02)
jegurile machedonesti sunt peste tot. constanta este la mana tiganilor si a machidonilor. Dale-ar d-zeu sa le dea betoane inainte de vreme!
223Palaz(18 sep 10:42)
Ar fi bine daca ziarul ar face un sondaj acolo sa afle cati din locatari l-au votat pe mascariciul dereglat psihic... In rest , ce s-a semanat aia se culege...
109Adi(18 sep 10:19)
Si eu sper la o minune ...sa-l faca de 12 etaje
331Iani(18 sep 10:13)
Mafia machedoneasca a inghitit Constanta cu totul!
147Beton fremos(18 sep 09:53)
Pensionarii senili si vesnic flamanzi nu se bucura, si nici nu se intristeaza, tot se gandesc ei asa...de ce nu mai dau astia pachete ,ca oricum mergem gratis cu ratc unde vrea basina noastra !
229pentru vecin(18 sep 09:40)
De ce mananci rahat cu basculanta ? Stau acolo de 50 de ani,era o zona frumoasa si plina de verdeata,insalubra este gandirea ta si plina de mizerie ,gandete-te idiotule acel bloc va optura toata vederea si soarele ,esti unul dintre cei care ia dat spaga lu mazare,de aceia manaci rahat .
268vecin(18 sep 09:31)
care verdeata? de 15 ani cel putin.. acolo unde se ridica blocul era pamant si loc de parcare improvizat de catre posesorii de masini. Un spatiu insalubru si neingrijit. Oaza de verdeata este intr-adevar in fata la SM3 si SM2 dar acolo nu se umbla. Nu stiu cine construieste si nu spun ca sunt de acord cu acest lucru.....dar sa fim corecti si sa ne documentam inainte de a face niste comentarii.
124agent imobiliar(18 sep 09:24)
multi construiesc acum in 5 ani maxim vor fi apartamente la preturi de kkt pt ca sunt foarte multe mai ales in mamaia am 80 de anunturi puse cu case apartamente si de cateva luni nu se mai vinde nimic se vand doar astea pana in 50,000euro restu nu , deci succes.
718Asta de jos "NINEL"(18 sep 09:23)
Ti-ai dracu de prosti.In spatele New York-ului stau forta economica,USA si 9 milioane de locuitori.Constanta are o populatie cat o strada infundata din New York.Si Mazare se gandea la Copacabana cad vorbea de Mamaia.Mama voastra de prosti si parliti.Maturati-va mai repede rahatii de pe strada.
3110NINEL(18 sep 09:06)
Nu va mai opuneti dezvoltarii orasului Constanta. In curand va arata ca New York-ul. Nu conteaza ca se inbogatesc machidonii.
96Pt constanteni(18 sep 09:01)
Orice padure are uscaciunile lor,nu mai generalizati.
019Cetatean roman(18 sep 08:59)
Se construieste in draci. Chiar asa sus a ajuns nivelul de trai ca populatia scade sau pleaca si se cumpara apartamente? Cam ciudata tendinta... Ar trebui vazuti cam cine mai sunt cumparatorii si cum au facut banii de tot cumpara case ...la mare, la munte... Interesant e si daca sunt straini... ca investitorii nu prea se calca pe bombeu. Romania e tara tuturor ciudateniilor.
222nae(18 sep 08:53)
Ce sa astepti de la justitie in ea e plna de mache ,asta este strategia lor inca de pe vremea lui ceasca ,infiltrare in toate institutiile statului un de se iau decizii ,mita pe unde se poate ,avocati tot ai lor care umbla cu acte false ,bani de la banci unde nu ii mai dau inapoi,evaziune fiscal,au alcatuit un siste corrupt in folosul lor ,dar noi sintem devin ca am ramas indiferenti de frica unor amenzi de la jandarmi.
017Iin(18 sep 08:44)
1. Loc de parcare si de joaca se face pe terenul lui sau pe domeniul public ? Vedeti ce spune ord. M. SANATATII 2. Cat a dat spaga pt teren ?
636dna(18 sep 08:12)
nu cumparati apartamente de la machedoni.
729bosorogi(18 sep 07:33)
da asa l ati votat pe mazare 14 ani primar ca va dadea un pui si un kil de orez...acuma stati si inghititi futuvangura
137SONDAJ DE OPINIE(18 sep 06:29)
Sa faca si de data asta Fagadaul mincinos un sondaj de opinie la fel ca la proiectul de pe str Mircea cel Batran. Sau de data asta nu il mai intereseaza opinia constantenilor??
351Name(18 sep 02:45)
Pai voi va luptati cu top 300? La banii lor cumpara orice. E de mirare cum doi tzarani de la Baia, au ajuns in top 300! Nu cred ca doar prin munca cinstita si onoare. Acum e tardiv! Doar cu complicitatea voastra si mentalitatea ca ce nu va atinge direct, nu va preocupa, s-a ajuns aici.
222Iohannis(18 sep 00:55)
GHI-Ni-ON !
545Yani Fustanela(18 sep 00:31)
Noaptea in loc de bere, pe santier se ofera muncitorilor zer de cogealac
449Relu(18 sep 00:30)
Afacere macedonesca
mai mult...Replica
23 ian 16:52ReplicaDupă judecători, şi procurorii anunţă suspendarea activităţii

Procurorii din judeţul Buzău şi au suspendat activitatea, începând de joi până la finalul lunii, sprijinindu-i...236

23 ian 16:09ReplicaMETODĂ de FURT la BENZINĂRII: Alimenta, FUGEA și schimba PLĂCUȚELE!1132
23 ian 00:00ReplicaȘefa Direcției de Cultură din Constanța: Nu au fost făcute săpături peste situl arheologic1787
23 ian 11:49ReplicaSimona Halep, CALIFICARE în turul 3 la Australian Open

Jucătoarea de tenis, Simona Halep, a acces în turul trei al turneului Australian Open după o victorie în 2 seturi...631

23 ian 13:12ReplicaTermen la Curtea Supremă. Radu Mazăre cere să fie dus în MADAGASCAR1954
23 ian 09:31ReplicaANULAREA Regulamentului de acces în zona Peninsulară, în atenția magistraților constănțeni718
23 ian 00:00ReplicaDe ce s-a ACTIVAT pensionarul Chițac împotriva foștilor colegi din PNL

Investiția din zona Lupoaică l-a activat pe pensionarul Chițac! Cum este vorba de perioada de precampanie, iar...2529

23 ian 00:00ReplicaRĂZBUNARE la Popasul Murfatlar: MERCEDES ML, VANDALIZAT de un individ recidivist!3435
23 ian 09:27ReplicaAfaceristul Malciu vrea să modifice HOTELUL SIRET!1578
23 ian 00:00ReplicaCÂTĂ NESIMŢIRE! O VIDANJĂ, GOLITĂ în lacul din SATURN!

Imagini dezolante! O vidanjă a fost surprinsă, de data recentă, în timp ce era golită în lacul din Saturn!...1440

23 ian 00:00ReplicaConstănţenii se plâng că HOȚII fac RAVAGII: Mi-e FRICĂ să STAU în CASĂ!3423
23 ian 00:00ReplicaSe cere falimentul unei firme de pază fantomă din Năvodari1021
Vremea
3.7°3.6° - 3.7° joi, 23 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 45%
Vânt: 5.5 m/s
Presiune: 1030 milibari

Loto
6/493911242847
5/40182229343813
joker204142434515
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 ian 00:00SportOrganizatorii au anunțat ora partidei dintre Simona Halep și Harriet Dart, de la Australian Open

Simona Halep (locul 3 WTA) a trecut de Jennifer Brady în primul tur de la Australian Open, și se va duela cu britanica...693

23 ian 00:00SportSerena Williams s-a calificat în turul al treilea al Australian Open pentru a 19-a oară în cariera sa

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams s-a calificat în turul al treilea al Openului Australiei, pentru a 19-a...388

23 ian 00:00SportMonica Niculescu s-a calificat în turul al doilea la Australian Open 2020, în proba de dublu

Monica Niculescu şi japoneza Misaki Doi s-au calificat, miercuri, în turul al doilea al probei de dublu de la...292

23 ian 00:03SportHagi face curăţenie la Viitorul! Încă un jucător e OUT! Cine a plecat de sub comanda "Regelui" şi unde va juca

Echipa antrenata de Gheorghe Hagi, Viitorul Constanta, a anuntat printr-un comunicat emis pe site-ul oficial al clubului...1098

Local
23 ian 00:00LocalȘedința AGA a Curții de Apel Constanța, pe tema pensiei de serviciu a magistraţilor

La sediul Curţii de Apel Constanţa a avut loc marți, 21 ianuarie, şedinţa Adunării Generale a judecătorilor,...329

23 ian 00:00LocalCurs de inițiere pentru viitorii scafandri

Centrul de Scafandri din Constanța organizează, în perioada 27-31 ianuarie, selecția pentru admiterea la cursul de...308

23 ian 00:00LocalRADET Constanța anunță citirea contoarelor

R.A.D.E.T. Constanța anunță că în intervalul de timp 27.01.2020 – 01.02.2020 se vor efectua citirile contoarelor...303

23 ian 00:00LocalContinuă lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe bulevardul Tomis

Angajații SC Confort Urban SRL continuă intervențiile asupra trotuarelor pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins...354

23 ian 00:00LocalEvaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa în anul 2019

Marți, 21 ianuarie a.c. la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în prezenţa lui Niculescu George...305

23 ian 00:00LocalInspectorii ITM Constanța au aplicat, în 2019, sancțiuni în valoare de peste 7.000.000 lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a continuat și în anul 2019 activitatea de control și verificare a...314

23 ian 00:00LocalPrins DROGAT la volan, pe străzile din Medgidia

Un tânăr de 28 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce s-a urcat băut la volan. La data de 21 ianuarie a.c., în...357

23 ian 00:00LocalAutobuzele CT BUS, curățate și dezinfectate

Autobuzele sunt dezinfectate periodic cu un concentrat de suprafață, pentru uz uman și veterinar, cu spectru larg de...273

23 ian 00:00LocalO clădire inclusă pe lista monumentelor istorice din Constanța va deveni MUZEU DIGITAL

Administratorul unei societăți din București, înființată în anul 2018, a obținut certificatul de urbanism în...362

23 ian 00:00LocalAtenție, constănțeni! Se verifică toate sirenele de alarmare publică din Constanța

Inspectorii Serviciului Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul...324

Politică
23 ian 21:07PoliticăOrban: PNL o va propune pe Alina Gorghiu pentru şefia Senatului

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri că PNL o va propune pe Alina Gorghiu pentru şefia Senatului, după ce...247

23 ian 00:00PoliticăDaniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice din Senat, s-a înscris în PSD

Daniel Zamfir, preşedinte al Comisiei economice din Senat, s-a înscris miercuri în Partidul Social Democrat - filiala...299

23 ian 00:00PoliticăTurcan: Sunt bani pentru majorarea pensiilor, nu văd de ce acest subiect trebuie să fie în permanenţă rostogolit

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, miercuri, că banii pentru mărirea pensiilor au fost prevăzuţi în buget,...243

23 ian 00:00PoliticăTăriceanu, despre calitatea de suspect într-un nou dosar: Are o legătură evidentă cu campania electorală

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că noua sa convocare la Parchet în calitate de suspect într-un alt...249

23 ian 20:59PoliticăMeleşcanu, despre evenimentele din decembrie 1989: Am văzut în presa străină că au fost ciocniri între armată şi manifestanţi

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri că în decembrie 1989, când se afla la Viena, nu a...255

23 ian 00:00PoliticăOrban, despre eliminarea pensiilor speciale: Noi nu suntem de acord cu amendamentele lui Adrian Solomon

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că liberalii nu sunt de acord cu amendamentele propuse de deputatul PSD...344

23 ian 00:00PoliticăTurcan: Guvernul va adopta un set de OUG care să pregătească baza legislativă pentru cheltuirea judicioasă a fondurilor europene

Guvernul va adopta un set de ordonanţe de urgenţă care să pregătească baza legislativă pentru "cheltuirea...219

23 ian 00:00PoliticăOrban: Guvernul va stabili condiţiile, pe anul în curs, pentru programul „Prima Casă“

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri că Guvernul urmează să emită o hotărâre prin care sunt stabilite...221

23 ian 00:00PoliticăUSR-PLUS se opune restricţionării dreptului de vot pentru cetăţenii care au viză de flotant

Alianţa USR-PLUS susţine modificarea legislaţiei pentru introducerea alegerii primarilor în două tururi de scrutin,...214

23 ian 00:00PoliticăIohannis: Este importantă dezvoltarea relaţiei cu Israelul, inclusiv prin organizarea unei şedinţe comune de Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri, în marja Forumului liderilor internaţionali dedicat Comemorării...222

Monden
23 ian 00:00MondenSmiley a anunțat că se mută temporar în SUA. Care este motivul

Smiley va deveni „străin” și își va mută parte din echipa și proiecte la Los Angeles pentru următoarele două...535

23 ian 00:00MondenAlexandru Comerzan dispus să plătească 400 de dolari pentru o porţie de sushi. Unde va cheltui premiul de la „Chefi la cuţite“

Alexandru Comerzan, în vârstă de 31 de ani, este câştigătorul sezonului 7 al emisiunii Chefi la cuţite şi...269

23 ian 00:00MondenAugustin Viziru se însoară, iar iubita lui va naște o fetiță

Augustin Viziru, actorul din producțiile „Umbre” şi „Faci sau taci”, s-a hotărât să se facă băiat de...374

23 ian 00:00MondenChef Florin Dumitrescu, pe patul de spital. Motivul pentru care bucătarul a ajuns pe mâinile medicilor

Chef Florin Dumitrescu, în vârstă de 32 de ani, unul dintre cei trei bucătari ai emisiunii Chefi la Cuţite, a ajuns...573

23 ian 00:00MondenPamela Anderson s-a căsătorit în secret cu un mogul de la Hollywood. Cei doi au mai avut o relaţie acum 30 de ani

Pamela Anderson şi mogulul de la Hollywood Jon Peters s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii private, la Malibu,...332

23 ian 00:00MondenMedicul care i-a prescris analgezice lui Prince a scăpat de acuzaţiile de omor

Viaţa unui muzician foarte cunoscut nu este una întotdeauna uşoară. De cele mai multe ori, celebrităţile se...209

23 ian 20:25MondenBradley Cooper iubeşte din nou după despărţirea de Irina Shayk? O actriţă cu 14 ani mai mică i-a furat inima

Bradley Cooper (45 de ani) şi Irina Shayk şi-au spus adio anul trecut, după o relaţie de patru ani şi mai multe...313

23 ian 20:25MondenPaolo Sorrentino prezintă noul sezon al serialului "The new pope" difuzat de HBO

De la Berlusconi la Vatican, regizorul italian Paolo Sorrentino şi-a prezentat propria versiune ludică şi ironică...210

23 ian 00:00MondenTrupa sud-coreeană de K-pop BTS va susţine un nou turneu mondial

Trupa sud-coreeană de K-pop BTS a anunţat miercuri că va susţine un nou turneu mondial, "Map of the Soul", care va...213

23 ian 17:36MondenCântăreaţa Adele a ţinut un regim strict care a ajutat-o să slăbească peste 45 de kilograme

Cântăreaţa britanică Adele a ţinut o dietă strictă însoţită de exerciţii, sub supravegherea antrenoarei sale...353

Mapamond
23 ian 00:00MapamondUrsula von der Leyen estimează că un acord comercial UE-SUA ar putea fi convenit în câteva săptămâni

Finalizarea unui acord comercial între SUA şi UE este posibilă în ''câteva săptămâni'', a declarat miercuri la...207

23 ian 00:00MapamondInterdicţie de călătorie în SUA: Trump anunţă că vor fi adăugate alte „câteva ţări“ pe lista statelor vizate de restricţii

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că administraţia sa se pregăteşte să adauge 'câteva...271

23 ian 00:00MapamondIerusalim: Incident între paza lui Emmanuel Macron şi securitatea israeliană

Un incident minor a avut loc miercuri în zona Bisericii Sfânta Ana din Ierusalim între un membru al forţelor de...278

23 ian 00:00MapamondEkaterini Sakellaropoulou, prima femeie aleasă în funcţia de preşedinte al Greciei

Parlamentul de la Atena a ales-o miercuri pe Ekaterini Sakellaropoulou în funcţia de preşedinte al Greciei, prima...223

23 ian 00:00MapamondItalia: Luigi di Maio va demisiona din funcţia de lider al Mişcării 5 Stele

Politicianul Luigi di Maio va demisiona miercuri din postul de lider al Mişcării 5 Stele (M5S), partid aflat la...193

23 ian 00:00MapamondCamera Lorzilor a modificat acordul pentru Brexit înaintat de premierul britanic Boris Johnson

Camera Lorzilor din Parlamentul Regatului Unit a adus marţi noi amendamente legii pentru retragerea din Uniunea...223

23 ian 00:00MapamondCoreea de Nord avertizează că ar putea căuta o ''nouă cale'' în faţa ostilităţii americane

Coreea de Nord a avertizat marţi că ar putea căuta o ''nouă cale'' pentru a-şi apăra interesele şi a accelera...198

23 ian 00:00MapamondLibanul are un nou guvern

Libanul are de marţi seară un nou guvern, condus de Hassan Diab, la aproape trei luni de la demisia sub presiunea...198

23 ian 00:00MapamondBirourile liderului opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, au fost percheziţionate

Agenţi ai serviciilor de informaţii venezuelene (SEBIN) au percheziţionat marţi, la Caracas, birourile opozantului...201

23 ian 00:00MapamondProteste în insulele greceşti din Marea Egee împotriva taberelor de migranţi

Insulele greceşti unde se află importante tabere de migranţi organizează miercuri o zi de protest pentru a obţine...241

Sănătate
23 ian 00:00SănătateNouă plante care purifică aerul din casă

Unele specii de plante, cum ar fi iedera sau crizantema, îmbunătățesc calitatea aerului prin absorbția anumitor...255

23 ian 07:18SănătateȘcolile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei

Școlile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei. Cadrele...162

23 ian 00:00SănătateCoronavirusului din China: Seamănă foarte mult cu gripa, iar medicii spun că, dacă vor exista cazuri în România, bolnavii pot fi tratați în țară

Boala provocată de noul coronavirus care a ucis 9 oameni în China se aseamănă foarte mult cu gripa, principalele...228

22 ian 00:00SănătateAmeliorarea prognosticului în melanomul malign

Melanomul malign reprezintă o formă de cancer dezvoltat în țesuturile pigmentate, precum piele, ochi, intestine,...381

22 ian 00:00SănătateCum să renunți la fumat fără să iei în greutate

Pentru mulți dintre fumători, faptul că există riscul să se îngrașe, îî împiedică să renunțe la acest...404

22 ian 00:00SănătateRanitidina, interzisă în farmacii: pacienții trebuie să caute tratamente alternative

Agenția Națională a Medicamentului anunță blocarea la vânzare în farmacii a medicamentelor pe bază de...401

21 ian 00:00SănătateEvali, noua afecţiune indusă de ţigara electronică. Care sunt simptomele

O nouă afecţiune indusă de ţigara electronică şi o nouă consecinţă a fumatului este Evali, o boală care în...564

21 ian 00:00SănătateȘapte obiceiuri matinale care te îngrașă

Ești atentă la alegerile alimentare pe care le faci, obișnuiești să faci sport, însă kilogramele în plus nu vor...707

21 ian 00:00SănătateCăderea părului: alimentele care previn, dar și care tratează această problemă

Calviția afectează femeile și bărbații de orice vârstă, din diverse motive. Alimentația are un rol important în...569

21 ian 00:00SănătateCe ar trebui să știi înainte de a purta lentile progresive

O dată cu vârsta de 40 ani, vederea ni se poate schimba, motiv pentru care multe persoane devin presbiopice....549