rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Vecinii speră ca magistraţii să le facă dreptate!

Bloc cu 8 etaje în locul spațiului verde de la Abator, vizavi de piață. Locuitorii speră la o minune!

Cândva, oază de verdeață, astăzi șantier în lucru ce va face loc unui mastodont cu 8 etaje! Șoseaua Mangaliei nr. 59 s-a transformat, de aproape un an de zile, într-un șantier. O parte din spaţiul verde dintre blocurile SM 3 și SM 2 din zona Abator, vizavi de Piață, a dispărut complet. Era o minunăție, spun vecinii, respirau aer curat, vara aveau răcoare, ieșeau în fața blocului și admirau oaza de verdeață, copăceii, florile. Nu mai pot face lucrul acesta, grație unor investitori, dar, mai ales a municipalității care a permis acest lucru. Constănțenii ce locuiesc la blocurile învecinate speră că judecătorii vor găsi nereguli în documentele ce au stat la baza demarării lucrărilor și le vor stopa.

Povestea este veche și datează din 2014, atunci când societatea Poliplast Conf SRL, administrată de Gheorghe Mușu, a inițiat un PUZ pentru acest proiect realizat pe terenul achizionat în 2010, pe vremea fostului primar Radu Mazăre. Printre persoanele de contact în proiect figura și Bela Tănase, cel care deține Cambela Prod. În martie 2014, consilierii locali au aprobat hotărârea 261 ce a stat la baza construcției, hotărâre prin intermediul căreia a fost a probat PUZ-ul delimitat de străzile Dr. Marcovici, Frigului, Șoseaua Mangaliei, B-dul 1 Mai, inițiator, așa cum arătam mai sus, SC. Poliplast SRL. În 2015, a fost obținut certificatul de urbanism cu numărul 338 pentru un imobil D+P+10 etaje locuinţe colective solicitat de Poliplast Conf SRL. Trei ani mai târziu, mai exact în 2018, lucrările nu aveau să înceapă, însă proiectul rămânea în picioare. S-a schimbat doar investitorul: Cambela Prod, deținută de același Bela Tănase care figura ca și persoană de contact în proiectul societății Poliplast. Societatea a obținut un nou certificat de urbanism, însă nu pentru un imobil cu 10 etaje, ci cu 8, pentru că nu i-a permis primăria mai mult. Încet, încet, spațiul verde a început să dispară, în locul lor au fost aduse utilaje care au început să pună bazele construcției, iar confortul locatarilor celor două blocuri vecine a dispărut.

Încă de când au auzit că terenul din fața blocurilor au un proprietar, oamenii au sperat că spațiul verde nu va fi distrus. Au crezut că sunt doar zvonuri însă anii au trecut, iar lucrările au fost demarate. "Mult zgomot o zi întreagă și praf și disconfort. Ne-a făcut cu capul. Nu mai putem. Nu mai rezistăm, nu avem liniște. Nu mai spun de praf, nu pot să aerisesc în casă. Nu mai avem copacii noștri, copiii nu mai pot ieși să se joace, au distrus tot", s-a plâns un vecin. "Pe unde mai intră salvarea, mașina de pompieri în caz de urgență! Terenul a fost cu dedicație iar acum suportăm", a spus un bătrân.

S-a deviat traseul de conducte prin mijlocul străzii Mangaliei, iar în cazul unei avarii se blochează tot traficul.

Se cere în instanță anularea HCLM ce a stat la baza construcției

Locuitorii din zonă sunt pregătiți să lupte cu toate forțele pentru a stopa acest proiect. Aceștia sunt susținuți de Asociația Constanța Altfel care a deschis acțiune în instanță încă din noiembrie 2018, solicitând anularea HCLM care a stat la baza construcției. Pârâi în dosar sunt: Primarul Constanței, Consiliul Local și Cambela Prod. Pârâții au încercat să scape de proces, invocând excepția tardivității formulării acțiunii. Însă, la ultimul termen de judecată, respectiv 4 iunie, magistrații au respins, ca neîntemeiată, excepţia tardivităţii formulării acţiunii și au stabilit termen pentru continuarea judecăţii la data de 26 septembrie.

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase. Revista Capital l-a inclus în top 300 milionari pentru anul 2017 şi pe Bela Tănase - locul 241, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanţa. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Caşin, în Faleză Nord, pe strada Biruinţei, în cartierul Coiciu.

Mirela PASCAL

miercuri, 18 septembrie 20194858
Comentarii

01MOARTE MACHIDONILOR !(4 oct 15:27)
MOARTE MACHIDONILOR !
11Suflaru(18 sep 23:58)
Asta de mai sus a ridicat un bloc pe fdt 1 mai intr-o luna,un lego super,super complicat iti ia mai mult timp.Exagerez,dar nu as sta acolo nici daca mi-ar da un apt degeaba.
121AdyD(18 sep 21:35)
Mi se pare corect. Vrem constructii noi. Evident ca mosnegii care stau in zona in apartamente comuniate nu vor, dar sunt si multi care vor! Drept urmare, hai cu buldozerul si hai sa innoim stocul de locuinte din CT prin constructii noi si moderne... Lasati gargara cu spatiul verde, spatiul verde trebuie sa faca primaria, nu privatii
08moarte:(18 sep 20:54)
tiganilor si machidonilor de pe tot cuprinsul Terrei !!!
29muiePSD(18 sep 18:43)
Rachitasi 95 bloc ilegal 5 etaje autorizatie marca mazare , holcaie de PSDisti in el si interlopi cu mertane
316Constantean(18 sep 15:59)
Si zona Abator este una in care PSD ul merge la sigur la alegeri. Poate ca asa isi dau seama ce au votat!!! Cascati ochii ca altfel...patiti ca acum!!!
07Cetatean(18 sep 15:27)
Le fel in tot orasul, revin mereu cu terenurile retrocedate din spatele fostului magazin GULIVER, zona DACIA. Au mutat gardul Sc B P Hasdeu, au intrat pe aleeile de acces, au desfiintat parti din trotuarele de acces spre Scoala, au deviat conductele aferente punctului termic aflat in imediata apropiere, aproape ca s-au lipit de blocurile existente ... iar totul este pe foste spatii verzi, gradini pe care le ingrijeau locatarii. Evident, totul este legal !
210pix(18 sep 15:20)
Am trecut azi pe acolo. Se munceste in draci. Ii doare-n spate pe maidoni. Justitia e la mana lor. totul e la mana lor.
113abator(18 sep 14:53)
da-le dracu de spatii verzi, ce ne trebuie noua blocuri, ti-ai dracu cu afacerile si primaria voastra. Niste nenorociti
173aseu(18 sep 14:28)
ce oaza de verdeata visati bai mancatorilor de plante ca aproape ca era groape de gunoi acolo , parcari aveti in spatele blocurilor in mortii vostrii voi plangeti ca va ia 20% din soare si nu mai aveti lumina , da si acum daca trec pe acolo toti aveti aluminiu pe geam saracilor
219care minune(18 sep 13:38)
sa-i vedem pe cambru si bela in streang cu tot neamul lor cel spurcat
212titi(18 sep 12:30)
Pai Mazarel si-a luat si el obolul, era normal sa refuze contestatia...
116magistratii fak dreptate(18 sep 11:27)
era pacat de asa spatiu liber asa ca construim
44nesi(18 sep 11:04)
imi iau sapca cu NY si cu maeul meu jegos plin de transpiratie ma duc la sapa, dau cu sapa in Newyork la profil ps mai davan plm
231prea tarziu(18 sep 11:02)
jegurile machedonesti sunt peste tot. constanta este la mana tiganilor si a machidonilor. Dale-ar d-zeu sa le dea betoane inainte de vreme!
223Palaz(18 sep 10:42)
Ar fi bine daca ziarul ar face un sondaj acolo sa afle cati din locatari l-au votat pe mascariciul dereglat psihic... In rest , ce s-a semanat aia se culege...
109Adi(18 sep 10:19)
Si eu sper la o minune ...sa-l faca de 12 etaje
330Iani(18 sep 10:13)
Mafia machedoneasca a inghitit Constanta cu totul!
147Beton fremos(18 sep 09:53)
Pensionarii senili si vesnic flamanzi nu se bucura, si nici nu se intristeaza, tot se gandesc ei asa...de ce nu mai dau astia pachete ,ca oricum mergem gratis cu ratc unde vrea basina noastra !
228pentru vecin(18 sep 09:40)
De ce mananci rahat cu basculanta ? Stau acolo de 50 de ani,era o zona frumoasa si plina de verdeata,insalubra este gandirea ta si plina de mizerie ,gandete-te idiotule acel bloc va optura toata vederea si soarele ,esti unul dintre cei care ia dat spaga lu mazare,de aceia manaci rahat .
268vecin(18 sep 09:31)
care verdeata? de 15 ani cel putin.. acolo unde se ridica blocul era pamant si loc de parcare improvizat de catre posesorii de masini. Un spatiu insalubru si neingrijit. Oaza de verdeata este intr-adevar in fata la SM3 si SM2 dar acolo nu se umbla. Nu stiu cine construieste si nu spun ca sunt de acord cu acest lucru.....dar sa fim corecti si sa ne documentam inainte de a face niste comentarii.
123agent imobiliar(18 sep 09:24)
multi construiesc acum in 5 ani maxim vor fi apartamente la preturi de kkt pt ca sunt foarte multe mai ales in mamaia am 80 de anunturi puse cu case apartamente si de cateva luni nu se mai vinde nimic se vand doar astea pana in 50,000euro restu nu , deci succes.
718Asta de jos "NINEL"(18 sep 09:23)
Ti-ai dracu de prosti.In spatele New York-ului stau forta economica,USA si 9 milioane de locuitori.Constanta are o populatie cat o strada infundata din New York.Si Mazare se gandea la Copacabana cad vorbea de Mamaia.Mama voastra de prosti si parliti.Maturati-va mai repede rahatii de pe strada.
3110NINEL(18 sep 09:06)
Nu va mai opuneti dezvoltarii orasului Constanta. In curand va arata ca New York-ul. Nu conteaza ca se inbogatesc machidonii.
96Pt constanteni(18 sep 09:01)
Orice padure are uscaciunile lor,nu mai generalizati.
018Cetatean roman(18 sep 08:59)
Se construieste in draci. Chiar asa sus a ajuns nivelul de trai ca populatia scade sau pleaca si se cumpara apartamente? Cam ciudata tendinta... Ar trebui vazuti cam cine mai sunt cumparatorii si cum au facut banii de tot cumpara case ...la mare, la munte... Interesant e si daca sunt straini... ca investitorii nu prea se calca pe bombeu. Romania e tara tuturor ciudateniilor.
222nae(18 sep 08:53)
Ce sa astepti de la justitie in ea e plna de mache ,asta este strategia lor inca de pe vremea lui ceasca ,infiltrare in toate institutiile statului un de se iau decizii ,mita pe unde se poate ,avocati tot ai lor care umbla cu acte false ,bani de la banci unde nu ii mai dau inapoi,evaziune fiscal,au alcatuit un siste corrupt in folosul lor ,dar noi sintem devin ca am ramas indiferenti de frica unor amenzi de la jandarmi.
017Iin(18 sep 08:44)
1. Loc de parcare si de joaca se face pe terenul lui sau pe domeniul public ? Vedeti ce spune ord. M. SANATATII 2. Cat a dat spaga pt teren ?
635dna(18 sep 08:12)
nu cumparati apartamente de la machedoni.
728bosorogi(18 sep 07:33)
da asa l ati votat pe mazare 14 ani primar ca va dadea un pui si un kil de orez...acuma stati si inghititi futuvangura
136SONDAJ DE OPINIE(18 sep 06:29)
Sa faca si de data asta Fagadaul mincinos un sondaj de opinie la fel ca la proiectul de pe str Mircea cel Batran. Sau de data asta nu il mai intereseaza opinia constantenilor??
351Name(18 sep 02:45)
Pai voi va luptati cu top 300? La banii lor cumpara orice. E de mirare cum doi tzarani de la Baia, au ajuns in top 300! Nu cred ca doar prin munca cinstita si onoare. Acum e tardiv! Doar cu complicitatea voastra si mentalitatea ca ce nu va atinge direct, nu va preocupa, s-a ajuns aici.
221Iohannis(18 sep 00:55)
GHI-Ni-ON !
544Yani Fustanela(18 sep 00:31)
Noaptea in loc de bere, pe santier se ofera muncitorilor zer de cogealac
449Relu(18 sep 00:30)
Afacere macedonesca
mai mult...Replica
18 oct 00:00ReplicaSE ŞTERG PENALITĂŢILE! SCUTIRI pentru constănţenii cu datorii la bugetul local

Constănţenii care înregistrează debite restante la data 31 decembrie 2018 vor fi scutiţi de plata acestora. Un...231

18 oct 00:00ReplicaPROXENET SUPRAVEGHEAT TEHNIC: Anchetatorii au aflat cum le promitea fetelor că le va lua de soții283
18 oct 00:00ReplicaSens unic pe strada Unirii: cetăţenii se pregătesc de PROTEST şi acuză că modificarea a fost făcută pentru blocul construit de firma Sorla!208
18 oct 00:00ReplicaFostul consilier Iustin Roman va fi suprataxat pentru imobilul lăsat în paragină

Consiliul Local Municipal Constanța se întruneşte, la sfârşitul acestei luni, într-o nouă şedinţă, pe ordinea...139

18 oct 00:00ReplicaDe la RAPORTURI SEXUALE cu un TRANSEXUAL, a ajuns să fie JEFUIT de o prostituată și AGRESAT de prietenul ei!198
18 oct 00:00ReplicaRegizorul Erwin Şimşensohn: 'Iubesc oamenii, îmi place să creez povești, emoții și zâmbete'118
18 oct 00:00ReplicaConsilierii locali, convocaţi în şedinţă extraordinară: se discută delegarea serviciul de salubrizare

Consilierii locali din Năvodari au fost convocaţi în şedinţă extraordinară, în data 18 octombrie, unicul punct...155

18 oct 00:00ReplicaTeatrul de vară Soveja va fi REABILITAT și MODERNIZAT194
18 oct 00:00ReplicaStrăzile din Cerchezu, reabilitate de fratele unui politician174
18 oct 01:23ReplicaUn bloc care se va construi în zona Universităţii Ovidius a stârnit un val de nemulțumiri

Firma care a ridicat blocul cu 11 etaje din apropierea Inspectoratului Judeţean Constanţa, fără a respecta în...400

18 oct 00:00ReplicaUndă verde de la primărie pentru un nou imobil cu 6 etaje, în zona costieră a lacului Siutghiol230
18 oct 00:05ReplicaFestivalul NEVERSEA, ediţia 2020, va avea loc în perioada 2-5 iulie!572
Vremea
10.7°10.7° - 12.4° vineri, 18 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 79%
Vânt: 1.07 m/s
Presiune: 1018.04 milibari

Loto
6/495615214145
5/403733343612
joker11319254010
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 oct 00:00SportSimona Halep urcă în clasamentul WTA, după ce Elina Svitolina a fost eliminată surprinzător la Moscova

Simona Halep (28 de ani) va urca pe locul 5 WTA la începutul săptămânii viitoare, după ce ucraineanca Elina...116

18 oct 00:00SportGică Hagi, după egalul naționalei: „Se vorbește că aș fi supărat”

Gică Hagi, 54 de ani, antrenorul Viitorului, a oferit o reacție legată de meciul România - Norvegia 1-1, din...114

18 oct 00:00SportPsihologul sportiv Andreas Hniatiuc n-are milă de Cosmin Contra: „Cum să fie un model ăsta care vorbește dancileza și înjură ca un derbedeu?”

Andreas Hniatiuc, unul dintre psihologii renumiţi din domeniul sportului, fost lector la Școala Federală de...113

18 oct 00:00SportValoarea lui George Pușcaș s-a dublat și atacantul a intrat direct în top 3 români

George Pușcaș nu trece printr-o perioadă prea bună, după ce a ratat penalty-ul din meciul dintre România și...97

Local
18 oct 02:21LocalModernizarea arterelor între Gara CFR şi staţiunea Mamaia: detalii! FOTO

Primăria Constanţa reaminteşte investiția în valoare de 91,5 milioane lei (fonduri structurale) pentru...1012

18 oct 03:04LocalAutovehicule abandonate sau fără stăpân vor fi ridicate de pe domeniul public

24 de autoturisme abandonate în diverse zone ale orașului vor fi ridicate în cursul acestei săptămâni, în cadrul...298

18 oct 03:02LocalALERTĂ! Minoră din județul Constanța dată DISPĂRUTĂ!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia Alexandrei Georgiana Nițu de 13 ani, din localitatea Crucea,...875

18 oct 03:01LocalPolițiștii de frontieră au intervenit în sprijinul unui bărbat cu probleme medicale aflat la pescuit pe Dunăre

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au intervenit în sprijinul unui bărbat...334

18 oct 03:00LocalPolițiștii din Constanța, de vorbă cu elevii despre neglijarea protejării identității lor

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Secției 5 au...276

18 oct 02:58LocalTurist CĂUTAT de polițiști, în Tulcea! Se rătăcise..

Salvatorii Detașamentului de pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină, în dimineața de joi, 17 octombrie,...320

18 oct 02:58LocalVal de șoferi BEȚI pe drumurile din Constanța!

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Cernavodă, la data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 16.10, au depistat...417

18 oct 02:59LocalA luat foc o maşină în Poarta Albă

Pompierii constănţeni au fost solicitaţi, miercuri noapte, să intervină în localitatea Poarta Albă. Conform...536

18 oct 03:07LocalUniunea Armenilor din Constanța, lansare de carte și un minunat concert

Uniunea Armenilor din Constanța organizează sâmbătă, 19 octombie, ora 17.00, la Muzeul de Artă, evenimentul...435

18 oct 03:09LocalSimpione SRL va ridica un imobil de opt etaje în Constanța

S.C. SIMPIONE S.R.L. intenționează să ridice un imobil de 8 etaje pe strada Oborului din municipiul Constanța iar...740

Politică
18 oct 00:05PoliticăSondaj PNL: Lupte grele pentru turul II la alegerile prezidențiale

Un sondaj intern transmis în PNL în debutul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale arată că în timp...566

18 oct 02:21PoliticăBani de la Guvern pentru localitățile din județul Constanța. Cine a primit cea mai mare sumă!

Hotărârea nr. 752/2019 privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe...855

18 oct 02:22PoliticăLudovic Orban, despre examenul de rezidențiat: „O formă de examinare care nu este absolut necesară“

Prim-ministrul desemnat Ludovic Orban a declarat, joi, că problema examenului de rezidențiat reprezintă una dintre...220

18 oct 02:22PoliticăFlutur: Cine a votat căderea guvernului să meargă până la capăt; provizoratul şi interimatul trebuie curmat

Liderul judeţean al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că acei politicieni...242

18 oct 03:00PoliticăAnunț oficial din PNL: De când vor fi concediați bugetarii angajați de PSD „pe pile“

...506

18 oct 03:03PoliticăMircea Diaconu: Premierul nu îl decide preşedintele României; îl decide jocul politic

Candidatul independent la alegerile prezidenţiale, susţinut de către Pro România şi ALDE, Mircea Diaconu, a atras...226

18 oct 03:02PoliticăLudovic Orban spune că Pro România se alintă: Până la final ne vom înțelege. O să fie ca la moțiunea de cenzură

Premierul desemnat sa formeze guvernul, Ludovic Orban (PNL), a declarat joi, dupa discutiile cu Pro Romania legate de...201

18 oct 03:02PoliticăPonta: Susţinem să avem alegeri parlamentare anticipate odată cu cele locale sau la o săptămână diferenţă

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat joi că susţine organizarea de alegeri parlamentare anticipate...209

18 oct 00:05PoliticăDeputatul Boroianu, pe lista de propuneri a PNL pentru Ministerul Agriculturii

Posibilul Guvern PNL vine cu surprize la capitolul nominalizări pentru ministere. De la Constanţa, sunt vehiculate...1226

18 oct 03:03PoliticăPropunerile PNL pentru noul Guvern Orban!

A apărut lista cu propunerile miniștrilor din Guvernul Orban, după rundele de negocieri cu partidele care au votat...676

Monden
18 oct 00:00MondenAlexa, noi dezvăluiri despre bătaia primită de la Anamaria Prodan

În luna iulie a acestui an, fanii sportului şi nu numai au fost luaţi prin surprindere de un gest făcut de Anamaria...100

18 oct 00:00MondenÎn ce vilă a locuit Tamara Buciuceanu. Sora de 88 de ani şi nepotul „Ionică“ îi moștenesc averea

Tamara Buciuceanu-Botez nu a avut niciun copil cu soțul ei, medicul anestezist Alexandru Botez care a decedat în urmă...125

18 oct 19:24MondenRamona Bădescu a născut în secret la o clinică privată din Roma

Vis împlinit pentru Ramona Bădescu. Bruneta, în vârstă de 50 de ani, a dus foarte bine sarcina la bun sfârşit şi...93

18 oct 00:00MondenUnde și când va avea loc înmormântarea Tamarei Buciuceanu Botez

Tamara Bucicuceanu Botez va fi înmormântată vineri la ora 12.00 la Cimitirul Sf Vineri, unde”doamna...96

18 oct 00:00MondenNicki Minaj susţine că a fost sarcastică când a vorbit despre o colaborare cu Adele

Nicki Minaj a susţinut că a fost "sarcastică" atunci când a spus că a înregistrat o melodie şi a filmat un...99

18 oct 00:00MondenJonah Hill a renunţat să joace în noul ''The Batman''

Jonah Hill, actor dublu nominalizat la premiul Oscar, s-a retras din negocierile pentru rolul antagonistului din noul...92

18 oct 00:00MondenJennifer Aniston revine în televiziune într-un serial difuzat de Apple TV+

Actriţa Jennifer Aniston revine în televiziune într-un serial produs de platforma de streaming Apple TV+, "The...97

18 oct 00:00MondenHitul 'Con Altura' al cântăreţei spaniole Rosalia a depăşit un miliard de vizualizări pe YouTube

Noua senzaţie a muzicii spaniole Rosalia a obţinut un nou succes în cariera sa fulgerătoare: videoclipul piesei 'Con...98

18 oct 00:00MondenDavid Duchovny va juca într-un remake după filmul horror ''The Craft''

Studiourile Blumhouse Productions l-au distribuit pe starul seriei "X-Files", David Duchovny, în proiectul unui remake...88

18 oct 00:00MondenUn musical bazat pe celebrul film "Mrs. Doubtfire" se va juca din primăvară pe Broadway

Un nou musical bazat pe filmul clasic cu Robin Williams din 1993, "Mrs. Doubtfire", va ajunge pe Broadway în primăvara...92

Mapamond
18 oct 00:00MapamondBoris Johnson anunţă un "nou acord excelent" de Brexit

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat joi dimineaţa pe Twitter că s-a ajuns la un "nou acord excelent" de Brexit...105

18 oct 00:00MapamondNegocierile de aderare cu Turcia ar trebui suspendate din cauza invaziei în nordul Siriei, afirmă preşedintele PE

Negocierile de aderare la Uniunea Europeană cu Turcia ar trebui suspendate din cauza invaziei în nordul Siriei, a...92

18 oct 00:00MapamondDiplomaţi americani, acuzaţi că ar fi încercat să intre într-o zonă unde se află o bază secretă rusă

Rusia a acuzat joi trei diplomaţi acreditaţi la ambasada SUA din Moscova de a fi încercat să intre într-o zonă cu...95

18 oct 00:00MapamondBulgaria: Directorul postului naţional de radio, demis pentru încălcarea dreptului la informare al cetăţenilor

Autoritatea de reglementare în domeniul mass-media din Bulgaria l-a demis joi pe directorului postului naţional de...92

18 oct 00:00MapamondGrecia: Cel puţin zece arestări după ce un grup de protestatari a invadat consulatul turc din Salonic

Poliţia elenă a arestat joi cel puţin zece persoane care au invadat sediul consulatului Turciei de la Salonic, în...103

18 oct 00:00MapamondPoliţia olandeză a arestat 23 de persoane în urma ciocnirilor dintre turci şi kurzi în Rotterdam

Poliţia olandeză a anunţat joi că a arestat 23 de persoane în urma ciocnirilor survenite cu o zi înainte în...98

18 oct 00:00MapamondSiria: Ofensiva turcă a determinat 300.000 de civili să-şi abandoneze locuinţele

Operaţiunea militară lansată de Turcia împotriva miliţiei kurde din nord-estul Siriei a determinat 300.000 de...97

18 oct 00:00MapamondVietnam: Ministrul adjunct al Educaţiei a murit după ce a căzut de la etajul opt al instituţiei

Ministrul adjunct al Educaţiei din Vietnam a murit joi dimineaţa după ce a căzut de la etajul opt al instituţiei,...107

18 oct 00:00MapamondFrontex: Numărul de treceri ilegale a frontierelor spre UE a crescut în septembrie

Numărul de treceri ilegale de frontiere ale Uniunii Europene a crescut în mod semnificativ în septembrie, majoritatea...96

18 oct 00:00MapamondManifestaţie la Varşovia pentru apărarea educaţiei sexuale a minorilor

Circa o mie de persoane au manifestat miercuri seara la Varşovia împotriva unui proiect de lege care pedepseşte cu...103

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2772

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3541

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...586

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...782

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1632

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...5034

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...998

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2210

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2717

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1110