rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Vecinii speră ca magistraţii să le facă dreptate!

Bloc cu 8 etaje în locul spațiului verde de la Abator, vizavi de piață. Locuitorii speră la o minune!

Cândva, oază de verdeață, astăzi șantier în lucru ce va face loc unui mastodont cu 8 etaje! Șoseaua Mangaliei nr. 59 s-a transformat, de aproape un an de zile, într-un șantier. O parte din spaţiul verde dintre blocurile SM 3 și SM 2 din zona Abator, vizavi de Piață, a dispărut complet. Era o minunăție, spun vecinii, respirau aer curat, vara aveau răcoare, ieșeau în fața blocului și admirau oaza de verdeață, copăceii, florile. Nu mai pot face lucrul acesta, grație unor investitori, dar, mai ales a municipalității care a permis acest lucru. Constănțenii ce locuiesc la blocurile învecinate speră că judecătorii vor găsi nereguli în documentele ce au stat la baza demarării lucrărilor și le vor stopa.

Povestea este veche și datează din 2014, atunci când societatea Poliplast Conf SRL, administrată de Gheorghe Mușu, a inițiat un PUZ pentru acest proiect realizat pe terenul achizionat în 2010, pe vremea fostului primar Radu Mazăre. Printre persoanele de contact în proiect figura și Bela Tănase, cel care deține Cambela Prod. În martie 2014, consilierii locali au aprobat hotărârea 261 ce a stat la baza construcției, hotărâre prin intermediul căreia a fost a probat PUZ-ul delimitat de străzile Dr. Marcovici, Frigului, Șoseaua Mangaliei, B-dul 1 Mai, inițiator, așa cum arătam mai sus, SC. Poliplast SRL. În 2015, a fost obținut certificatul de urbanism cu numărul 338 pentru un imobil D+P+10 etaje locuinţe colective solicitat de Poliplast Conf SRL. Trei ani mai târziu, mai exact în 2018, lucrările nu aveau să înceapă, însă proiectul rămânea în picioare. S-a schimbat doar investitorul: Cambela Prod, deținută de același Bela Tănase care figura ca și persoană de contact în proiectul societății Poliplast. Societatea a obținut un nou certificat de urbanism, însă nu pentru un imobil cu 10 etaje, ci cu 8, pentru că nu i-a permis primăria mai mult. Încet, încet, spațiul verde a început să dispară, în locul lor au fost aduse utilaje care au început să pună bazele construcției, iar confortul locatarilor celor două blocuri vecine a dispărut.

Încă de când au auzit că terenul din fața blocurilor au un proprietar, oamenii au sperat că spațiul verde nu va fi distrus. Au crezut că sunt doar zvonuri însă anii au trecut, iar lucrările au fost demarate. "Mult zgomot o zi întreagă și praf și disconfort. Ne-a făcut cu capul. Nu mai putem. Nu mai rezistăm, nu avem liniște. Nu mai spun de praf, nu pot să aerisesc în casă. Nu mai avem copacii noștri, copiii nu mai pot ieși să se joace, au distrus tot", s-a plâns un vecin. "Pe unde mai intră salvarea, mașina de pompieri în caz de urgență! Terenul a fost cu dedicație iar acum suportăm", a spus un bătrân.

S-a deviat traseul de conducte prin mijlocul străzii Mangaliei, iar în cazul unei avarii se blochează tot traficul.

Se cere în instanță anularea HCLM ce a stat la baza construcției

Locuitorii din zonă sunt pregătiți să lupte cu toate forțele pentru a stopa acest proiect. Aceștia sunt susținuți de Asociația Constanța Altfel care a deschis acțiune în instanță încă din noiembrie 2018, solicitând anularea HCLM care a stat la baza construcției. Pârâi în dosar sunt: Primarul Constanței, Consiliul Local și Cambela Prod. Pârâții au încercat să scape de proces, invocând excepția tardivității formulării acțiunii. Însă, la ultimul termen de judecată, respectiv 4 iunie, magistrații au respins, ca neîntemeiată, excepţia tardivităţii formulării acţiunii și au stabilit termen pentru continuarea judecăţii la data de 26 septembrie.

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase. Revista Capital l-a inclus în top 300 milionari pentru anul 2017 şi pe Bela Tănase - locul 241, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanţa. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Caşin, în Faleză Nord, pe strada Biruinţei, în cartierul Coiciu.

Mirela PASCAL

miercuri, 18 septembrie 20194881
Comentarii

01MOARTE MACHIDONILOR !(4 oct 15:27)
MOARTE MACHIDONILOR !
11Suflaru(18 sep 23:58)
Asta de mai sus a ridicat un bloc pe fdt 1 mai intr-o luna,un lego super,super complicat iti ia mai mult timp.Exagerez,dar nu as sta acolo nici daca mi-ar da un apt degeaba.
121AdyD(18 sep 21:35)
Mi se pare corect. Vrem constructii noi. Evident ca mosnegii care stau in zona in apartamente comuniate nu vor, dar sunt si multi care vor! Drept urmare, hai cu buldozerul si hai sa innoim stocul de locuinte din CT prin constructii noi si moderne... Lasati gargara cu spatiul verde, spatiul verde trebuie sa faca primaria, nu privatii
08moarte:(18 sep 20:54)
tiganilor si machidonilor de pe tot cuprinsul Terrei !!!
29muiePSD(18 sep 18:43)
Rachitasi 95 bloc ilegal 5 etaje autorizatie marca mazare , holcaie de PSDisti in el si interlopi cu mertane
316Constantean(18 sep 15:59)
Si zona Abator este una in care PSD ul merge la sigur la alegeri. Poate ca asa isi dau seama ce au votat!!! Cascati ochii ca altfel...patiti ca acum!!!
07Cetatean(18 sep 15:27)
Le fel in tot orasul, revin mereu cu terenurile retrocedate din spatele fostului magazin GULIVER, zona DACIA. Au mutat gardul Sc B P Hasdeu, au intrat pe aleeile de acces, au desfiintat parti din trotuarele de acces spre Scoala, au deviat conductele aferente punctului termic aflat in imediata apropiere, aproape ca s-au lipit de blocurile existente ... iar totul este pe foste spatii verzi, gradini pe care le ingrijeau locatarii. Evident, totul este legal !
210pix(18 sep 15:20)
Am trecut azi pe acolo. Se munceste in draci. Ii doare-n spate pe maidoni. Justitia e la mana lor. totul e la mana lor.
113abator(18 sep 14:53)
da-le dracu de spatii verzi, ce ne trebuie noua blocuri, ti-ai dracu cu afacerile si primaria voastra. Niste nenorociti
173aseu(18 sep 14:28)
ce oaza de verdeata visati bai mancatorilor de plante ca aproape ca era groape de gunoi acolo , parcari aveti in spatele blocurilor in mortii vostrii voi plangeti ca va ia 20% din soare si nu mai aveti lumina , da si acum daca trec pe acolo toti aveti aluminiu pe geam saracilor
219care minune(18 sep 13:38)
sa-i vedem pe cambru si bela in streang cu tot neamul lor cel spurcat
212titi(18 sep 12:30)
Pai Mazarel si-a luat si el obolul, era normal sa refuze contestatia...
116magistratii fak dreptate(18 sep 11:27)
era pacat de asa spatiu liber asa ca construim
44nesi(18 sep 11:04)
imi iau sapca cu NY si cu maeul meu jegos plin de transpiratie ma duc la sapa, dau cu sapa in Newyork la profil ps mai davan plm
231prea tarziu(18 sep 11:02)
jegurile machedonesti sunt peste tot. constanta este la mana tiganilor si a machidonilor. Dale-ar d-zeu sa le dea betoane inainte de vreme!
223Palaz(18 sep 10:42)
Ar fi bine daca ziarul ar face un sondaj acolo sa afle cati din locatari l-au votat pe mascariciul dereglat psihic... In rest , ce s-a semanat aia se culege...
109Adi(18 sep 10:19)
Si eu sper la o minune ...sa-l faca de 12 etaje
330Iani(18 sep 10:13)
Mafia machedoneasca a inghitit Constanta cu totul!
147Beton fremos(18 sep 09:53)
Pensionarii senili si vesnic flamanzi nu se bucura, si nici nu se intristeaza, tot se gandesc ei asa...de ce nu mai dau astia pachete ,ca oricum mergem gratis cu ratc unde vrea basina noastra !
228pentru vecin(18 sep 09:40)
De ce mananci rahat cu basculanta ? Stau acolo de 50 de ani,era o zona frumoasa si plina de verdeata,insalubra este gandirea ta si plina de mizerie ,gandete-te idiotule acel bloc va optura toata vederea si soarele ,esti unul dintre cei care ia dat spaga lu mazare,de aceia manaci rahat .
268vecin(18 sep 09:31)
care verdeata? de 15 ani cel putin.. acolo unde se ridica blocul era pamant si loc de parcare improvizat de catre posesorii de masini. Un spatiu insalubru si neingrijit. Oaza de verdeata este intr-adevar in fata la SM3 si SM2 dar acolo nu se umbla. Nu stiu cine construieste si nu spun ca sunt de acord cu acest lucru.....dar sa fim corecti si sa ne documentam inainte de a face niste comentarii.
123agent imobiliar(18 sep 09:24)
multi construiesc acum in 5 ani maxim vor fi apartamente la preturi de kkt pt ca sunt foarte multe mai ales in mamaia am 80 de anunturi puse cu case apartamente si de cateva luni nu se mai vinde nimic se vand doar astea pana in 50,000euro restu nu , deci succes.
718Asta de jos "NINEL"(18 sep 09:23)
Ti-ai dracu de prosti.In spatele New York-ului stau forta economica,USA si 9 milioane de locuitori.Constanta are o populatie cat o strada infundata din New York.Si Mazare se gandea la Copacabana cad vorbea de Mamaia.Mama voastra de prosti si parliti.Maturati-va mai repede rahatii de pe strada.
3110NINEL(18 sep 09:06)
Nu va mai opuneti dezvoltarii orasului Constanta. In curand va arata ca New York-ul. Nu conteaza ca se inbogatesc machidonii.
96Pt constanteni(18 sep 09:01)
Orice padure are uscaciunile lor,nu mai generalizati.
018Cetatean roman(18 sep 08:59)
Se construieste in draci. Chiar asa sus a ajuns nivelul de trai ca populatia scade sau pleaca si se cumpara apartamente? Cam ciudata tendinta... Ar trebui vazuti cam cine mai sunt cumparatorii si cum au facut banii de tot cumpara case ...la mare, la munte... Interesant e si daca sunt straini... ca investitorii nu prea se calca pe bombeu. Romania e tara tuturor ciudateniilor.
222nae(18 sep 08:53)
Ce sa astepti de la justitie in ea e plna de mache ,asta este strategia lor inca de pe vremea lui ceasca ,infiltrare in toate institutiile statului un de se iau decizii ,mita pe unde se poate ,avocati tot ai lor care umbla cu acte false ,bani de la banci unde nu ii mai dau inapoi,evaziune fiscal,au alcatuit un siste corrupt in folosul lor ,dar noi sintem devin ca am ramas indiferenti de frica unor amenzi de la jandarmi.
017Iin(18 sep 08:44)
1. Loc de parcare si de joaca se face pe terenul lui sau pe domeniul public ? Vedeti ce spune ord. M. SANATATII 2. Cat a dat spaga pt teren ?
635dna(18 sep 08:12)
nu cumparati apartamente de la machedoni.
728bosorogi(18 sep 07:33)
da asa l ati votat pe mazare 14 ani primar ca va dadea un pui si un kil de orez...acuma stati si inghititi futuvangura
136SONDAJ DE OPINIE(18 sep 06:29)
Sa faca si de data asta Fagadaul mincinos un sondaj de opinie la fel ca la proiectul de pe str Mircea cel Batran. Sau de data asta nu il mai intereseaza opinia constantenilor??
351Name(18 sep 02:45)
Pai voi va luptati cu top 300? La banii lor cumpara orice. E de mirare cum doi tzarani de la Baia, au ajuns in top 300! Nu cred ca doar prin munca cinstita si onoare. Acum e tardiv! Doar cu complicitatea voastra si mentalitatea ca ce nu va atinge direct, nu va preocupa, s-a ajuns aici.
221Iohannis(18 sep 00:55)
GHI-Ni-ON !
544Yani Fustanela(18 sep 00:31)
Noaptea in loc de bere, pe santier se ofera muncitorilor zer de cogealac
449Relu(18 sep 00:30)
Afacere macedonesca
mai mult...Replica
22 oct 00:00ReplicaConstănțean AMENINȚAT cu MOARTEA de un infractor: 'Îți iau gâtul a doua zi când ies! Fac crimă!'

Un bărbat din Constanța a fost condamnat la 1 an și 4 luni pentru furt calificat și la 6 luni de închisoare pentru...62

22 oct 00:00ReplicaPrimăria Medgidia, contract pentru 'regele asfaltului' din Constanța62
22 oct 00:00Replica'Am început să fac treabă în Casa de Cultură doar cu forțe proprii! Dacă am fi sprijiniți, chiar am face cultură'61
22 oct 00:00ReplicaMai mulţi constănţeni cer primăriei DEMOLAREA garajelor de pe bulevardul Mircea!

Primăria Constanța a anunţat, de data recentă, că a construit în ultimul an 56 de parcări cu peste 1.700 de...82

22 oct 00:00ReplicaReglare de conturi la Năvodari: o minoră acuză că a fost sechestrată, bătută și tâlhărită de rude!132
22 oct 00:00ReplicaPatronii hotelului Picadilly au ajuns în instanţă: Serviciul de Taxe şi Impozite îi scoate datori cu zeci de mii de lei137
22 oct 00:00ReplicaUn bărbat din Valu se luptă să-și ia copilul din grija mamei, căreia îi reproşează că a făcut închisoare pentru instigare la viol!

Anturajul este cel care, de cele mai multe ori, influențează tinerii de astăzi mai mult decât familia sau școala....121

22 oct 00:00ReplicaS-A DAT ALERTA pe un grup whatsapp de părinţi: Posibilă tentativă de răpire la o şcoală din Constanţa!376
22 oct 00:45ReplicaLa piscina de la Reyna se face baie şi în extrasezon! VIDEO!1482
22 oct 00:45ReplicaDitamai primarul se răzbună pe secretarul unei comune, blocându-i maşina cu buldoexcavatorul!

Facem apel către Arhiepiscopia Tomisului să transmită gânduri bune, de pace şi bună înţelegere între angajaţii...1151

22 oct 00:44ReplicaPeste 1.000 de militari români şi străini participă la cel mai important exerciţiu NATO din Dobrogea461
22 oct 00:43ReplicaTuzla, reprezentată la Concursul Sibba Dance Cup!351
Vremea
12.5°12.5° - 13.2° marţi, 22 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 91%
Vânt: 1.2 m/s
Presiune: 1023 milibari

Loto
6/4971832364749
5/40689183033
joker10142224268
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 oct 00:00SportFC Botoşani - Poli Iaşi: 3-0

FC Botoşani a învins-o pe Politehnica Iaşi cu scorul de 3-0 (1-0), luni seara, într-un meci considerat în...83

22 oct 00:00SportDarren Cahill și Simona Halep fură startul: ”Înapoi la drum!”

Simona Halep (28 de ani, 5 WTA) va fi susținută de australianul Darren Cahill (54 de ani) la Turneul Campioanelor de...108

22 oct 00:00SportFC Argeș - Farul 2-2 Constanța în Liga a II-a, după un meci spectaculos. Rezultate complete

Liga 2 a revenit rapid cu etapa #13, după intermediara disputată miercuri. Ieri s-a jucat ultima partidă. FC Argeș -...104

22 oct 00:00SportSimona Halep a urcat pe locul 5 în clasamentul WTA, Bianca Andreescu- pe 4

Românca Simona Halep a urcat un loc, de pa şase pe cinci, în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de...99

Local
22 oct 03:32LocalDacă vedeți acest bărbat din Constanța, sunați la Poliție!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Gabriel-Gori Petre, de 49 ani, din municipiul Constanța,...1421

21 oct 00:00LocalSe apropie alegerile! Verificaţi dacă aveţi carte de identitate valabilă!

În luna noiembrie 2019 se va desfășura procesul electoral privind alegerea Președintelui României. Cetăţenii care...373

21 oct 02:15LocalCum s-a petrecut accidentul de la Independenţa, soldat cu 7 victime

În jurul orei 16.40, un bărbat de 22 de ani, a condus un autovehicul pe DJ 392, între localităţile Independența...1620

21 oct 00:04LocalProtest pentru amplasarea unui sens giratoriu în Lumina: Ne e frică să trimitem copiii la școală!

Ca urmare a numărului mare de accidente rutiere ce au avut loc loc în intersecția străzii Năvodari cu șoseaua...1438

21 oct 01:38LocalIncendiu la subsolul unui bloc din Constanța

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină pe strada Dobrilă Eugeniu, la blocul ST 4, după...757

21 oct 01:39LocalTentativă de suicid pe strada Tunelului din Constanța

Pompierii au fost solicitați, în cursul nopții, să intervină pe strada Tunelului din Constanța, după ce o...1029

21 oct 01:36LocalActivități preventive desfășurate de polițiștii constănțeni

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu specialiști din cadrul A.N.I.T.P. și...533

21 oct 01:36LocalCondamnat pentru viol, depistat de polițiștii constănțeni!

Poliţiştii de investigații criminale au depistat, la data de 18 octombrie a.c., un bărbat, de 52 de ani, pe numele...785

21 oct 00:50LocalAccident rutier din cauza ceții: o autocisternă a intrat în coliziune cu un microbuz

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, în dimineața zilei de 19 octombrie a.c., în timp ce conducea o autocisternă pe...2487

21 oct 02:14LocalIncendiu de proporţii la o clădire dezafectată din Kogălniceanu

Pompierii constănţeni au fost solicitaţi vineri seară să intervină îm Mihail Kogălniceanu, acolo unde o clădire...1513

Politică
22 oct 00:00PoliticăRevoluția culturală revine la Constanța

Primăria Municipiului Constanța vă invită la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru...105

22 oct 00:43PoliticăLista miniștrilor PNL: Orban a anunțat candidații la Educație și Agricultură

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat luni, în ședința conducerii PNL din Parlament, aflată în desfășurare la ora...1086

21 oct 02:23PoliticăDan Barna CONTRAZICE toată fosta opoziție: românii NU au plecat din țară din cauza salariilor mici

Candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, a declarat duminică, la Iaşi, că mulţi dintre...817

21 oct 01:40PoliticăBăsescu nu a mai rezistat la atacurile lui Tăriceanu: Îl invită pe fostul partener să se servească din 'tava cu ciolane pentru potăi de pripas'

Enervat de insistenţa lui Tăriceanu de a condiţiona votul pentru Guvernul Orban de excluderea din Executiv a PMP,...782

21 oct 01:40PoliticăRaluca Turcan pune presiune pe cei care au votat moțiunea: Nu cred că un vot și o semnătură pot fi negate

Mesaj de ultim moment transmis de liderul deputaților PNL, Raluca Turcan. Aceasta susține că nu crede că partidele...569

21 oct 02:17PoliticăMAE intervine în scandalul secretizării MCV: „Se clasifică pentru a respecta cerințele Comisiei Europene“

Proiectul de raport MCV se clasifică pentru a respecta cerințele Comisiei Europene, care îl transmite părții...421

21 oct 02:16PoliticăLudovic Orban recunoaște: Nu își poate impune noul Guvern în Parlament fără voturile tuturor partidelor de la moțiune

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că a stabilit mai multe strategii pentru a combate un boicot din partea...537

21 oct 01:31PoliticăMihaela Andrei: Fac un apel la autorități să creeze condiții pentru colectarea gunoiului selectiv!

Consilierul local liberal Mihaela Andrei a postat pe pagina sa de socializare un mesaj alături de câteva fotografii...869

21 oct 02:19PoliticăIeșire BOMBĂ din ALDE: Ludovic Orban s-a legat la cap cu Traian Băsescu, un turnător ordinar la Securitate

Se precipită lucrurile pe scena politică. Președintele ALDE Teleorman, Florică Ică Calotă, acuză PNL că face...1115

21 oct 01:37PoliticăPremierul desemnat propune confiscarea averilor nejustificate ale politicienilor

"Eu nu înțeleg de ce nu se aplică. Fiscul, și în Germania, și în Franța și în SUA te verifică ce...1078

Monden
22 oct 18:43MondenAnna Lesko, apariție seducătoare la Chefi la cuțite: „Mama ne-a învățat să fim ca niște gheișe“

Anna Lesko gătesște la „Chefi la cuțite“ în această seară, într-o postură cu totul nouă. Vedeta ce își...84

22 oct 00:00MondenAndreea Bălan și-a angajat stilist și investește masiv în haine, ca să n-o mai certe lumea

Andreea Bălan s-a declarat indiferentă la criticile stiliștilor, însă realitatea arată că, de fapt, o deranjează...84

22 oct 00:00MondenAmalia Năstase arată spectaculos după ce a slăbit 32 de kilograme. „Am zis că nu îmi tai stomacul”

Amalia Năstase arată mai bine ca niciodată, după ce a scăpat de 32 de kilograme. Fosta soție a lui Ilie Năstase a...88

22 oct 00:00MondenCe reacție a avut Loredana Groza după valul de critici primite în mediul online

Loredana Groza a zdruncinat internetul cu imaginile publicate pe rețelele de socializare, unde bustul ei a făcut...87

22 oct 00:00MondenBrigitte și Florin Pastramă s-au întors din a doua lună de miere: „Ne place luxul în vacanţe“

După nunta fastuoasă pe care au avut-o în vară, Brigitte şi Florin Pastramă au plecat în „luni” de miere. Cea...82

22 oct 00:00MondenJim Carrey s-a despărțit de iubita tinerică

Este clar că Jim Carrey, de 57 de ani, mu are deloc noroc în dragoste. Actorul s-a despărțit recent de Ginger...88

22 oct 00:00MondenJustin Bieber a ieşit în pijama roz pe stradă

Cântăreţul Justin Bieber a fost surprins recent (25 de ani) de paparazzi în timp ce se ducea la un consult la...77

22 oct 18:14MondenFelicity Huffman, din „Neveste disperate“, fotografiată în pușcărie. Imaginea e dezolantă

Actriţa Felicity Huffman, cunoscută pentru rolurile din lungmetrajul „Transamerica” şi serialele „Neveste...87

22 oct 00:00MondenDucesa de Cambridge a debutat pe Instagram

Catherine, ducesă de Cambridge, a debutat duminică pe Instagram publicând primele sale mesaje pe această reţea de...83

22 oct 00:00MondenPrinţul Harry: Îmi voi proteja familia, dar eu şi William ne aflăm pe ''drumuri diferite''

Prinţul Harry al Marii Britanii a declarat, într-un documentar de televiziune, că este hotărât să-şi protejeze...92

Mapamond
22 oct 00:00MapamondAlegeri în Republica Moldova: PDM a câştigat 191 primării, PSRM 124, iar Blocul ACUM 84

Partidul Democrat din Moldova (PDM), al fostului premier Pavel Filip, a obţinut 191 de mandate de primar din primul tur...92

22 oct 00:00MapamondSUA: Trei militari şi-au pierdut viaţa într-un accident implicând un tanc în cursul unor exerciţii

Trei soldaţi americani şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi într-un accident implicând un tanc la...92

22 oct 00:00MapamondRusia critică ofensiva Turciei în Siria, în timp ce Erdogan acuză Occidentul că-i sprijină pe „terorişti“

Rusia a criticat luni ofensiva Turciei în nordul Siriei, cu o zi înainte de o întâlnire între preşedintele rus...81

22 oct 00:00MapamondSlovacia: Procuratura a pus sub inculpare patru persoane în cazul uciderii jurnalistului Jan Kuciak

Parchetul din Slovacia a pus sub inculpare luni patru persoane în cazul uciderii jurnalistului de investigaţie Jan...82

22 oct 00:00MapamondBrexit: Premierul Boris Johnson nu va permite parlamentului britanic să modifice acordul cu UE

Premierul britanic Boris Johnson nu va permite parlamentului de la Londra să modifice acordul pentru Brexit, a...84

22 oct 00:00MapamondIncendiu la Cavallerizza Reale din Torino, sit UNESCO

Un incendiu a distrus luni dimineaţa acoperişul Cavallerizza Reale (grajdurile regale) din Torino, clădire situată...75

22 oct 00:00MapamondMarea Britanie: Julian Assange, audiat de un tribunal din Londra în legătură cu cererea de extrădare în SUA

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a compărut luni în faţa unui tribunal din Londra în cadrul unei audieri cu...78

22 oct 00:00MapamondSUA: Giganţi farmaceutici, pe banca acuzaţilor în primul proces federal în legătură cu criza opioidelor

Un proces răsunător în care mai mulţi giganţi farmaceutici se vor afla pe banca acuzaţilor se deschide luni la...87

22 oct 00:00MapamondUn grup de hackeri ruşi a deturnat o operaţiune de spionaj iraniană, potrivit unor responsabili

Piraţi informatici ruşi s-au infiltrat într-o operaţiune de spionaj cibernetic iraniană pentru a ataca organizaţii...80

22 oct 00:00MapamondEmoţie în jurul cazului Dutroux, sute de oameni protestează la Bruxelles

Mai multe sute de persoane, 400 potrivit poliţiei, au manifestat duminică la Bruxelles pentru a cere închisoare pe...86

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2897

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3682

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...648

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...844

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1760

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...5213

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...1053

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2321

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2797

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1197