REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bloc cu 8 etaje în locul spațiului verde de la Abator, vizavi de piață. Locuitorii speră la o minune!

Bloc cu 8 etaje în locul spațiului verde de la Abator, vizavi de piață. Locuitorii speră la o minune!

Replica API 18 septembrie 2019 | 09:13 895

Vecinii speră ca magistraţii să le facă dreptate!

Vecinii speră ca magistraţii să le facă dreptate!

Cândva, oază de verdeață, astăzi șantier în lucru ce va face loc unui mastodont cu 8 etaje! Șoseaua Mangaliei nr. 59 s-a transformat, de aproape un an de zile, într-un șantier. O parte din spaţiul verde dintre blocurile SM 3 și SM 2 din zona Abator, vizavi de Piață, a dispărut complet. Era o minunăție, spun vecinii, respirau aer curat, vara aveau răcoare, ieșeau în fața blocului și admirau oaza de verdeață, copăceii, florile. Nu mai pot face lucrul acesta, grație unor investitori, dar, mai ales a municipalității care a permis acest lucru. Constănțenii ce locuiesc la blocurile învecinate speră că judecătorii vor găsi nereguli în documentele ce au stat la baza demarării lucrărilor și le vor stopa.

Povestea este veche și datează din 2014, atunci când societatea Poliplast Conf SRL, administrată de Gheorghe Mușu, a inițiat un PUZ pentru acest proiect realizat pe terenul achizionat în 2010, pe vremea fostului primar Radu Mazăre. Printre persoanele de contact în proiect figura și Bela Tănase, cel care deține Cambela Prod. În martie 2014, consilierii locali au aprobat hotărârea 261 ce a stat la baza construcției, hotărâre prin intermediul căreia a fost a probat PUZ-ul delimitat de străzile Dr. Marcovici, Frigului, Șoseaua Mangaliei, B-dul 1 Mai, inițiator, așa cum arătam mai sus, SC. Poliplast SRL. În 2015, a fost obținut certificatul de urbanism cu numărul 338 pentru un imobil D+P+10 etaje locuinţe colective solicitat de Poliplast Conf SRL. Trei ani mai târziu, mai exact în 2018, lucrările nu aveau să înceapă, însă proiectul rămânea în picioare. S-a schimbat doar investitorul: Cambela Prod, deținută de același Bela Tănase care figura ca și persoană de contact în proiectul societății Poliplast. Societatea a obținut un nou certificat de urbanism, însă nu pentru un imobil cu 10 etaje, ci cu 8, pentru că nu i-a permis primăria mai mult. Încet, încet, spațiul verde a început să dispară, în locul lor au fost aduse utilaje care au început să pună bazele construcției, iar confortul locatarilor celor două blocuri vecine a dispărut.

Încă de când au auzit că terenul din fața blocurilor au un proprietar, oamenii au sperat că spațiul verde nu va fi distrus. Au crezut că sunt doar zvonuri însă anii au trecut, iar lucrările au fost demarate. "Mult zgomot o zi întreagă și praf și disconfort. Ne-a făcut cu capul. Nu mai putem. Nu mai rezistăm, nu avem liniște. Nu mai spun de praf, nu pot să aerisesc în casă. Nu mai avem copacii noștri, copiii nu mai pot ieși să se joace, au distrus tot", s-a plâns un vecin. "Pe unde mai intră salvarea, mașina de pompieri în caz de urgență! Terenul a fost cu dedicație iar acum suportăm", a spus un bătrân.

S-a deviat traseul de conducte prin mijlocul străzii Mangaliei, iar în cazul unei avarii se blochează tot traficul.

Se cere în instanță anularea HCLM ce a stat la baza construcției

Locuitorii din zonă sunt pregătiți să lupte cu toate forțele pentru a stopa acest proiect. Aceștia sunt susținuți de Asociația Constanța Altfel care a deschis acțiune în instanță încă din noiembrie 2018, solicitând anularea HCLM care a stat la baza construcției. Pârâi în dosar sunt: Primarul Constanței, Consiliul Local și Cambela Prod. Pârâții au încercat să scape de proces, invocând excepția tardivității formulării acțiunii. Însă, la ultimul termen de judecată, respectiv 4 iunie, magistrații au respins, ca neîntemeiată, excepţia tardivităţii formulării acţiunii și au stabilit termen pentru continuarea judecăţii la data de 26 septembrie.

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase. Revista Capital l-a inclus în top 300 milionari pentru anul 2017 şi pe Bela Tănase - locul 241, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanţa. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Caşin, în Faleză Nord, pe strada Biruinţei, în cartierul Coiciu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta de mai sus a ridicat un bloc pe fdt 1 mai intr-o luna,un lego super,super complicat iti ia mai mult timp.Exagerez,dar nu as sta acolo nici daca mi-ar da un apt degeaba.
1
1
Mi se pare corect. Vrem constructii noi. Evident ca mosnegii care stau in zona in apartamente comuniate nu vor, dar sunt si multi care vor! Drept urmare, hai cu buldozerul si hai sa innoim stocul de locuinte din CT prin constructii noi si moderne... Lasati gargara cu spatiul verde, spatiul verde trebuie sa faca primaria, nu privatii
1
12
tiganilor si machidonilor de pe tot cuprinsul Terrei !!!
9
0
Rachitasi 95 bloc ilegal 5 etaje autorizatie marca mazare , holcaie de PSDisti in el si interlopi cu mertane
10
2
Si zona Abator este una in care PSD ul merge la sigur la alegeri. Poate ca asa isi dau seama ce au votat!!! Cascati ochii ca altfel...patiti ca acum!!!
16
3
Le fel in tot orasul, revin mereu cu terenurile retrocedate din spatele fostului magazin GULIVER, zona DACIA. Au mutat gardul Sc B P Hasdeu, au intrat pe aleeile de acces, au desfiintat parti din trotuarele de acces spre Scoala, au deviat conductele aferente punctului termic aflat in imediata apropiere, aproape ca s-au lipit de blocurile existente ... iar totul este pe foste spatii verzi, gradini pe care le ingrijeau locatarii. Evident, totul este legal !
7
0
Am trecut azi pe acolo. Se munceste in draci. Ii doare-n spate pe maidoni. Justitia e la mana lor. totul e la mana lor.
11
2
da-le dracu de spatii verzi, ce ne trebuie noua blocuri, ti-ai dracu cu afacerile si primaria voastra. Niste nenorociti
13
1
ce oaza de verdeata visati bai mancatorilor de plante ca aproape ca era groape de gunoi acolo , parcari aveti in spatele blocurilor in mortii vostrii voi plangeti ca va ia 20% din soare si nu mai aveti lumina , da si acum daca trec pe acolo toti aveti aluminiu pe geam saracilor
3
19
sa-i vedem pe cambru si bela in streang cu tot neamul lor cel spurcat
21
2
Pai Mazarel si-a luat si el obolul, era normal sa refuze contestatia...
12
2
era pacat de asa spatiu liber asa ca construim
6
11
imi iau sapca cu NY si cu maeul meu jegos plin de transpiratie ma duc la sapa, dau cu sapa in Newyork la profil ps mai davan plm
4
4
jegurile machedonesti sunt peste tot. constanta este la mana tiganilor si a machidonilor. Dale-ar d-zeu sa le dea betoane inainte de vreme!
33
2
Ar fi bine daca ziarul ar face un sondaj acolo sa afle cati din locatari l-au votat pe mascariciul dereglat psihic... In rest , ce s-a semanat aia se culege...
23
2
Si eu sper la o minune ...sa-l faca de 12 etaje
9
10
Mafia machedoneasca a inghitit Constanta cu totul!
31
3
Pensionarii senili si vesnic flamanzi nu se bucura, si nici nu se intristeaza, tot se gandesc ei asa...de ce nu mai dau astia pachete ,ca oricum mergem gratis cu ratc unde vrea basina noastra !
7
14
De ce mananci rahat cu basculanta ? Stau acolo de 50 de ani,era o zona frumoasa si plina de verdeata,insalubra este gandirea ta si plina de mizerie ,gandete-te idiotule acel bloc va optura toata vederea si soarele ,esti unul dintre cei care ia dat spaga lu mazare,de aceia manaci rahat .
29
2
care verdeata? de 15 ani cel putin.. acolo unde se ridica blocul era pamant si loc de parcare improvizat de catre posesorii de masini. Un spatiu insalubru si neingrijit. Oaza de verdeata este intr-adevar in fata la SM3 si SM2 dar acolo nu se umbla. Nu stiu cine construieste si nu spun ca sunt de acord cu acest lucru.....dar sa fim corecti si sa ne documentam inainte de a face niste comentarii.
8
26
multi construiesc acum in 5 ani maxim vor fi apartamente la preturi de kkt pt ca sunt foarte multe mai ales in mamaia am 80 de anunturi puse cu case apartamente si de cateva luni nu se mai vinde nimic se vand doar astea pana in 50,000euro restu nu , deci succes.
24
1
Ti-ai dracu de prosti.In spatele New York-ului stau forta economica,USA si 9 milioane de locuitori.Constanta are o populatie cat o strada infundata din New York.Si Mazare se gandea la Copacabana cad vorbea de Mamaia.Mama voastra de prosti si parliti.Maturati-va mai repede rahatii de pe strada.
18
7
Nu va mai opuneti dezvoltarii orasului Constanta. In curand va arata ca New York-ul. Nu conteaza ca se inbogatesc machidonii.
10
31
Orice padure are uscaciunile lor,nu mai generalizati.
6
9
Se construieste in draci. Chiar asa sus a ajuns nivelul de trai ca populatia scade sau pleaca si se cumpara apartamente? Cam ciudata tendinta... Ar trebui vazuti cam cine mai sunt cumparatorii si cum au facut banii de tot cumpara case ...la mare, la munte... Interesant e si daca sunt straini... ca investitorii nu prea se calca pe bombeu. Romania e tara tuturor ciudateniilor.
19
0
Ce sa astepti de la justitie in ea e plna de mache ,asta este strategia lor inca de pe vremea lui ceasca ,infiltrare in toate institutiile statului un de se iau decizii ,mita pe unde se poate ,avocati tot ai lor care umbla cu acte false ,bani de la banci unde nu ii mai dau inapoi,evaziune fiscal,au alcatuit un siste corrupt in folosul lor ,dar noi sintem devin ca am ramas indiferenti de frica unor amenzi de la jandarmi.
22
2
1. Loc de parcare si de joaca se face pe terenul lui sau pe domeniul public ? Vedeti ce spune ord. M. SANATATII 2. Cat a dat spaga pt teren ?
17
0
nu cumparati apartamente de la machedoni.
36
6
da asa l ati votat pe mazare 14 ani primar ca va dadea un pui si un kil de orez...acuma stati si inghititi futuvangura
29
7
Sa faca si de data asta Fagadaul mincinos un sondaj de opinie la fel ca la proiectul de pe str Mircea cel Batran. Sau de data asta nu il mai intereseaza opinia constantenilor??
37
1
Pai voi va luptati cu top 300? La banii lor cumpara orice. E de mirare cum doi tzarani de la Baia, au ajuns in top 300! Nu cred ca doar prin munca cinstita si onoare. Acum e tardiv! Doar cu complicitatea voastra si mentalitatea ca ce nu va atinge direct, nu va preocupa, s-a ajuns aici.
51
3
GHI-Ni-ON !
22
2
Noaptea in loc de bere, pe santier se ofera muncitorilor zer de cogealac
45
5
Afacere macedonesca
49
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367