REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Blocaj în Parlament: juriștii PSD și PNL nu au ajuns la un acord pe condițiile carantinei

Blocaj în Parlament: juriștii PSD și PNL nu au ajuns la un acord pe condițiile carantinei

Replica API 8 iulie 2020 | 00:00 1014

Comisia Juridică a Camerei Deputaților nu a ajuns, miercuri seară, la o concluzie pe marginea proiectului guvernamental privind carantinarea bolnavilor.

Unul din punctele unde PSD și PNL nu s-au înțeles se referă la situația bolnavilor COVID-19 care nu respectă măsura carantinei la domiciliu. Guvernul și liberalii vor ca în acest caz, cei cprinși că nu respectă carantina la domiciliu să fie duși obligatoriu în centre de carantinare construite de stat și să fie obligați să suporte costurile financiare ale cazării forțate în locațiile statului, scrie Agerpres.

PSD a susținut în comisie eliminarea acestei prevederi. Social-democrații vor carantina în spaţii special desemnate de către autorităţi să se realizeze într-o singură situație: atunci când persoanele pentru care se instituie măsura de carantina declară că nu îşi pot asigura condiţiile de separare fizică la domiciliu sau locaţia declarată.

Nicușor Halici (PSD) a spus că există alte forme de sancționare a celor care nu respectă carantina. Liberalii Cristina Trăilă și Ioan Cupșa au insistat că o amendă sau dosar penal nu vine să ajute scopul, anume limitarea infecțiilor.

Dezbaterile se vor relua joi dimineață, iar la prânz este programat în Camera Deputaților votul final pe legea carantinării. Proiectul va merge apoi la Senat, în calitate de cameră decizională.

Premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis au declarat că este nevoie de adoptarea în regim de urgență a proiectului de lege.

Legea reglementează unele măsuri necesare în domeniul sănătăţii publice cu caracter temporar, în situaţii de risc epidemiologie şi biologic pentru prevenirea introducerii şi limitarea răspândirii bolilor infectocontagioase pe teritoriul naţional.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Psd vrea la domiciliu si puscaria tot la domiciliu vroiau sa se faca
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367