REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Blocul FD7 din Poarta 6: trei morţi cumplite într-un interval de doi ani!

Blocul FD7 din Poarta 6: trei morţi cumplite într-un interval de doi ani!

Replica API 24 iulie 2015 | 23:53 375

ÎNFIORĂTOR

ÎNFIORĂTOR

Blocul FD7 din cartierul Poarta 6 al municipiului Constanţa a ajuns din nou în prim plan după ce o locatară a ales să-şi încheie socotelile cu viaţa într-un mod cât se poate de cumplit: şi-a tăiat gâtul. Un loc înfiorător am putea spune, mai ales dacă e să ne luăm după teribilele evenimente petrecute în ultimii doi ani. Că or mai fi fost şi altele, tot ce este posibil, însă, numai în anul 2013 liniştea locuitorilor era zguduită de un incendiu de proporţii, în urma căruia o bătrână şi-a pierdut viaţa, dar şi de decesul unui copil de un an şi şapte luni, care a căzut de la etajul 4.

Elisabeta T., de 87 de ani, a ales să-şi pună capăt zilelor în seara de miercuri, 22 iulie anul curent. Femeia, cunoscută cu probleme psihice şi supărată că stătea mai mult singură, a luat un cuţit, s-a dus în baie, s-a aşezat în cadă şi şi-a tăiat gâtul. Cea care a descoperit-o într-o baltă de sânge a fost chiar fiica ei, în vârstă de 60 de ani, cu care locuia. Aceasta a alertat autorităţile, la faţa locului ajungând cadrele medicale şi poliţiştii. Din nefericire, nu s-a mai putut face nimic. Trupul neînsufleţit a fost depus la morgă, în vederea efectuării necropsiei. Precizăm că vârstnica a mai avut tentative de suicid şi în trecut, ultima fiind înregistrată acum 4 ani. De menţionat este şi faptul că tragedia a avut loc în acelaşi bloc în care, la finele lunii iunie 2013, o minoră de un an şi şapte luni şi-a pierdut viaţa, după ce a căzut de la etajul 4. FD7, strada Brizei, cartier Poarta 6. Mai exact, fata se afla acasă cu bunica, cu sora geamănă şi cu fratele lor în vârstă de 7 ani, părinţii fiind la serviciu. O clipă de neatenţie a fost suficientă ca minora să îşi piardă viaţa. Se pare că vârstnica se afla la toaletă când copila s-a urcat pe un scaun şi s-a aplecat peste plasa geamului de la bucătărie. Aceasta s-a deschis, căzând în gol. Potrivit martorilor, în cădere, s-a lovit cu capul de un balcon de la etajele inferioare. De asemenea, oamenii cred că micuţa s-a întins după porumbei, întrucât la respectivul geam se strâng mai mereu. Cadrele medicale au ajuns cu promptitudine, dar eforturile lor de a o menţine în viaţă s-au dovedit a fi în zadar. După ce trecuseră aproape 4 luni de la tragedie, un alt apel prin 112 alerta autorităţile cu privire la un eveniment înregistrat tot în blocul cu pricina. De data aceasta a fost vorba despre un incendiu, care a pus în pericol şi locuinţele vecine. Nefericitul eveniment s-a petrecut la orele prânzului de joi, 14 noiembrie, când un fum gros a început să iasă de la etajul al doilea, o femeie fiind declarată decedată. Fiul acesteia a reuşit să iasă din apartament, însă fără a-şi ajuta mama. Mai precis, femeia era imobilizată la pat, iar totul a pornit de la o ţigaretă pe care ar fi scăpat-o în pat. Fiul ei a observat fumul gros când era deja prea târziu, spune el, nemaiputând să intre în dormitor întrucât flăcările erau prea mari. Pompierii au reuşit să lichideze incendiul, însă femeia a murit. Potrivit vecinilor, victima a fost cadru didactic, pe când soţul ei a fost procuror. “E mama mea. A ieşit fum mult, foc... Nu am reuşit să intru la ea, că dacă intram la ea, era gata, era bine, o scoteam şi gata. Ea fuma şi a scăpat ţigara. A luat foc tot, s-a aprins tot dormitorul. Are 73 de ani", a declarat, pentru “Replica”, la acea dată, Mircea Bojin, fiul victimei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614