REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Blocul fostului secretar de stat, Sirma Caraman, își află soarta în câteva zile

Blocul fostului secretar de stat, Sirma Caraman, își află soarta în câteva zile

Replica API 27 august 2020 | 00:00 5642

Blocul turn de 12 etaje situat în Faleză Nord, chiar în buza plajei Reyna, este în pericol de demolare după ce s-a cerut, la Judecătoria Constanța, autorizația desființării lucrărilor, pe motiv că documentația care a stat la baza construcției nu ar fi fost emisă cu respectarea normelor legale. Blocul este construit pentru SC Cristian Impex SRL, firmă ce aparţine în acte lui Cristian Caraman, adică fiul Sirmei Caraman, se pare fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale. Şi spunem „se pare” pentru că, pe site-ul ministerului numele acesteia nu mai figurează,s emn că şi-a pierdut funcţia. Pe 7 septembrie, Tribunalul va decide dacă blocul va fi demolat sau nu. Acţiunea a fost depusă de Asociaţia Constanţa Altfel.

Cine este SC Cristian Impex SRL

Societatea deţine fabrica de pâine „Cuptorul de Aur“, înființată încă din 1994, dar care de-a lungul timpului a reuşit să depăşească stadiul de patiserie în Piaţa Veche din Tulcea. Firma are acum în spate o fabrică modernizată pe baza unui proiect de 1,3 milioane de euro, finanţare europeană. Aceeaşi societate, Cristian Impex SRL, a bifat şi un proiect FEADR, pentru siloz şi moară cereale, în valoare de aproximativ 200.000 euro. Nici nu este de mirare că societatea s-a descurcat atât de bine în hăţişul birocraţiei, de vreme ce mama lui Cristian Caraman este fostul director executiv al Consiliului Judeţean Tulcea, Sirma Caraman. Iată că, de la modesta patiserie la fabrică şi moară de cereale, familia Caraman investeşte într-un bloc care va avea ca destinaţie locuinţe de vacanţă şi regim hotelier. Aceeași Sirma Caraman pe care Sevil Shhaideh, pe vremea când era ministru, mai exact la data de 11 octombrie 2017, i-a delegat atribuţiile pentru o zi Sirmei Caraman, pentru ca aceasta să poată participa la şedinţa de Guvern. Motivul: în ziua cu pricina ex-ministrul Shhaideh s-a prezentat la DNA pentru a fi audiată în dosarul Belina, în care este urmărită penal pentru abuz în serviciu.

Ulterior, Shhaideh a demisionat din funcţia de ministru, dar nu a plecat de tot din Guvern, fiind numită consilier de stat. Amintim că, în 2015, societatea familiei Caraman încerca să obţină certificat de urbanism pentru modificarea proiectului de construire a unui imobil P+2E cu destinaţie locuinţe colective şi spaţii comerciale în limita a maximum 25% din suprafaţa construită. Astfel, el dorea să ridice un bloc cu şase etaje şi comerţ la parter, dar nu i s-au eliberat documentele necesare. Între timp, cum-necum, problema a fost rezolvată!

Inițial, autorizația de construire a fost eliberată pentru societatea Best Wood Company SA, deținută de trei italieni, Mattia Venezia, Michele Arriello și Carmelo Gariffo, însă proiectul a fost cedat, trei ani mai târziu, firmei Cristian-Impex.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218