REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Blocul materno-fetal de la Spitalul Medgidia, reabilitat cu bani de la Ambasada Americii

Blocul materno-fetal de la Spitalul Medgidia, reabilitat cu bani de la Ambasada Americii

Replica API 18 februarie 2019 | 06:13 615

Spitalul Municipal Medgidia deservește anual peste un sfert din locuitorii județului Constanța, peste 200.000 de pacienți, atât din municipiul Medgidia cât și din comunele din întreaga zonă.

Pentru a putea asigura pacienților condiţii de spitalizare, aparatură medicală şi servicii la cele mai înalte standarde europene, echipa managerială a Spitalului Municipal Medgidia alături de reprezentanții Primăriei municipiului Medgidia au accesat până în acest moment fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, au transmis reprezentanții administrației locale.

În prezent, se desfășoară lucrări de renovare a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Municipal Medgidia, valoarea investiției fiind de peste 2 milioane de euro. Lucrările de reabilitare sunt în plină desfășurare, termenul de finalizare fiind luna mai a.c.

De asemenea, în cadrul spitalului se mai efectuează lucrări la blocul materno-fetal, în special în blocul operator, cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Amerciii la București, care au donat 500.000 de dolari în acest scop.

Un alt proiect cu fonduri europene, în valoare de 3,6 milioane de euro care se află în implementare, la faza de selectare a câștigătorului în urma organizării licitației, vizează reabilitarea acestei unități sanitare. Prin accesarea de fonduri guvernamentale nerambursabile de la Ministerul Sănătății, în valoare de 3 milioane de euro, Spitalul Municipal Medgidia va fi dotat cu aparatură ultramodernă, care va asigura pentru pacienții spitalului investigații medicale de cea mai înaltă performanță. „Facem precizarea că Spitalul Municipal Medgidia funcționează din anul 1967 și nu a mai fost reabilitat din anul 2009”, au mai precizat reprezentanții administrației locale.

F.B.

Citește și: Echipamente de INVESTIGAŢII MEDICALE MODERNE la Spitalul Medgidia

Spitalul Medgidia intră în REPARAȚII CAPITALE!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din moment ce SUA are ambasada la Bucuresti si mai ales dupa ce a iesit curcubeul in timpul discursului lui George Bush junior, Romania este la discretia lor. In God they Trust!
0
0
cine a botezat acest bloc materno-fetal?N u gasesc o alta denumire?Aveti neuronii blocati?Medicilor nu le este rusine ?Pacat de banii cheltuiti!
1
0
Consulatul ocupa o cladire care ar fi altfel ocupata de tigani. In plus, baietii si fetele de la Consulat mai pot face o plimbare pe la Kogalniceanu, pot admira avioanele alea frumoase si gri parcate pe-acolo, pe care scrie US, se pot bucura samd.
1
0
sunt curios la ce ne trebuie consulat sovietic in Constanta ?
3
0
America sa isi rezolve popularitatea in scadere dramatica. Vine o vreme in care nici macar banii - daca nu au fost dati la timpul lor - nu mai rezolva nimic. Si Ceausescu marea salariile in decembrie '89. Nu a mai contat!
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920