REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Blocuri noi, în locul fostei fabrici Energia. Proiectul ajunge în atenţia consilierilor

Blocuri noi, în locul fostei fabrici Energia. Proiectul ajunge în atenţia consilierilor

Replica API 24 mai 2019 | 00:51 542

Fosta fabrică de mase plastice Energia, aflată pe Baba Novac, a fost ani la rândul „raiul” hoților care au secat zona de fier vechi. De ani de zile se află în ruină, însă, în viitorul foarte apropiat, imaginea zonei se schimbă. Vor fi construite blocuri, locuri de parcare, spaţii verzi. Investitorul este o societate din Medgidia, S.C. STERK PLAST S.R.L. Proprietarul terenului a iniţiat un Plan Urbanistic Zonal reconfigurare şi reconversie functională platformă industrială, aviz de oportunitate nr. 46622/24.03.2016 , zona delimitată de str. Baba Novac, terenuri proprietate publică şi privată. PUZ-ul a fost publicat şi pe site-ul Primrăiei Constanţa, locuitorii din zonă expunându-şi părerea. Nu sunt împotriva proiectului,a u avut doar câteva mici obiecţii.

Proiectul ajunge şi în atenţia consilierilor locali municipali care îşi vor exprima votul cu privire la reconfigurare şi reconversie functională platformă industrială, aviz de oportunitate nr. 46622/24.03.2016 , zona delimitata de str. Baba Novac, terenuri proprietate publică şi privată.

Platforma energia a fost ocupată până recent de clădiri vechi, de tip hale industriale cu toate anexele-canaletehnice, bazine de apă, conducte îngropate, cămine de canalizare etc, toate în stare de degradare. Construcţiile şi instalaţiile , amenajările existente pe amplasamentul platformei au fost desfiinţate în 2017.

Potrivit PUZ-ului, se vor construi blocuri ce vor însuma 2500 de apartamente, cu 3500 de locuri de parcare.

Locatarii celor patru blocuri situate pe strada Baba Novac nr 165-175 au propus, în cadrul dezbaterilor, retragerea zonei pentru noile clădiri la o distanţă de 17 m faţă de faţa blocurilor pe toată lungimea.

Despre firma Sterk Plast

S.C. STERK PLAST S.R.L. s-a înființat în anul 2000 având ca obiect de activitate fabricarea produselor din material plastic de uz casnic și gospodăresc. Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul producției, firma a ridicat ștacheta la cel mai înalt nivel. Ca rezultat a obținut certificatele de calitate internațională ISO 2001:2000, ISO 14001:2004 și OHSAS 18001:2007. De asemenea, compania își desfășoară activitatea într-un spațiu închis pe suprafață de 14.000 mp cu peste 250 angajați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru "Specialist" de mai jos: "se v-a desfasura", "sunt s-au nu"? Din ce groapa, izolata de evolutia limbii romane, te-ai ivit? Esenta celor scrise de tine este in regula, forma agramata lasa de dorit. Cam greu sa impresionezi pe cineva in acest fel. In alta ordine de idei: Sterk Plast are experienta in boluri de plastic si tacamuri de unica folosinta. Ce legatura au acestea cu edificarea de cladiri din metal si beton? Cu ce incredere ar cumpara cineva un spatiu locativ realizat astfel? Fiind pe dinafara total, reprezentantii firmei, oricat de binevoitori sunt, vor fi fentati de constructor.
2
0
Daca are o asemenea experienta de 15 ani in productie, sa construiasca unitati productie si nu blocuri care cad la primul cutremur ! Toti constantenii i-ar multumi pentru locurile de munca pe care le-ar crea !
3
0
Baba Novac o banda pe sens va fi jale pe vale!
0
0
sa nu cumva sa largiti strada !
4
0
Scoli, gradinite se fac in zona? Zona Baba Novac s-a tot dezvoltat si de o parte si de alta, dar scoli, dispensare, crese, gradinite ...
7
0
Nu comentez cele spuse de cei dinaintea mea dar sunt surprins ca nimeni nu pune intrebari concrete. Cum se v-a desfasura traficul in zona, centura fiind deja blocata iar breteaua de strada care merge spre Soveja nu face fata nici pentru traficul de noapte? Cum se respecta hotararea CJ din 2013 care impune 50% spatii verzi in noile PUZuri? Sunt s-au nu spatii comerciale in acest PUZ? Daca da ce face APM Constanta impune studii sau ia spaga? Si intrebari tehnice sunt cate vrei, ISU face studii privind posibile catastrofe, scoli, gradinite unde si cine le face.
9
0
ei au furat si devastat fabrica!!!
6
0
Au pus cartierul de tineri in mizeria aia de la Energia si cartierul de tigani langa Mamaia,langa cea mai importanta piata,ce mai, HC e la loc de frunte,ca primarilor le pasa de ciorile care ii voteaza, nu de tineri, ca pe aia ii mulge de bani doar, tiganii primesc case gratis,ca il voteaza,stau la loc de cinste,langa malluri,piete,langa Mamaia..tinerii,eh,sa stea langa cimitir,ce-i pasa?
13
1
de unde atata proprietate privata
7
1
domnule, daca proiectul ajunge pe masa consilierilor locali, e ca si rezolvata treaba!!! Consilierii nostrii cei frumosi, puturosi si idioti!!! Spaguta e rezolvata!!!
12
1
O sa avem un oras betoon .
11
1
Mai multe blocuri inseamna mai multe autorizatii.Mai multe autorizatii inseamna mai multa spaga la PSD.Mai multa spaga la PSD ,inseamna un pesedeu fericit.Pentru cine dracu mai construiti mai narozilor ca au plecat peste 30000 de tineri din Constanta ? Da' locurile de munca nu va preocupa ? Ah..era sa uit.Avem saloane de masaj erotic,jocuri de noroc si baruri.Muie PSD !
17
2
Era frumos un parc mare...
11
2
Blocuri din plastic ? ... He he. Se construieste in draci. Oras bogat deh.
8
1
Unde naiba e centrul orasului, la Energia ??
13
2
Cred ca este ceva eronat in text. 2500 de apartamente si 3500 de parcari? Asta inseamna un mic oras. Este cate un zero in plus la fiecare numar?
12
3
Da' mai lasati-le dracului de blocuri in mijlocul orasului si construiti-le la periferie, tampitilor!
19
8

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920