REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

BMW-ul care a bubuit în zona Boema era folosit de un individ implicat în mai multe scandaluri şi bătăi

BMW-ul care a bubuit în zona Boema era folosit de un individ implicat în mai multe scandaluri şi bătăi

Replica API 17 octombrie 2013 | 00:00 1049

Reglare de conturi

Reglare de conturi

"Sunt băieţi buni, muncesc. Plângea Cristi aici de mi se rupea sufletul. A dat o caciulă de bani pe maşină..." - spuneau vecinii din zona Boema, compătimindu-l pe utilizatorul autoturismului marca BMW, care a ars în parcarea din faţa blocului, sursa incendiului fiind, potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, "acţiune intenţionată". Însă, aşa -zisul "Cristi" este de fapt Iulian Bălteanu (25 ani), zis Pendulă, din Moşneni - 23 August, membru al unei grupări infracţionale ce se ocupa cu scandaluri şi acte de violenţă.

Din câte se pare, acesta era membru al unei grupări infracţionale, destructurată de oamenii legii, care se ocupa cu fapte de violenţă şi scandaluri, motivul fiind, în principal, reglările de conturi. Gruparea s-a "înfiinţat" în Moşneni, Iulian fiind doar un membru, nicidecum şeful, iar apoi şi-a mutat raza de acţiune prin municipiul Constanţa. Întrucât erau cunoscuţi prea bine în localitatea respectivă, aceştia au hotărât să-şi ia sarsanalele în spinare şi să-şi caute alt loc unde să-şi încerce norocul. Prin urmare, câţiva au ajuns prin municipiul Constanţa, Bălteanu stând cu chirie în zona Boema. Spre exemplu, un scandal ce era să se termine destul de urât s-a derulat chiar acum trei ani de zile, în octombrie 2010. Totul a izbucnit într-un bar din Topraisar, Iulian Bălteanu, care avea 22 de ani la acea vreme, trăgându-i un pumn în faţă lui Valentin Tutunea, de 30 de ani. În plus, au sărit şi "apărătorii", 40 din partea lui Tutunea şi 15 din partea lui Bălteanu. La faţa locului au ajuns poliţiştii şi luptătorii DIAS, care au reuşit să aplaneze conflictul înainte de a se ajunge la tragedii. Iulian s-a ales atunci cu dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Săpând şi mai adânc, apare în peisaj un conflict şi mai vechi, din anul 2006, când Bălteanu a luat parte la un alt scandal, cu bâte şi alte ustensile, care s-a lăsat cu maşini sparte, cât şi alte daune. Totul a plecat de la un teren extravilan, ce ar fi fost vândut cu acte false, cei doi implicaţi hotărându-se să-şi regleze conturile. Scandalul s-a petrecut în incinta unei spălătorii auto din 23 August, când în gaşca agresorilor s-a aflat şi Iulian, participând şi el la cotonogeală şi la distrugerea unui autoturism. Prin urmare, poliţiştii au de analizat mai multe piste în cazul de faţă, mai ales că tânărul ar avea destul de mulţi duşmani. Reamintim că Bălteanu s-a trezit în miez de noapte cu autoturismul în flăcări, vecinii spunând că au văzut trei tineri care au turnat benzină pe maşină şi apoi i-au dat foc. De asemenea, cu pagube s-a ales şi un autoturism marca Dacia Logan, în proporţie de 15%, pe când BMW-ul î- n proporţie de 80%. De asemenea, potrivit clipului video, deţinut de cotidianul "Replica" de Constanţa, înainte de a sosi pompierii la faţa locului, utilizatorul ţipa: "Dacă îi prind, îi omor! Să moară ce am eu mai scump...".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218