REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

BMW vrea să transfere către Great Wall producția automobilelor Mini pe piața din China

BMW vrea să transfere către Great Wall producția automobilelor Mini pe piața din China

Replica API 13 octombrie 2017 | 13:49 337

Constructorul auto german BMW AG discută un acord care ar permite producția automobilelor sale Mini în China de către Great Wall Motor Co, cel mai mare producător chinez de SUV-uri, informează Bloomberg citând surse din apropierea discuțiilor.

Un eventual joint venture cu Great Wall, companie ale cărei acțiuni au crescut cu 20% după publicarea acestor informații, ar fi al doilea parteneriat al BMW pe piața auto din China, după cel cu Brilliance China Automotive Holdings Ltd, scrie Agerpres.

"Purtăm discuții cu Great Wall cu privire la înființarea unui joint venture care să producă autoturisme la Changshu", a declarat un director de la BMW, care a dorit să își păstreze anonimatul. O altă sursă a precizat că noul joint venture din orașul Changshu, estul Chinei, nu va produce autoturisme cu motoare pe benzină sau diesel, ceea ce sugerează că, foarte probabil, va produce autoturisme electrice.

În cursul dimineții de joi, Great Wall a suspendat tranzacționarea acțiunilor sale la Bursa de la Hong Kong, după ce titlurile companiei au crescut cu 14% comparativ cu ziua precedentă, pe fondul speculațiilor referitoare la înființarea unei societăți mixte. Înființată de Wei Jianjun, Great Wall a devenit cel mai mare producător chinez de SUV-uri, oferind consumatorilor chinezi autovehicule de teren mai spațioase și cu prețuri mai mici decât sedanurile produse de constructorii străini precum Volkswagen AG sau General Motors Co.

Anul trecut, vânzările BMW pe piața din China au crescut cu 11,3%, fiind al doilea producător de automobile premium din China după Audi, divizie a Volkswagen. Atât BMW cât și rivalul Mercedes-Benz mizează pe faptul că pot produce noi automobile electrice pe baza designului convențional al vehiculelor, în pofida scepticilor care susțin că este nevoie de o abordare mai radicală pentru face față concurenței venite din partea Tesla și a altor start-upuri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102