rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

BNR: Condiţiile tensionate de pe piaţa muncii, precum şi conduita politicii fiscale şi a celei de venituri, surse de riscuri

Condiţiile tensionate de pe piaţa muncii, precum şi conduita politicii fiscale şi a celei de venituri continuă să fie surse de riscuri, cel puţin în viitorul apropiat, arată minuta şedinţei de politică monetară a Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României, publicată pe site-ul instituţiei, scrie Agerpres.

"Referitor la perspectiva poziţiei ciclice a economiei, membrii Consiliului au observat că actuala prognoză indică o încetinire uşor mai modestă a creşterii economice în 2018 decât cea previzionată anterior. De asemenea, se anticipează o reaccelerare a expansiunii economice peste ritmul potenţial în 2019, urmată de revenirea dinamicii ei în linie cu cea potenţială în anul 2020. S-a arătat că previziunile presupun atenuarea caracterului expansionist al politicii fiscale în 2018, urmată de menţinerea lui neschimbată în 2019 şi de o atitudine cvasi-neutră a acesteia în 2020, precum şi o decelerare a dinamicii venitului disponibil real al populaţiei, dar mai modestă decât s-a anticipat anterior. În opinia membrilor Consiliului, condiţiile tensionate de pe piaţa muncii, precum şi conduita politicii fiscale şi a celei de venituri continuă să fie surse de riscuri, cel puţin în viitorul apropiat, date fiind mai ales caracteristicile execuţiei bugetare din primele trei trimestre ale anului, precum şi incertitudinile circumscrise preconizatei rectificări bugetare şi programului bugetar al anului 2019, dar şi potenţialelor majorări viitoare aplicate salariilor în sectorul public, dar şi altor venituri", se spune în minuta BNR.

Conform BNR, s-a precizat că perspectiva creşterii economice asumă şi o diminuare a gradului de relaxare a condiţiilor monetare pe orizontul prognozei, o îmbunătăţire probabilă a absorbţiei fondurilor europene şi o creştere economică încă robustă în zona euro/UE şi pe plan global, doar uşor încetinită în raport cu precedenta prognoză. În acelaşi timp însă, unii membri ai Consiliului au semnalat incertitudinile crescute ce marchează perspectiva apropiată a economiei europene şi a celei globale, evocând politicile comerciale protecţioniste, procesul de ieşire a Marii Britanii din UE, tensiunile politice din unele ţări europene şi oscilaţiile volatilităţii pe piaţa financiară internaţională. S-au făcut, de asemenea, referiri repetate la conduita politicii monetare a BCE şi la relevanţa acesteia din perspectiva deciziilor băncilor centrale din regiune, la faptul că deciziile BNR nu pot să nu ţină cont de acest context.

În ceea ce priveşte determinanţii creşterii economice, membrii Consiliului au remarcat că aportul consumului gospodăriilor populaţiei la dinamica PIB ar putea fi devansat în acest an de cel al variaţiei stocurilor, dar să redevină majoritar în 2019. S-a notat că, pe orizontul scurt de timp, este de aşteptat ca cererea de consum să fie susţinută de sentimentul de încredere a populaţiei şi de dinamica venitului disponibil real - reflectând inclusiv nivelurile în scădere ale ratei anuale a inflaţiei - al căror comportament viitor continuă să fie totuşi incert.

Membrii CA al BNR consideră preocupantă problema contribuţiei, probabil negativă, adusă de formarea brută de capital fix la avansul PIB în acest an, cu implicaţii asupra echilibrelor interne şi externe ale economiei. S-au evocat contracţia amplă suferită de volumul lucrărilor de construcţii în primele opt luni ale anului, absorbţia sub nivelul programat a fondurilor europene şi structura cheltuielilor bugetare tot mai defavorabilă investiţiilor publice. A fost semnalată, de asemenea, scăderea volumului investiţiilor străine directe.

Referitor la poziţia ciclică a economiei, membrii Consiliului au arătat că şi cea de-a doua variantă provizorie a datelor statistice relevă accelerarea uşoară a creşterii economice în trimestrul II, la 4,1%, de la 4% în trimestrul I, în condiţiile unei majorări a dinamicii sale trimestriale, reconfirmând reamplificarea mai pronunţată decât cea anticipată a excedentului de cerere agregată în acest interval. S-a sesizat că structura determinanţilor expansiunii economice pe partea utilizării a suferit însă o schimbare semnificativă - probabil relevantă din perspectiva presiunilor inflaţioniste -, în condiţiile în care aportul variaţiei stocurilor a fost revizuit în sus, devenind majoritar pentru prima dată în ultimii cinci ani, în detrimentul celui aparţinând consumului gospodăriilor populaţiei, care a fost ajustat în sens opus.

Totodată, contribuţia formării brute de capital fix a coborât mai mult în teritoriul negativ, în timp ce aportul negativ al exportului net la avansul PIB s-a diminuat mai evident faţă de intervalul precedent, în contextul unei decelerări mai pronunţate a ritmului de creştere a importurilor în raport cu cea consemnată de dinamica exporturilor. Pe partea formării PIB, revizuirile au fost minore, sectorul serviciilor rămânând principalul resort al creşterii economice, secondat de industrie, cu o contribuţie în uşoară creştere.

În paralel, a fost remarcată perspectiva deteriorării aportului exportului net la creşterea economică în acest an, concomitent cu probabila mărire a ponderii în PIB a deficitului de cont curent. În acest context, membrii Consiliului au subliniat din nou necesitatea unui mix echilibrat de politici macroeconomice, care să evite o supraîmpovărare a politicii monetare, cu efecte indezirabile în economie. Totodată, cei mai mulţi membri ai Consiliului au reiterat importanţa unui dozaj şi a unei cadenţe de ajustare a conduitei politicii monetare din perspectiva ancorării anticipaţiilor inflaţioniste şi a menţinerii ratei anuale a inflaţiei pe traiectoria evidenţiată de cea mai recentă prognoză pe termen mediu a BNR, în condiţii de protejare a stabilităţii financiare.

Membrii Consiliului au remarcat apoi că evaluările cele mai noi continuă să indice o decelerare semnificativă a expansiunii economice în termeni anuali în trimestrul III, în principal pe fondul unor efecte de bază, succedată de o reaccelerare relativ mai modestă a acesteia în trimestrul IV 2018, în condiţiile unor dinamici trimestriale în temperare evidentă faţă de trimestrul II, dar uşor superioare ritmului potenţial. Prin urmare, evoluţia face probabilă prelungirea creşterii gap-ului pozitiv al PIB de-a lungul semestrului II pe o traiectorie sensibil superioară celei anticipate anterior, în condiţiile redeschiderii acestuia peste aşteptări în trimestrul II.

Din perspectiva celor mai recente evoluţii relevante, s-a apreciat că cererea de consum privat a redevenit în trimestrul III motorul creşterii economice, dar a continuat să fie şi un determinant al încetinirii acesteia. În schimb, formarea brută de capital fix este posibil să-şi fi sporit contribuţia negativă la dinamica PIB, ca, de altfel, şi exportul net, dată fiind reaccelerarea creşterii anuale a importurilor de bunuri în iulie-august, concomitent cu scăderea dinamicii exporturilor. Preocupantă a fost considerată şi reintensificarea ritmului anual de creştere a deficitului de cont curent - inclusiv pe seama relativei înrăutăţiri a balanţei veniturilor primare, precum şi a celei a veniturilor secundare -, concomitent cu scăderea gradului de acoperire a acestuia prin investiţii străine directe şi transferuri de capital.

În ceea ce priveşte condiţiile monetare, membrii Consiliului au evidenţiat din nou ecartul substanţial al principalelor cotaţii ale pieţei monetare interbancare faţă de rata dobânzii de politică monetară, semnalând şi creşterea uşoară consemnată de acesta în octombrie. A fost subliniată şi relativa stabilitate care a continuat să caracterizeze cursul de schimb leu/euro, chiar şi în contextul unei volatilităţi sporite a apetitului global pentru risc, făcându-se referire la atractivitatea investiţiilor în monedă naţională, decurgând inclusiv din diferenţialul considerabil al ratelor dobânzilor faţă de cele prevalenţe în plan european şi regional.

S-a observat că avansul în termeni anuali al creditului acordat sectorului privat s-a temperat uşor în septembrie, la 6,3%, de la 6,6% în luna august, o reducere similară înregistrând media trimestrială a acestuia, în raport cu intervalul anterior. Decelerarea din septembrie a fost determinată de componenta în lei, a cărei dinamică anuală şi-a accentuat uşor scăderea, pe seama creditelor pentru locuinţe şi a celor acordate societăţilor nefinanciare. Creditele în lei pentru consum, alte scopuri şi dezvoltarea afacerilor şi-au reaccelerat în schimb creşterea anuală. Ponderea în total a creditului în lei a continuat să se mărească marginal, ajungând la 65,4%.

miercuri, 14 noiembrie 2018375
Comentarii

01aiurea(14 noi 09:56)
astia sunt numai teoreticieni care isi tabacesc curul pe scaune in birouri si habar nu au de realitatea din tara! in cel mai rau caz stiu cate ceva de prin localul unde isi iau zilnic masa!
mai mult...Economic
25 mai 00:00EconomicPîrvu (ANPC): Hypermarketurile stau mai greu cu punerea în practică a procedurilor de calitate

Hypermarketurile stau foarte bine la ceea ce înseamnă proceduri de calitate, dar mai greu este cu punerea în...127

25 mai 00:00EconomicRabla pentru electrocasnice: 50% din bugetul programului s-a epuizat în 3 ore şi jumătate132
25 mai 00:00EconomicAplicaţiile de transport alternativ trebuie să obţină autorizaţii de la MCSI contra unui tarif de 50.000 de lei126
25 mai 00:00EconomicANPC a comparat biscuiţii şi cornurile vândute în România cu cele comercializate în Franţa, pentru a demonstra dublul-standard al supermarketurilor

Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a comparat, vineri, produse alimentare...152

25 mai 00:00EconomicPeste jumătate dintre specialiştii în recrutare verifică candidatul unui job la angajatorii anteriori128
25 mai 00:00EconomicRomânia a importat peste două milioane tep ţiţei, în primul trimestru din 2019115
24 mai 00:00EconomicÎncepe Rabla pentru televizoare şi electrocasnice. Tot ce trebuie să ştii despre program

Programul Rabla pentru electrocasnice poate fi accesat de către orice cetăţean, începând de vineri, 24 mai, iar...337

24 mai 00:00EconomicUber, Bolt și Clever au ajuns la o înțelegere cu Ministerul Transporturilor. Ce se schimbă236
24 mai 00:00EconomicProiect bombă al senatorului Zamfir: vrea să schimbe DAE273
24 mai 00:00EconomicNumărul firmelor radiate în primele patru luni din 2019, la un nivel record pentru ultimii 10 ani

Peste 55.900 de companii au fost radiate în primele patru luni din acest an, cel mai mare număr de firme din ultimii...214

24 mai 00:00EconomicBoboc (ASF): Proiectul de transpunere a Directivei europene privind drepturile acţionarilor ar putea fi lansat în dezbatere publică săptămâna viitoare204
24 mai 00:00EconomicIsaic (ARIR): Piaţa de capital de România trebuie să adopte exemple de bune practici din străinătate199
Vremea
23.9°18.6° - 24.4° joi, 23 mai 2019
cer seninUmiditate: 51%
Vânt: 5.5 m/s din V
Presiune: 1010.1 milibari

Loto
6/4952231383947
5/4014171924256
joker4182131451
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 mai 00:00SportRomânii sunt din nou campioni în Bulgaria! Ludogorets a câștigat un nou titlu

Românii sunt din nou campioni în Bulgaria. Echipa la care evoluează nu mai puțin de patru jucători români,...191

24 mai 13:48SportSchimbări majore în UEFA Champions League, din sezonul viitor: regula care va provoca un scandal URIAȘ

Noul sezon din Liga Campionilor vine cu schimbări, care au ca scop fluidizarea meciurilor, reducerea tragerilor de timp...575

24 mai 21:43SportUn fost internațional bulgar acuză naționala României de blat la EURO 1996: „Au mers la culcare cu Spania, vă spun sigur!”

Ivo Georgiev (47 de ani), fost internațional bulgar, afirmă că naționala României ar fi cedat deliberat meciul cu...783

24 mai 00:00SportSimona Halep-Ajla Tomljanovic în primul tur! Sorana, meci incendiar! Cu cine joacă Begu și Buzărnescu

Tragerea la sorți de la Roland Garros 2019 a avut loc ieri. Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu și Sorana...577

Local
25 mai 00:00LocalNESIMŢIT, TUPEIST, COCALAR: şofer din categoria 'Parchez ca un bou', la Casa de Cultură

Când eşti nesimţit... eşti nesimţit! Nu contează câţi bani ai, dacă eşti patron de local sau dacă ai bolid de...913

25 mai 01:19LocalA intrat cu mașina în copac, într-o curbă!

În după-amiaza zilei de vineri, 24 mai, un tânăr de 19 ani, din Tulcea, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ222...327

25 mai 01:20LocalComisarul care a ajutat la introducerea de telefoane mobile în penitenciar, în fața judecătorilor

Anchetatorii l-au trimis în judecată Silviu Ioan Ionele, la data faptelor comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea,...701

25 mai 01:35LocalMuzeul Marinei Române, la 50 de ani de existență!

Cu jumătate de secol în urmă, la 29 mai 1969, prin Hotărârea Consiliului de Miniştri nr. 1127, lua ființă Muzeul...202

25 mai 00:24LocalPrinşi în flagrant după săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, joi, 23 mai a.c., au prins în...339

25 mai 00:24LocalSE RIDICĂ MAȘINILE! Poliția Locală, în control pe străzile principale din Constanța!

Joi, 23 mai a.c., poliţiştii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au executat acţiuni...1298

25 mai 00:23LocalElevii din Medgidia, de vorbă cu polițiștii constănțeni

Poliţişti din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Constanţa, la data de 23 mai a.c.,...210

25 mai 00:26LocalUn bărbat MORT de BEAT a provocat un accident rutier, în Constanța

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 24 mai a.c., în jurul orei 4.30, au depistat un...1600

25 mai 00:22LocalSpectacolul „Coșmarul lui Puck” pe scena Teatrului „Căluțul de mare”

Duminică, 2 iunie a.c., ora 19,00, ASOCIAȚIA TEEN TALENT în parteneriat cu Teatrul „Căluțul de mare” va...206

25 mai 00:22LocalRADET citește contoarele de energie termică!

RADET Constanța anunță că în intervalul de timp 27 – 31 mai a.c. se vor efectua citirile contoarelor de energie...224

Politică
25 mai 00:00PoliticăSe modifică anumite tarife la RATC

Consilierii locali municipali constănţeani sunt convocaţi joi, 30 mai 2019, ora 13.00, în sala „Remus Opreanu” a...183

25 mai 00:00PoliticăAdevărul despre viața dusă de Mazăre în Madagascar

Mama lui Radu Mazăre, Gabriela Victoria Mazăre, a făcut o dezvăluire incendiară despre pe care o ducea fiul său...570

25 mai 00:00PoliticăConsilierii locali din Eforie, convocaţi în şedinţă

Consilierii locali din Eforie au fost convocaţi în şedinţă ordinară, joi, 30 mai, pe ordinea de zi fiind înscrise...266

25 mai 01:45PoliticăElena Udrea a scris totul, într-o carte: Va fi lansată la editura lui Adrian Sârbu și redactată de Ion Cristoiu

Elena Udrea urmează să publice o carte despre experiența ei în exil. Fostul ministru a trimis deja manuscrisul la o...186

25 mai 00:00PoliticăDECIZIA Biroului Electoral Central: CURS și Avangarde vor face singurul EXIT-POLL la alegeri

Biroul Electoral Central (BEC) a decis acreditarea Centrului de Sociologie Urbană și Regională (CURS) și Grupului de...161

25 mai 23:31PoliticăFacebook intră în joc: Le cere românilor să meargă la vot, alături de Tinder și Snapchat

Platformele de social media şi serviciile de internet, utilizate de milioane de europeni, s-au alăturat efortului de a...215

25 mai 23:34PoliticăŞase foşti ambasadori ai SUA, semnal de ALARMĂ cu privire la România. Scrisoare dură publicată în Jerusalem Post

Alfred Moses, James Roseapepe, Michael Guest, J.D. Crouch, Nicholas Taubman şi Mark Gitensteein, foşti ambasadori ai...443

25 mai 01:43PoliticăDNA: 59 de inculpaţi au fost condamnaţi în aprilie în dosare de corupţie; unul e primar

Direcţia Naţională Anticorupţie a informat vineri că, în luna aprilie, au fost condamnaţi definitiv 59 de...425

25 mai 01:20PoliticăCăsuțe pentru copii abandonați și persoane cu dizabilități, în Medgidia, Nicolae Bălcescu, Chirnogeni și Topraisar

Demersurile Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Constanța și ale Consiliului...677

25 mai 01:14PoliticăCazul jurnalistei Emilia Şercan: Prorectorul Academiei de Poliţie şi-a dat demisia

Prorectorul Academiei de Poliţie ''Alexandru Ioan Cuza'', Mihail Marcoci, a anunţat vineri că şi-a dat demisia din...376

Monden
25 mai 00:00MondenOana Zăvoranu revine spectaculos în televiziune. În ce serial va juca

Oana Zăvoranu revine spectaculos în televiziune, la 15 ani de la ultimul său rol. Aceasta va face parte din...161

25 mai 02:00MondenFlorin Piersic va fi cetăţean de onoare al municipiului Iaşi. „E cel mai charismatic actor român”

Actorul Florin Piersic va primi distincţia de cetăţean de onoare al municipiului Iaşi, decizia în acest sens fiind...196

25 mai 00:00MondenCe spune Ioana Ginghină despre divorțul de Alexandru Papadopol. De când au început problemele

Ioana Ginghină și Alexandru Papadopol s-au despărțit în urmă cu patru luni, când actorul a părăsit casa în...195

25 mai 00:00MondenAlexandra Stan și iubitul ei s-au despărțit după patru ani de relație

Alexandra Stan și iubitul ei, Bogdan, și-au spus adio la patru ani de relație. Deși au locuit împreună și s-au...154

25 mai 18:58MondenArnold Schwarzenegger şi Linda Hamilton, din nou parteneri în trailerul viitorului film din seria „Terminator“

Franciza cinematografică ''Terminator'' a prezentat joi trailerul viitorului film ''Terminator: Dark Fate'', care...132

25 mai 00:00MondenSigourney Weaver, la cea de-a 40-a aniversare a lungmetrajului SF „Alien“: "Am crezut că este un film mic"

Sigourney Weaver era o actriţă de teatru necunoscută, în vârstă de 28 de ani, atunci când a primit rolul lui...123

25 mai 00:00Monden„Aladdin“ şi duhul interpretat de Will Smith iau cu asalt box-office-ul american

''Aladdin'', clasicul film Disney într-o nouă versiune live-action, este principala lansare din acest weekend în...118

25 mai 01:21MondenSophie Turner afirmă că nu a putut să iasă în cluburi şi să bea alcool în timpul filmărilor la ''Game Of Thrones''

Actriţa Sophie Turner a declarat că, în timpul filmărilor la serialul ''Game Of Thrones'', nu a avut posibilitatea...140

25 mai 00:00MondenHarvey Weinstein a ajuns la o înţelegere financiară cu acuzatorii şi creditorii lui

Fostul producător căzut în dizgraţie Harvey Weinstein a ajuns la o înţelegere financiară, în cadrul unei...128

25 mai 00:00MondenOzzy Osbourne se recuperează după începutul de an „foarte greu“ şi urmează şedinţe de psihoterapie

Sharon Osbourne a dezvăluit că cea mai mare dificultate cu care se confruntă soţul său, rockerul britanic Ozzy...123

Mapamond
25 mai 00:34MapamondATAC TERORIST în Franța: O explozie a făcut mai multe victime, la Lyon

Mai multe persoane au fost rănite în urma unei explozii produse vineri după-amiază în oraşul Lyon, situat în...1392

25 mai 00:00MapamondRegatul Unit: Theresa May a anunţat că va demisiona pe 7 iunie

Şefa executivului britanic Theresa May a anunţat vineri că va demisiona în data de 7 iunie, cedând astfel...135

25 mai 00:00MapamondSUA: O procedură de destituire a lui Trump ar fi prematură, asigură preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor

Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a reafirmat joi că este prea devreme pentru a...119

25 mai 00:00MapamondPreşedintele Iranului afirmă că ţara sa nu va capitula sub presiunile SUA, chiar dacă va fi bombardată

Iranul nu va capitula sub presiunile Statele Unite şi nu va renunţa la obiectivele sale, chiar dacă este bombardat, a...125

25 mai 00:00MapamondIstoria îi va da dreptate cancelarului german Angela Merkel în privinţa refugiaţilor, crede Jean-Claude Juncker

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a lăudat-o pe cancelarul german Angela Merkel pentru politica sa de...131

25 mai 00:00MapamondMarea Britanie - 10 persoane arestate după un documentar BBC despre abuzurile comise într-un spital privat

Poliţia britanică a arestat 10 membri ai personalului unui spital privat, în urma unui documentar BBC Panorama despre...131

25 mai 00:00MapamondSUA: Departamentul Justiţiei anunţă încă 17 capete de acuzare împotriva lui Assange, în baza legii împotriva spionajului

Departamentul Justiţiei al SUA a anunţat joi inculparea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, pentru încă 17...117

25 mai 00:00MapamondMigraţia din Uniunea Europeană către Regatul Unit a atins un minim în 2018

Migraţia pe termen lung din Uniunea Europeană către Regatul Unit a scăzut anul trecut la cel mai mic nivel de după...120

25 mai 00:00MapamondFacebook estimează că 5% din conturile active sunt „false“

Facebook încearcă să răspundă creşterii importante a numărului tentativelor de creare automată de conturi în...116

25 mai 00:00MapamondAngajaţi ai unui spital din Marea Britanie, filmaţi în timp ce 'torturau' pacienţi cu autism şi dizabilităţi de învăţare

Angajaţi ai unui spital din Marea Britanie au fost filmaţi cu camera ascunsă în timp ce "torturau" pacienţi cu...143

Sănătate
25 mai 00:25SănătateNu ați primit CARDUL DE SĂNĂTATE? Aflați unde este, printr-o aplicație!

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța îi informează pe constănțenii care constată,...879

24 mai 00:42SănătateSpitalul Medgidia intră în REPARAȚII CAPITALE!

A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a Spitalului Municipal Medgidia, aferente proiectului...470

23 mai 17:21SănătateCASA SOARELUI va primi pacienți începând cu 1 iunie!

Compartimentul de Îngrijiri Paliative din cadrul Secției de Oncologie a Spitalului Județean Constanța – fosta...3304

18 mai 01:39SănătateRujeola face ravagii în 13 județe din țară și în București

Alte 83 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate, în ultima săptămână, în 13 judeţe şi în...520

18 mai 00:10SănătateHoria Ţuţuianu despre Spitalul Regional: Singura cerinţă pe care am avut-o şi o am este ca acesta să fie în Constanţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu a susţinut vineri, 17 mai a.c., o conferinţă...977

18 mai 00:10SănătateSpitalul Județean Constanța s-a alăturat campaniei „Salvează vieți: igiena mâinilor”

Micuții pacienți din secțiile Pediatrie și Chirurgie Pediatrică dar și însoțitorii lor au participat, vineri, 17...535

18 mai 00:11SănătateLecții despre infecția cu HIV/SIDA și stand-up comedy în școlile din Constanța

Aproximativ 1.500 de elevi din județul Constanța vor participa luna aceasta la sesiuni educative pentru prevenirea...534

17 mai 00:00SănătateCongresul Național de Anatomie aduce medici de renume la Constanța!

Constanța găzduiește, în perioada 16 – 18 mai a.c., a XX-a ediție a Congresului Național de Anatomie, eveniment...580

11 mai 17:50SănătateIntervenție chirurgicală dificilă, realizată la Spitalul Județean Constanța

Un bărbat de 30 de ani, adus în stare critică la UPU Constanța, în urma unui accident rutier petrecut în Tulcea, a...3922

10 mai 17:50SănătateCentrul medical Pozimed a fost preluat de Rețeaua Regina Maria

Reprezentanții Rețelei de sănătate Regina Maria au anunțat, joi, 9 mai a.c., preluarea Centrului medical Pozimed,...1943