rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

BNS propune tuturor lucrătorilor din România un clasament naţional al angajatorilor, pe criteriul respectării drepturilor salariaţilor

Dumitru Costin

Blocul Naţional Sindical (BNS) propune liderilor sindicali să transmită angajaţilor din economia românească, atât celor din instituţiile de stat, cât şi celor din mediul privat, un instrument pentru realizarea unui clasament al tuturor angajatorilor, privaţi şi publici, care să arate cât de mult respectă aceştia drepturile lucrătorilor, a declarat, miercuri, preşedintele BNS, Dumitru Costin.

Instrumentul este un chestionar de evaluare a angajatorului de către lucrător, care cuprinde 155 de întrebări, şi care trebuie completat o dată pe an de angajaţi.

Întrebările din chestionar sunt structurate pe cinci categorii ale drepturilor angajaţilor: dreptul la condiţii de muncă şi de ocupare decente şi echitabile, dreptul de asociere liberă în organizaţii sindicale/dreptul la negociere colectivă, dreptul la sănătate şi securitate în muncă, dreptul de a participa la determinarea şi ameliorarea condiţiilor de muncă, dreptul la informare şi consultare, inclusiv în cadrul procedurilor de concediere colectivă.

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a precizat că acest chestionar este disponibil tuturor angajaţilor interesaţi şi ar trebui completat anual, pentru evaluarea progresele companiilor şi/sau a instituţiilor.

"Am propus un document de lucru care poate să fie aplicat imediat de partenerii sociali la nivel de unitate, adică până să iasă legile, dacă există bună-credinţă, dacă există voinţa celor doi parteneri, le-am pus la dispoziţie un instrument aplicabil imediat. Am pregătit un instrument de monitorizare a respectării drepturilor lucrătorilor la nivel de unitate. Este un instrument prin care lucrătorii din companii sau din instituţii publice, organizaţi sau nu în structuri sindicale, pot, completând acest chestionar amplu, pe care îl faci o dată pe an, să obţină la sfârşitul completării lui un diagnostic privitor la modul în care angajatorul lor respectă drepturile fundamentale ale lucrătorilor. Am introdus acest instrument, pe care îl punem la dispoziţia tuturor celor interesaţi, fără discriminare, tocmai în ideea de a conştientiza, pe de o parte, care sunt acele drepturi fundamentale care trebuie să se regăsească la nivelul unui angajator - companie sau instituţie publică - şi pentru a vedea în ce măsură ele sunt respectate sau nu. Şi să introducem un astfel de mecanism de monitorizare anuală, să vedem dacă există progrese, care nu pot veni decât pe dialog, prin consultare şi consolidare a respectului între interlocutori", a afirmat el.

Potrivit acestuia, clasamentul va oferi angajaţilor posibilitatea să verifice, atunci când intenţionează să se angajeze la o instituţie de stat sau la o companie privată, dacă acel angajator se află în coada listei privind respectarea drepturilor angajaţilor.

"Voi credeţi că întâmplător dublez tot pachetul ăsta cu ultimul subiect la care am făcut referire? Şi anume acel instrument de monitorizare a modului în care sunt respectate drepturile lucrătorilor în companii şi instituţii publice. Veţi vedea, domnilor şi doamnelor activişti sindicali, că vouă mă adresez acum, că dacă o să puneţi osul la treabă şi o să vă luaţi 3 ore din timp, o dată pe an, încât să treceţi bucată cu bucată, cele 155 de întrebări, şi să le evaluaţi sincer şi corect, o să generăm în spaţiul public un clasament, un top al companiilor şi instituţiilor care respectă drepturile lucrătorilor şi evident, în josul clasamentului, o să-i avem şi pe cei care nu respectă aceste drepturi şi libertăţi. Va fi un mesaj pentru orice cetăţean al acestei ţări: vrei să te duci să te angajezi într-o companie? Ok, unde e aia în clasament? O cauţi în baza de date, pe internet...Ia uite unde e, în coadă!", a afirmat Dumitru Costin.

Acesta a prezentat şi cele două proiecte de lege redactate de BNS, sub coordonarea lui Alexandru Athanasiu, unul privind modificarea şi completarea Legii nr. 467/2006 privind stabilirea cadrului general de informare şi consultare a lucrătorilor, iar celălalt privind participarea lucrătorilor la determinarea şi ameliorarea condiţiilor de muncă şi a mediului de muncă.

"Este un demers pe care l-am iniţiat în urmă cu un an, un demers care a vizat şi şi-a propus să analizeze şi să identifice soluţii pentru reconstrucţia mecanismelor de democraţie industrială, aşa cum a spus profesorul Alexandru Atanasiu, cel care a coordonat echipa de experţi care a lucrat la punerea în text a unor proiecte de acte normative care vizează următoarele lucruri. În primul rând, vrem să refacem ţesuturile dialogului social, începând de la nivel de agent economic la nivel de angajator. Există în această arhitectură a dialogului social european această piatră de temelie - dialogul la nivel de unitate, la nivel de angajator", a afirmat liderul sindical.

Costin a justificat nevoia modificării legii privind informarea lucrătorilor prin faptul că aceasta a devenit una dintre cele mai puţin aplicate legi din economia românească.

"Am constatat că, odată cu pregătirea pentru aderarea la UE, România, în procesul de negociere, şi-a asumat şi transpunerea unui pachet de directive care vizează piaţa muncii. La vremea respectivă, toate aceste proiecte de acte normative erau cuprinse într-un dosar, dosarul 13, dedicat pieţei muncii. În dosarul 13 exista - şi încă există - o directivă europeană care viza dreptul lucrătorilor la informare, consultare şi co-decizie în întreprindere. Pe repede-înainte, aşa cum îi stă bine românului şmecher, am tradus parţial acea directivă şi am transpus-o într-o lege, Legea 467, care a devenit, cu fiecare an care a trecut, una din cele mai puţin cunoscute legi şi, pe cale de consecinţă, una din cele mai puţin aplicate legi în economia românească. Un asistent judiciar cu ani mulţi de practică la activ o numea, într-un articol dintr-o publicaţie de specialitate juridică, 'legea secretă'. O lege foarte puţin cunoscută şi pe cale de consecinţă foarte puţin aplicată. Am avut în faţa noastră această provocare, anul trecut am operat o cercetare la nivel naţional, care ne-a arătat cum stau lucrurile, şi aici am vizat nu doar mediul economic concurenţial, ci şi sectorul public, pentru că inclusiv această lege la care fac referire, Legea 467 din 2006, are un articol care spunea că pentru sectorul public va fi scos un instrument care va face aplicabile principiile din lege şi în sectorul public. Suntem în 2019 şi nici până astăzi acea Hotărâre de Guvern nu a apărut", a explicat el.

Liderul BNS a susţinut că neaplicarea acestei legi a dus la "negocieri în orb" între angajatori şi angajaţi.

"Pe cale de consecinţă, din acest deficit de cunoaştere, am ajuns ca în foarte multe locuri să nu mai avem dialog bi-partit, am ajuns să fim în situaţia de a purta negocieri colective fără să avem elementele de bază necesare unei negocieri colective - informaţii relevante privind activitatea financiară, de modul în care se dezvoltă compania sau de dificultăţile pe care le are compania şi de multe ori negocierile pe care le purtăm sunt negocieri în orb, pe dialogul deja cunoscut: 'Vreau!', zice sindicalistul, 'Nu am!', zice angajatorul. E normal să existe transparenţă, e normal să existe dialog, acces la informaţie, e normal să existe o relaţie-parteneriat între cei care conduc afacerea şi au strategia de dezvoltare şi cei care concură, prin munca lor, prin abilităţile lor profesionale, la atingerea obiectivelor cuprinse în viziunea managerială a celor care conduc business-ul sau instituţiile publice. În România, din păcate, aceste lucruri nu se întâmplă", a spus Dumitru Costin.

El a adăugat că a transmis deja Ministerului Muncii cele două proiecte de lege şi chiar şi un proiect de Hotărâre de Guvern privind modificarea Legii 467.

"De asemenea, lângă acest proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii 467 privind cadrul general de informare şi consultare a lucrătorilor, am pregătit şi Hotărârea de Guvern, astfel încât am zis să nu servim doar antreul, venim şi cu felul principal, adică să fie toate actele normative pregătite pentru legiuitor. Nu în ultimul rând, am adăugat în acest demers un alt proiect de lege, privind participarea lucrătorilor la determinarea şi ameliorarea condiţiilor de muncă, prin care vrem să creăm la nivel de angajator un cadru propice de dialog şi de lucru pe această temă extrem de importantă pentru lucrători, şi anume condiţiile de muncă şi mediul de muncă. Am pus deja la dispoziţia Ministerului Muncii aceste două proiecte de lege pe care le-am menţionat, am iniţiat dialog cu Ministerul Muncii în ideea în care aceste proiecte de acte normative pot fi asumate de Guvernul României, discutate şi transmise în Parlamentul României în urma dezbaterii şi aprobării lor", a subliniat sindicalistul. AGERPRES

vineri, 16 august 2019421
Comentarii

01martalogul asta(16 aug 05:56)
Este combinatorul spagilor indispensabile accesarii fondurilor europene din Romania
mai mult...Economic
23 sep 00:00EconomicANCMMR: Interzicerea expunerii ţigaretelor la raft distruge micii comercianţi

Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România a solicitat Senatului României, printr-o...90

23 sep 00:00EconomicRomânia este pe primul loc în UE la importuri de maşini pe motorină90
23 sep 00:00EconomicINS: 98,2% dintre salariaţi lucrează în baza unui contract de muncă pe perioadă nedeterminată92
23 sep 00:00EconomicANPIS: Peste 1,1 miliarde lei, plătite în august 2019 pentru principalele beneficii de asistenţă socială

Suma plătită în contul principalelor beneficii de asistenţă socială s-a ridicat în august 2019 la 1,114 miliarde...89

23 sep 00:00EconomicBotănoiu (MADR): Programul prin care şcolarii vor primi câte un borcan cu miere, funcţional de la 1 ianuarie 202089
23 sep 00:00EconomicBarometrul de securitate energetică: 62,7% dintre respondenţi nu sunt de acord cu OUG 11490
21 sep 00:00EconomicAPAPR lansează campania naţională „Şi tu ai nişte bani puşi deoparte la Pilonul II“

Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) lansează o nouă campanie de informare şi educare...407

21 sep 00:00EconomicUNTRR: Votul pozitiv acordat Pachetului Mobilitate 1 în Comisia de Transport a Parlamentului European dezavantajează transportatorii români415
21 sep 00:00EconomicTăbără: De multe ori, eticheta în mari supermarketuri este pe un borcan cu miere falsă422
21 sep 00:00EconomicŞapte companii româneşti, înscrise la licitaţiile din prima etapă a programului de modernizare a 47 de staţii de cale ferată

Şapte companii româneşti de specialitate au depus oferte în cadrul licitaţiilor publice organizate de compania...402

21 sep 00:00EconomicE.ON: Alimentarea cu energie a electrocasnicelor în stand-by poate creşte costul electricităţii cu 180 de lei anual399
21 sep 00:00EconomicANPIS: Valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în august a depăşit 586 de milioane de lei374
Vremea
11.5°11.5° - 11.7° luni, 23 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 71%
Vânt: 2.43 m/s
Presiune: 1016.92 milibari

Loto
6/49172024252729
5/40192530354012
joker101723262914
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 sep 22:33SportFCSB și CFR Cluj s-au anihilat reciproc și au remizat, 0-0

FCSB și CFR Cluj au remizat în derby-ul etapei a 10-a din Liga 1, scor 0-0, după un meci în care cele mai bune două...105

23 sep 18:26SportWeekend fabulos pentru antrenorii români din străinătate

Cosmin Olăroiu, Ladislau Boloni, Răzvan Lucescu, Daniel Isăilă și Marius Șumudică au obținut victorii pe linie...120

23 sep 00:00SportJaponeza Naomi Osaka a cucerit trofeul la Osaka

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, locul 4 în ierarhia internaţională, principala favorită, a câştigat...111

23 sep 00:00SportRugby: Italia s-a impus lejer în faţa Namibiei, la Cupa Mondială 2019

Naţionala de rugby a Italiei a câştigat duminică meciul cu Namibia, din grupa B a Cupei Mondiale 2019 din Japonia,...99

Local
23 sep 23:58LocalActivități sportive, bucurie și mișcare pe bulevardul Tomis! VIDEO!

Bulevardul Tomis pietonal, pentru o zi! Constanța s-a angrenat în activitatea desfășurată de Primăria Constanța,...767

23 sep 00:40LocalUn record și o premieră pentru România pe Plaja Modern, de Ziua Păcii

La inițiativa JCI (Junior Chamber International) Constanța, pe 21 septembrie, de Ziua Internațională a Păcii, peste...529

23 sep 00:39LocalAutoutilitară căzută în canal, la Movilița

Duminică dimineață, în jurul orei 06.30, salvatorii de la Detasamentul Urziceni au fost alertați pentru a interveni...344

23 sep 00:36LocalPieton lovit de mașină pe strada Unirii

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină duminică, 22 septembrie, pe strada Unirii, în urma unui...816

23 sep 00:33LocalSpirit civic: pompierii constănțeni au participat la o acțiune de igienizare a orașului

Pompierii constănțeni au lăsat, preț de câteva ore, lupta cu focul, s-au echipat cu saci și mănuși și,...452

23 sep 00:44LocalIncendiu la Gârliciu. O casă și un adăpost de animale, cuprinse de flăcări

Panică la Gârliciu sâmbătă, 21 septembrie, după ce a izbucnit un incendiu la o casă și un adăpost de animale pe...444

23 sep 00:45LocalDeblocare de ușă în Medgidia: persoană găsită MOARTĂ

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, sâmbătă, 21 septembri, pe strada Ecaterina...1793

23 sep 00:47LocalInfracțiuni economice, depistate de polițiști

În perioada 14 – 20 septembrie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice au efectuat 42 de...585

23 sep 00:47Local18 persoane predate între România și state membre U.E.

Poliţiştii români au desfășurat, în ultima săptămână, misiuni, în state membre ale Uniunii Europene, pentru...422

23 sep 00:07LocalIndisponibilitatea Unității 1 de la Cernavodă se prelungește până marți. Prețurile spot la electricitate au ajuns la cer

Indisponibilitatea unității 1 a centralei nucleare se prelungește până marți dimineață, lucru care ține sus...1608

Politică
23 sep 00:43PoliticăCătălin Ivan şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale; ADN înseamnă alternativă la actuala clasă politică

Fostul europarlamentar social-democrat Cătălin Ivan şi-a depus, duminică, la Biroul Electoral Central, candidatura...302

23 sep 00:43PoliticăFifor: Din cauza blocajelor preşedintelui, România investeşte mai puţin, absoarbe mai puţini bani europeni

Vicepremierul Mihai Fifor a afirmat că au trecut 5 zile de la decizia Curţii Constituţionale şi 26 de zile de când...235

23 sep 00:39PoliticăViorel Cataramă nu se lasă, după ce i-a fost respinsă candidatura: intră în joc Curtea Constituțională

Preşedintele Partidului Dreapta Liberală Viorel Cataramă anunţă că va depune contestaţie la CCR după ce Biroul...322

23 sep 00:35PoliticăLiviu Pleșoianu, anunț în creierii nopții: NU își depune candidatura pentru alegerile prezidențiale

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, care dorea să candideze independent la pezidențiale anunță că nu a reușit să...566

23 sep 00:35PoliticăElena Udrea își adună forțele: O să fie o surpriză ce voi face în continuare

Elena Udrea, fost ministru, lider de partid si candidat la prezidentiale, spune că o să fie o surpriză traseul ei...844

23 sep 00:34PoliticăForțele pro-Guvern și alianța anti-PSD se ciocnesc pe 'ruinele' ALDE: Harta teatrului de război la moțiunea de cenzură

Parlamentarii din gruparea care susține Guvernul Viorica Dăncilă sunt oficial aproape la fel de mulți ca cei din...586

23 sep 00:34PoliticăPalaz spune că n-a aflat despre verdictul în cazul lui Băsescu; e în concediu!

Judecătorii Curții de Apel București au dat vineri un verdict prin care au confirmat rezoluția CNSAS că Traian...474

23 sep 00:33PoliticăViorica Dăncilă le răspunde celor care o critică pentru numirea unui jurnalist în fruntea PSD Cluj

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că partidul vrea să obțină rezultate...468

23 sep 00:33PoliticăViorel Ionescu, primarul din Hârșova, despre președintele executiv al Asociației Orașelor din România: AOR este apolitică, nu este SC CHIRIȚĂ SRL

Primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, supărat pe Ionel Chiriță, despre care spune că umblă cu tertipuri pentru a...685

23 sep 00:32PoliticăMircea Diaconu și-a depus candidatura la prezidențiale: Cum a explicat absența lui Tăriceanu și a lui Ponta

Candidatul independent Mircea Diaconu şi-a depus, sâmbătă, candidatura la alegerile prezidenţiale, el afirmând la...500

Monden
23 sep 00:00MondenMunti, uriaşul de la "Chefi la cuţite", a ajuns de nerecunoscut după ce a slăbit aproape 100 de kilograme

Câştigătorul sezonului 6 Chefi la cuţite este de nerecunoscut după ce a reuşit să ajungă de la 170 de kilograme...107

23 sep 00:00MondenAlexandru Darie a fost înmormântat în lacrimile fostei soţii şi ale actorilor care l-au iubit

Durere apăsătoare şi lacrimi amare duminică la înmormântarea lui Alexandru Darie. Regizorul s-a stins din viaţă,...101

23 sep 00:00MondenPictoriţa Mariana Calfa a venit cu un cocoş la iUmor. Cheloo i-a ascultat uimit povestea

Mariana Calfa are o adevărată grădină zooligică la castelul de pe malul Lacului Fundeni, în care stă, iar vineri...101

23 sep 00:42MondenFiica lui Gigi Becali se mărită. Latifundiarul din Pipera, mândru de viitorul ginere: „E dintr-o familie avută”

Fiica cea mare a lui Gigi Becali, Teodora, face nuntă mare luna viitoare, în octombrie. La eveniment ar urma să...117

23 sep 00:00MondenCum arată fiul rebel al lui Nicholas Cage după ce a învins "demonii" alcoolului

Nicolas Cage își promovează noul film, „Running with the Devil”, iar la premiera din Los Angeles, de pe 16...110

23 sep 00:00MondenCum arată Stallone la 37 de ani de la lansarea filmului „Rambo”

Sylvester Stallone se ţine incredibil de bine la cei 73 de ani ai săi. După o carieră de 40 de ani de supererou,...104

23 sep 00:00MondenDouă poze din şedinţa foto realizată de Marilyn Monroe pentru Look Magazine, scoase la licitaţie

Casa Christie's va scoate la licitaţie la 29 octombrie, la New York, două poze din legendara şedinţă foto...99

23 sep 00:00MondenLogoul Batman, proiectat pe mai multe clădiri din lume cu ocazia aniversării a 80 de ani de la crearea personajului

Simbolul supereroului Batman a fost proiectat sâmbătă pe mai multe clădiri din lume pentru a celebra 80 de ani de la...102

23 sep 00:00MondenTaylor Swift şi-a anulat concertul din cadrul unei competiţii hipice australiene

Vedeta pop americană Taylor Swift şi-a anulat concertul programat în cadrul Melbourne Cup, o cursă hipică vizită...102

23 sep 00:00MondenPremiu de 1.300 de dolari pentru cel care vizionează, înainte de Halloween, 13 filme după Stephen King

Un concurs oferă în SUA un premiu de 1.300 dolari persoanei care va putea să vizioneze înainte de Halloween...97

Mapamond
23 sep 00:00MapamondJuncker: Brexit-ul este un moment tragic pentru Europa

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, prevăzută la 31 octombrie, "este un moment tragic pentru Europa", a...109

23 sep 00:00MapamondRepublica Moldova: Numele beneficiarilor furtului miliardului care apar în raportul Kroll

Membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar al Republicii Moldova şi...104

23 sep 00:00MapamondONU - Adunarea Generală: Trump va avea o mulţime de întâlniri individuale cu lideri mondiali

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va avea trei zile pline la New York săptămâna viitoare, când va reveni...98

23 sep 00:00MapamondMalta: Familia jurnalistei Daphne Caruana Galizia denunţă componenţa comisiei de anchetă independente

Familia jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia asasinate în 2017 a criticat componenţa comisiei de anchetă, în...105

23 sep 00:00MapamondPartidul Laburist ar rezolva Brexitul în şase luni

Un guvern condus de Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, va asigura un acord...106

23 sep 17:38MapamondSUA: Democratul Joe Biden îi cere preşedintelui Trump să dezvăluie conţinutul unei conversaţii telefonice controversate

Favoritul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, a solicitat ca Donald Trump să facă publică...97

23 sep 00:00MapamondGuvernator bancă centrală: Noile sancţiuni americane demonstrează că Washingtonul nu deţine nicio pârghie asupra Iranului

Guvernatorul Băncii centrale iraniene Abdolnasser Hemmati a afirmat că noile sancţiuni americane impuse instituţiei...99

23 sep 00:00MapamondIsraelul este o ţară rusofonă, consideră preşedintele rus Vladimir Putin

Rusia consideră Israelul drept o ţară rusofonă, a afirmat preşedintele rus Vladimir Putin, în cadrul unui discurs...100

23 sep 00:00MapamondCâteva mii de persoane au manifestat la Berna contra introducerii tehnologiei 5G

Câteva mii de persoane au manifestat sâmbătă în capitala Elveţiei, Berna, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de...104

23 sep 00:00MapamondCel mai bătrân supravieţuitor austriac al Holocaustului a murit la vârsta de 106 ani

Cel mai bătrân supravieţuitor austriac al lagărelor morţii, Marko Feingold, a murit joi la vârsta de 106 ani, a...100

Sănătate
20 sep 15:18SănătateSalam și crenvurşti de la Lidl, inclusiv Constanța, PLINI de ADITIVI ALIMENTARI!

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România),...6504

16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2845

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...948

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...898

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1191

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...974

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1490

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1129

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1118

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1339