REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
27.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

BOACĂNĂ marca ORANGE. Un constănţean s-a trezit că are de plătit abonamentul la telefon, deşi NU are contract pentru aşa ceva!

BOACĂNĂ marca ORANGE. Un constănţean s-a trezit că are de plătit abonamentul la telefon, deşi NU are contract pentru aşa ceva!

Replica API 25 septembrie 2018 | 08:13 389

Neglijenţă sau înşelăciune?

Neglijenţă sau înşelăciune?

Au solicitat telefonic prelungirea contractului Orange, pentru serviciile de internet și televiziune, contra sumei de 52 lei/lună, însă, după o lună, s-au trezit că au de plătit 100 de lei. Pe factură apar și convorbiri telefonice în valoare de 50 de lei. Care telefon? Care convorbiri? Nu există așa ceva! Vorbim despre o familie din Ghindărești, județul Constanța, Ileana Nechifor și soțul ei, care s-au trezit trași în țeapă de o reprezentantă a companiei Orange. ”Și-a făcut abonamentul pe numele meu. Probabil și-a luat și telefon”, s-a plâns Ileana Nechifor.

Sunt oameni muncitori, de la țară, nu râvnesc la telefoane performanțe, nici la tablete sau laptopuri. Vor doar strictul necesar pentru ca, după o zi de muncă, să se relaxeze în fața televizorului ori a calculatorului. Familia Nechifor a avut abonament internet și cablu la Orange. Pentru că a expirat perioada contractuală de doi ani, s-a decis să prelungească abonamentul.

Mai ales că, în ultima perioadă, un reprezentat al companiei de telefonie mobilă îi tot contacta să le prezinte noile oferte. Într-o zi, au acceptat. Au ajuns de comun acord să prelungească abonamentul pentru cele două servicii, pentru doi ani, în schimb primeau gratuit și un router. Zis și făcut. Reprezentantul de la celălalt capăt al firului s-a prezentat la Ghindărești, cu noul contract gata făcut, cu semnătura sa, în calitate de reprezentant al companiei, a lăsat actele și router-ul, după care a plecat.

Toate bune și frumoase până în ziua în care familai Nechifor a intrat în posesia facturii. A constat că are de plătit, în loc de 53 de lei, așa cum a fost înțelegerea, aproximativ 100 de lei. Atunci, a început să-și pună semne de întrebare și să ia la puricat contractul. Documentul nu avea decât semnătura reprezentantului Orange, fără ștampilă. Cât despre semnătura beneficiarului, nici vorbă!

”Am sunat la Relații cu clienții, am explicat cum au stat lucrurile, m-au pus în așteptare. Mi-au solicitat, ulterior, să le trimit o adresă pe mail sau prin fax. Ce să le mai trimit mail?! Am plecat cu soțul direct la Orange. Conform datelor din contract, agentul are punctul de lucru la magazinul Orange din Auchan. Ajunși aici, casiera ne-a spus că angajata Mirela Druțu nu se află în centru. Eu cred că au anunțat situația cei de la București. Mi-au spus că se va rezolva, că îmi vor returna suma de bani plătită în plus și că mă va contacta agentul pentru lămuriri. Nu m-a sunat”, a declarat Ileana Nechifor.

Bun. Dar ce se întâmplă cu contractul, care nu are nici ștampilă, nici semnătura beneficiarului? ”Nici n-au vrut să se uite la contract. Eu n-am semnat nimic. Agentul mi l-a lăsat, împreună cu routerul și a plecat”, a punctat clienta Orange. Aceasta este dispusă să facă plângere la poliție angajatei Orange. „Numărul de telefon din contract este închis, cred că s-a folosit de contractul meu pentru a-și achiziționa, probabil, un telefon, un nou abonament. Nu mi se pare normal. A profitat de noi!”, a încheiat Ileana Nechifor.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cei care au postat mai jos: "ma-ta" asa se scrie corect.
0
0
cel mai bine e la gigi mobil. Nu platesti mult, dar nici nu ai pentru ce.
2
0
Nu va place la Orange mergeti la teparii de la Telekom sau Vodafone!!!
2
3
Orange vinde servicii chiar si acolo unde nu au acoperire!o companie tepara
7
1
ce bine iti sta cu gura plina.....si mata tot cu psd-ul a votat....curva penala care esti......
3
0
Esti o persoana de cea mai joasa speta. Viitorul ti l-ai distrus singrua ca nu te-a dat mata la scoala si in loc sa stai cu burta pe carte tu stateai in genunchi prin wc-urile scolii si lucrai la colegi sa le treaca acneea jet
4
5
Excrocul trebuie sa plateasca!
6
0
Ia mai taci dracu de baba. Dupa ce ca votati cu pesedeul de ne ati distrus viitorul te plangi pentru o cinzeaca pe luna. Si a luat si fata un telefon sa stea pe fb ce atata tura vura.
1
22
E lasa ca nu mai are nici internet acum. La ora 00:34 a cazut reteaua.Platiti fraiericilor!
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369