REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Boagiu, la ieşirea din sediul DNA: Este extraordinar că generaţia tânără şi o nouă generaţie se bat să ia România înapoi

Boagiu, la ieşirea din sediul DNA: Este extraordinar că generaţia tânără şi o nouă generaţie se bat să ia România înapoi

Replica API 5 noiembrie 2015 | 00:11 216

Prim-vicepreşedintele PNL Anca Boagiu a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA, că se bucură că generaţia tânără se bate să ia România înapoi şi crede că este extraordinar că tinerii au şi reuşit acest lucru, adăugând că nu vrea să comenteze mişcările politice, pentru că "nu este un loc potrivit".

Anca Boagiu, fost prim-vicepreşedinte al PDL, în prezent în aceeaşi funcţie la PNL, a spus, după ce a fost audiată la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), ca martor în dosarul de corupţie al Elenei Udrea privind pretinse sume ilegale date ca sponsorizări la PDL, că nu-l cunoaşte pe omul de afaceri Bogdan Buzăianu şi nu ştie nimic despre acuzaţiile aduse fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Întrebată cum comentează mişcările politice recente, Anca Boagiu a arătat că nu vorbeşte în faţa DNA despre acest subiect. "Nu aş vrea să comentez aici mişcările politice de azi, nu este un loc potrivit", a spus Anca Boagiu.

Ea a precizat că se bucură că "generaţia tânără şi o nouă generaţie au venit şi se bat să ia România înapoi" şi este de părere că s-a şi reuşit, ceea ce pentru ea este "un lucru extraordinar".

Întrebată în ce calitate a dat declaraţii în dosarul Elenei Udrea, Boagiu a spus: "Am venit la sediul DNA aşa cum trebuie să facă orice cetăţean al acestei ţări când este invitat în calitate de martor".

La DNA este audiat şi Adriean Videanu, fost preşedintele al PDL Bucureşti, care a fost citat pentru a da declaraţii în calitate de martor, în dosarul Elenei Udrea.

În acelaşi dosar, marţi au dat declaraţii de martor fostul preşedinte al PDL Vasile Blaga, în prezent copreşedinte PNL, şi deputatul PNL Ioan Oltean, fost vicepreşedinte şi secretar general al PDL.

Vasile Blaga declara, la ieşirea de la DNA, că le-a spus procurorilor că nu are cunoştinţă de "nicio spronsorizare de trei milioane de euro sau de dolari" de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu şi că astfel de lucruri nu s-au discutat niciodată în prezenţa sa.

Elena Udrea a fost pusă, vineri, sub control judicar pe cauţiune, stabilită la cinci milioane de lei, în dosarul privind fapte de corupţie legate de vânzarea şi renovarea unei vile din Eforie Sud, dar şi un contract între Hidroelectrica şi o firma privată, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari. Camera Deputaţilor a avizat începerea urmăririi penale şi a reţinerii Elenei Udrea în această cauză.

Fostul ministru Elena Udrea a contestat decizia de a fi pusă sub control judiciar pentru o cauţiune de cinci milioane de lei, dosarul fiind judecat miercuri la instanţa supremă. Udrea spune că nu poate să achite o cauţiune atât de mare, în condiţiile în care toate bunurile sale sunt sechestrate de DNA, precizând că se va cere un nou aviz de arestare dacă nu plăteşte cele cinci milioane de lei.

Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea ar fi primit mită de la un om de afaceri 3,8 milioane de dolari şi o creanţă de 900.000 de euro pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vanzare - cumparare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

"În vara anului 2010, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi membru al Guvernului şi de persoană cu funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, având influenţă asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA", a precizat DNA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218