REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Boagiu: Şova trebuie să plece cât mai repede din Guvern

Boagiu: Şova trebuie să plece cât mai repede din Guvern

Replica API 2 august 2013 | 00:00 186

Prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu susţine că ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, trebuie să demisioneze din Guvern, fiind de părere că acesta creează "diversiuni" în cazul desecretizării contractului Bechtel.

"Conform legii, contractul original Bechtel este la Serviciul Probleme Speciale, etaj 2, camera 58. Ministrul Dan Şova creează diversiuni pentru a nu răspunde la cele două probleme importante pe care le-am semnalat în privinţa aşa-zisei desecretizări a contractului Bechtel: desecretizarea contractului iniţial cu Bechtel semnat de Adrian Năstase în 2003, contractele încheiate şi comisioanele încasate de firmele de avocaţi ale familiei Şova", declară Anca Boagiu într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Prim-vicepreşedintele PDL consideră că intenţia lui Dan Şova este "de a ascunde contractul iniţial pentru a-l proteja pe Adrian Năstase, dar şi pentru a-şi proteja afacerile şi familia".

"Dan Şova are obligaţia, cel puţin morală, să spună câţi bani au încasat pe contractele de avocatură cu Bechtel şi CNADNR şi să ne spună şi cât de 'cinstit' au negociat el şi familia lui, în calitate de avocaţi, pentru statul român. Acest 'criminal al marii infrastructuri româneşti' trebuie să plece cât mai repede din Guvern, pe uşa din dos, pentru că demisia ar fi prea nobilă pentru el", apreciază fostul ministru al Transporturilor.

Contractul încheiat cu compania americană Bechtel pentru autostrada Transilvania nu a fost încă publicat, deoarece nu a fost găsită varianta originală, ci doar copii, a declarat miercuri seară, la Digi 24, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova.

'Nu s-a reuşit la Ministerul Transporturilor să se găsească varianta originală, originalul semnat. Sunt copii, dar desecretizarea trebuie făcută pe contractul original. Colegii de la Ministerul Transporturilor mi-au spus: 'îl căutăm şi când îl avem, îl punem pe site'. Contractul desecretizat publicat, din 2006, este cel din 2003, updatat cu actele adiţionale din 2005 şi publicat în 2006. Noi am spus că trebuie să se vadă exact contractul din 2003, actele adiţionale separate şi contractul refăcut. Nu s-a găsit încă varianta originală din 2003. Avem zeci de copii. Dar desecretizarea ca să o faci, ca procedură, trebuie contractul original. Probabil o să îl găsească în câteva zile şi o să-l pună pe site', a afirmat Şova.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218