REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Boala înfiorătoare care începe să îngrozească Europa: Zeci de cazuri de variola maimuței

Boala înfiorătoare care începe să îngrozească Europa: Zeci de cazuri de variola maimuței

Replica API 20 mai 2022 | 00:00 524

După Marea Britanie, Spania şi Portugalia au anunţat la rândul lor, miercuri, că au identificat aproximativ treizeci de cazuri suspecte sau confirmate de variola maimuţei, o boală rară în Europa, informează AFP.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat marţi că doreşte să facă lumină, cu ajutorul Marii Britanii, în privinţa cazurilor de variola maimuţei depistate în această ţară de la începutul lunii mai, în special în comunitatea de homosexuali, citează stiripesurse.ro.

Endemică în Africa de Vest, această boală virală ("monkeypox") a fost acum detectată în Portugalia la "peste 20 de cazuri suspecte (...) în regiunea Lisabonei (vest), dintre care cinci au fost confirmate", a anunţat Direcţia Generală de Sănătate din Portugalia într-un comunicat de presă.

"Aceste cazuri, majoritatea tineri, toţi bărbaţi, prezentau leziuni ulceroase", a precizat autoritatea sanitară.

În Spania, opt cazuri suspecte au fost raportate şi "nu au fost încă confirmate" prin teste, a declarat Ministerul Sănătăţii.

Potrivit autorităţilor spaniole şi portugheze, care au declanşat alertă naţională de sănătate, această boală rară nu este foarte contagioasă de la om la om, nu are tratament şi, în general, se vindecă de la sine.

Simptomele includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflaţi, frisoane şi oboseală. Pot să apară erupţii cutanate, adesea pe faţă, care să se răspândească în alte zone ale corpului.

Începând de la 6 mai, şapte cazuri au fost identificate în Marea Britanie, dintre care patru cazuri la persoane identificate drept "homosexuali, bisexuali sau bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi", potrivit Agenţiei britanice de Securitate (UKHSA).

Cu excepţia primului caz - persoana infectată călătorise recent în Nigeria - pacienţii au fost infectaţi în Marea Britanie, ceea ce a stârnit temeri privind o transmitere comunitară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367